fbpx

Căutare

Share this article

Strănepoții reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii sunt în număr de 11: șase cu titluri regale și cinci fără.

Prințul Harry și Meghan Markle au adus pe lume cel de-al doilea copil al lor, o fetiță care s-a născut pe data de 4 iunie 2021.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor este a opta pe linie ca moștenitoare a tronului Marii Britanii, chiar dacă părinții ei s-au restras din viața regală.

Dar să-i cunoaștem pe strănepoții reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în ordine descrescătoare, de la cel mai mare, la cel mai mic:

Savannah Phillips este cea mai mare strănepoată a reginei Elisabeta a II-a

În vârstă de 10 ani, Savannah Phillips este cea mai mare strănepoată a reginei. Este fiica celui mai mare nepot al reginei, Peter Phillips, și a soției sale, Autumn.

Ea este a 16-a moștenitoare a tronului, dar nu are un titlu regal pentru că nici tatăl ei nu are. Când s-a născut Peter, părinții săi, prințesa Anne și căpitanul Mark Phillips au refuzat oferta reginei de a-i oferi un titlu. Potrivit Washington Post, nu doreau ca un titlu să interfereze cu viitoarea sa carieră. Savannah este, de asemenea, un om de rând și se pare că trăiește o viață normală în Londra.

Ea participă în continuare la evenimente regale, cum ar fi Trooping the Color, unde, în mod amuzant,  i-a făcut semn să tacă prințului George.

Strănepoții reginei
Savannah Phillips, prima dintre strănepoții reginei Elisabeta a IIa, participă la o slujbă bisericească de Crăciun la Sandringham. Foto: Insider

Isla Phillips este sora mai mică a lui Savannah

Sora mai mică a lui Savannah, Isla, are 8 ani. Numele ei complet este Isla Elizabeth, probabil un tribut adus Reginei. La fel ca sora ei, nu are un titlu regal, dar poate fi văzută la evenimente regale, cum ar fi slujba de Crăciun de la Sandringham și parada Trooping the Color. Ea este a 17-a în linie pentru tron.

Strănepoții reginei
Isla Phillips de mână cu Prințesa Anne și Peter Phillips, la o slujbă de Crăciun, la Sandringham. Foto: Insider

Prințul George este probabil viitorul rege al Marii Britanii

Ca viitor rege (el este al treilea în linie pentru tron), prințul George este probabil cel mai cunoscut dintre strănepoții reginei. Copilul de 7 ani este cel mai mare dintre cei trei copii ai prințului William și Kate Middleton. Participă la Thomas’s Battersea la Londra, unde trece pe lângă „George Cambridge”. S-a observat că face niște fețe foarte amuzante atunci când își însoțește părinții în angajamentele regale.

Strănepoții reginei
Prințul George în prima zi de școală. Foto: Insider

Mia Tindall nu are un titlu regal

Mia Grace Tindall este fiica lui Mike Tindall, fost jucător de rugby, și a lui Zara Tindall, fiica prințesei Anne și singura fiică a căpitanului Mark Phillips. Mia, în vârstă de 7 ani, nu are un titlu regal pentru că nici lui Zara nu i s-a dat unul când s-a născut. Ea este a 20-a în linie pentru tron.

Strănepoții reginei
Mia Tindall pe umerii tatălui ei, Mike Tindall, la Trofeul Polo Maserati Royal Charity Polo. Foto: Insider

Prințesa Charlotte este al doilea copil al Prințului William cu Kate Middleton

Prințesa Charlotte, cel de-al doilea copil și prima fiică a prințului William și Kate Middleton, frecventează grădinița Willcocks din Kensington, o grădiniță cu un personal exclusiv feminin. La 5 ani, are deja un impact major în lumea modei care a stăpânit valul regal.

De asemenea, face istorie ca prima prințesă regală care și-a păstrat locul patru în linie pentru tron, în ciuda faptului că are un frate mai mic, datorită Legii succesiunii față de coroană, din 2013.

Strănepoții reginei
Prințesa Charlote

Prințul Louis s-a născut chiar înainte de nunta prințului Harry cu Meghan Markle

Prințul Louis Arthur Charles, cel mai mic copil al prințului William și Kate Middleton, a fost botezat în memoria lordului Louis Mountbatten. S-a născut pe 23 aprilie 2018 și este al cincilea în linie pentru tron.

Era prea tânăr pentru a participa la nunta prințului Harry cu Meghan Markle, dar de atunci și-a făcut apariția la Trooping the Color și pe contul de Instagram al Palatului Kensington.

Strănepoții reginei
Prințul Louis în prima zi de școală. Foto: Insider

Lena Tindall, asemenea surorii sale mai mari, Mia, nici ea nu are un titlu regal

Lena Elizabeth Tindall s-a născut pe 18 iunie 2018 și este a doua fiică a lui Mike și Zara Tindall. La fel ca sora ei mai mare Mia, Lena nu are un titlu regal. Ea este pe locul 21 în linie pentru tron.

Strănepoții reginei
Lena Tindall

Archie Harrison Mountbatten – Winsdor este fiul prințului Harry și al lui Meghan Markle

Archie s-a născut pe 6 mai 2019. El l-a însoțit pe prințul Harry și Meghan Markle în turneul lor regal în Africa și își face apariția pe contul lor oficial de Instagram. Este al șaptelea la rând la tron, chiar dacă părinții săi s-au retras din viața regală și s-au stabilit în California.

Markle a scris prima ei carte pentru copii, numită „Bench”, inspirată de relația lui Harry și Archie. Va fi lansată cât de curând.

Strănepoții reginei
Archie împreună cu părinții lui, în turneul regal din Africa. Foto: Insider

Citește și: Povestea de dragoste dintre Prințul Harry și Meghan Markle de la început și până în zilele noastre

Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank au adus pe lume un fiu, pe August Philip Hawke Brooksbank, pe data de 9 februarie 2021

Palatul Kensington a anunțat nașterea fiului lui Eugenie și Brooksbank pe 9 februarie. Numit August Philip Hawke Brooksbank, el cântărea aproape 4 kilograme și este al nouălea strănepot al reginei.

În prezent, Eugenie este pe locul 10 la tron, așa că fiul ei August este pe 11. Acest lucru îl împinge pe fiul cel mic al reginei, prințul Edward, pe locul 12 în linie. Copiii săi, vicontele Severn și Lady Louise Mountbatten-Windsor, sunt acum împinși înapoi pe 13 și, respectiv, 14.

Strănepoții reginei
Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank cu fiul lor, August. Foto: Insider

Pe 21 martie, Zara Tindall a născut un băiețel, Lucas Philip
Soțul lui Zara, Mike, a dezvăluit știrea în timpul podcastului său, „The Good, The Bad, and the Rugby”, spunându-le gazdelor sale: „Duminica s-a făcut și mai bine, deoarece un băiețel a ajuns la mine acasă”.

„S-a întâmplat foarte repede. Nu am ajuns la spital. Pe podeaua băii”, a adăugat el.

Lucas, care este pe locul 22 la tron, este al treilea copil al cuplului alături de cele două fiice, Lena și Mia.

Strănepoții reginei
Zara Tindall și Mike Tindall în 2020. Foto: Insider

Lilibet Diana Mountbatten- Winsdor, cea mai mică strănepoată a reginei

Lilibet, sau pe scurt Lili, este al 11-lea dintre strănepoții reginei Elisabeta a II-a. Nașterea ei a fost anunțată pe 6 iunie odată cu numele ce urma să-l poarte. Numele este un omagiu adus bunicii ei, Prințesa Diana, dar și actualului monarh.

„Lili este numită după străbunica ei, Majestatea Sa Regina, a cărei poreclă de familie este Lilibet”, a spus cuplul într-un comunicat. „Numele ei de mijloc, Diana, a fost ales pentru a-și onora iubita și regretată bunică, Prințesa de Wells”.

Fetița este a opta la rând pentru tron – împingându-i în spate pe prințul Andrew, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie în linia regală de succesiune. Și din moment ce Meghan Markle a născut în America, bebelușa ei va fi, de asemenea, eligibilă pentru a servi ca președinte al Statelor Unite.

Strănepoții reginei
Fotografia prin care Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că așteaptă un copil. Foto: Insider
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO