Să mergem la teatru! Ce piese se joacă zilele acestea în București? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Să mergem la teatru! Ce piese se joacă zilele acestea în București?

Majoritatea teatrelor funcționează azi la o capacitate redusă pentru a respecta măsurile de prevenție a răspândirii COVID 19, dar și așa, sunt locuri pentru toată lumea. Așadar, să mergem la teatru! Ce putem vedea zilele următoare în teatrele din București?
Share this article

De când așteptăm să mergem la teatru? Iată că a venit în sfârșit momentul să ne bucurăm de acea senzație minunată în care suntem puțin atenți la cum ne îmbrăcăm, ne rezervăm bilete și mergem la un spectacol de teatru.

Sunt convinsă că după atâta amar de vreme, actorii au o surescitare fantastică atunci când vine vorba de a urca pe scenă și a-și arăta talentele, iar despre pasionați de teatru, consumatorii fideli ai acestei forme de cultură, nici nu mai e loc de alte cuvinte. Una peste alta, cu toții am așteptat redeschiderea teatrelor și intrarea în normalitate.

Majoritatea teatrelor funcționează azi la o capacitate redusă pentru a respecta măsurile de prevenție a răspândirii COVID 19, dar și așa, sunt locuri pentru toată lumea.

Așadar, să mergem la teatru! Ce putem vedea zilele următoare în teatrele din București?

Să mergem la teatru! Actul de căsătorie

Teatrul Evreiesc de stat

După 25 de ani împreună, Elimeleh instalatorul și soția sa, Shifra, foști rezidenți ai unui kibbutz, pregătindu-se pentru căsătoria fiicei lor, Ayala, descoperă că este posibil să nu fie căsătoriți oficial. În 1963, la premiera de pe Broadway, Kișon explica într-un interviu succesul fenomenal: „Piesa este despre viața oamenilor obișnuiți – familia unui instalator. Este important și are sens să scrii despre oameni obișnuiți, pentru că regii și președinții vin și pleacă, dar instalatorul rămâne mereu. Acest lucru îl face cel mai important om de pe pământ!”

Citește și: Ada Galeș, de pe scena Teatrului Național, în rolul antreprenoarei ce pornește un business în plină pandemie

să mergem la teatru
Actul de căsătorie

Jocul de-a adevărul

Teatrul Național Ion Luca Caragiale, Sala Mare

Regia: Lia Bugnar

Într-un parc de distracții, un bărbat și o femeie care nu se cunosc sunt forțați de împrejurări să petreacă o oră împreună într-o “cameră a surprizelor”. Camera își merită pe deplin numele, surprizele vor veni una după alta, într-un bulgăre ce se va transforma într-o avalanșă, riscând să le distrugă viețile amândurora. Dar, pentru că autoarea Lia Bugnar își iubește personajele și le oferă șansa happy end-ului de câte ori e posibil, avem aici o comedie în care o ieșire nevinovată duminica într-un parc de distracții îi aduce pe protagoniști în situația de a se vedea așa cum sunt de fapt și de a recunoaște asta. Prăpastia dintre ce părem și ce suntem în realitate, dintre ce spunem și ce gândim este o temă care se regăsește deseori în spectacolele Liei Bugnar, autoarea găsind în acest dezacord o continuă sursă de umor pe de o parte și studiu psihologic pe de alta. “Jocul de-a adevărul” este o comedie romantică în care tristețea și zâmbetul se împletesc în cel mai delicat și firesc mod cu putință. Un spectacol despre adevăr și minciună, despre iubire și înșelătorie, despre fricile noastre și curajul de a le recunoaște.

să mergem la teatru
Jocul de-a adevărul

Să mergem la teatru! Totul despre femei

Teatrul Nottara

„Totul despre femei” este povestea unui diamant. O nestemată care va străluci de fiecare dată diferit atunci când va fi rotită în lumină, uneori copleșitor, uneori ludic, uneori trist.

Acest diamant este Femeia – mamă, fiică, iubită, prietenă, soră.

Strălucitorul text scris de Miro Gavran privește femeia realist, cu umor, cu suflet. Spectacolul propus de Teatrul Arte dell’Anima aduce în fața spectatorilor trei actrițe care au acceptat provocarea să ofere nu doar talent și efervescență, ci o fărâmă din sufletul propriu, întruchipând fiecare cinci personaje diferite.

Citește și: Octavian Strunilă și povestea sa: de la puștiul ce a abandonat ASE-ul pentru a merge pe furiș la Teatru, la succesul telenovelelor și până la regizorul de teatru independent și producătorul celui mai reecranizat film din lume

să mergem la teatru
Totul despre femei

Iubire dublu distilată

Teatrul Roșu (The Hub)

Într-o gară uitată de lume, în care timpul pare că stă în loc, patru personaje sunt nevoite să petreacă, împreună, o noapte: casiera insolentă și curioasă, bețivul fără casă, dar cu carte și fără parte, actorul grăbit spre succes și doamna psiholog, al cărei discurs poate fi înțeles doar cu dicționarul în față. Aparent, nu au în comun decât dorința nejustificată de a se agasa unul pe celălalt. Dar pe măsură ce orele trec, destinele lor se schimbă radical, iar lucrurile iau o întorsătură așa cum ne place nouă.

să mergem la teatru
Iubire dublu distilată

Să mergem la teatru! Cum să fac să fiu cu tine?!

Teatrul Nou

„Poate… am nimerit în altă parte?” Nu! Ești unde trebuie, e o comedie! Cu el și ea și… e Cehov.

Cehov, câteva schițe și povestiri, un el și o ea – un spectacol. O poveste ce străbate timpul precum anotimpurile viața și duce cu ea tot ce au personajele ei – vulnerabilități, dorințe, frici și o mare nevoie de iubire. Povestea, ca și viața, e cu fâstâceli, neîndrăzneli, declarații neduse până la capăt, libertatea dată de apariția celuilalt, pasiuni regăsite, dorințe neexprimante, credințe neîmpărtășite, neînțelegeri, renunțări, durere, vise – și toate astea ca să descoperim cât de asemănători suntem în esență. Iar în final, cei doi sunt ceea ce sunt și acceptă și se acceptă.

Suntem făcuți pentru iubire și doar în iubire ne dăm voie să fim și ne lăsăm cu încredere să alunecăm împreună unde ne duce viața. Atât.

Fază Lungă

Teatrul În Culise

Un eveniment neașteptat le dă viața peste cap și îi face să-și pună la îndoială relația. Pentru că orice comedie are nevoie de puțină adrenalină.

Am promis că revenim cu noutăți, așa prima veste nouă și bună din această lună o livrăm odată cu avanpremiera spectacolului Fază lungă de Catherine Aigner în care vor juca: Iulia Neacșu, Adrian Ionescu, Radu Catană, Grațiela Popa.

Regizat de Laura Ducu, spectacolul este o comedie bazată pe povestea palpitantă trăită de un cuplu modern, din zilele noastre. Întorși de la o petrecere, Ioana și Sorin se trezesc peste noapte captivi într-o situație fără ieșire, care le perturbă liniștea și îi face să-și pună la îndoială alegerile. Destinul, care de data aceasta poartă forma unui orfan lovit de soartă, intervine în relația de cuplu și le provoacă o criză majoră. Dar asta doar pentru a reașeza lucrurile într-o nouă ordine, în care cei doi au șansa să-și schimbe întreaga viziune asupra vieții. Pentru că orice cuplu are nevoie de o ”zguduială” ca să-și dea seama dacă este sau nu de ”fază lungă”.

să mergem la teatru
Fază Lungă

Să mergem la teatru! Domnișoara Iulia

Unteatru

Pentru noi, în momentul acesta al vieții, Domnișoara Iulia e un text cu raze X care ajung până la oase. E despre cum se descompun oamenii în nopțile nedormite și despre mersul pe sfoară fără plasă de siguranță. Ne fascinează cel mai crud și mai devorator Strindberg. E un studiu care te trage adânc sub apă până când simți că nu mai vezi lumina. – Andrei și Andreea Grosu, regizori.

Citește și: Marius Manole: „Mie mi-a plăcut foarte tare că teatrul te ţine viu, că e un loc în care te joci tot timpul. Asta s-a pierdut acum: curiozitatea, bucuria de a te juca şi de a risca. Oamenii nu mai riscă nici în viaţă, nici pe scenă.”

să mergem la teatru
Domnișoara Iulia

Fata Babei și Fata Moșului

Grădina Urbană

Demult de tot, pe vremea balaurilor, trăiau într-un sat departe, departe, la capătul lumii, o babă şi un moşneag.

Moşul avea o fată, bună ca pâinea caldă, harnică precum furnica, ascultătoare ca pisica, cuminte ca un îngeraș și frumoasă de pica toată lumea după ea.

Avea și baba o fată urâtă ca un tăciune şi cea mai rea de pe lume, leneșă precum bondarul, gălăgioasă ca țânțarul.

Vă invităm să participați și să luați de învățați că invidia nu-i bună, ci mai bine pe cei mari să-i ascultați!

Actorii vor da viață personajelor: Baba, Fata Moșului, Fata Babei, Moșul și Sfânta Duminică.

să mergem la teatru
Fata Babei și Fata Moșului

Să mergem la teatru! Femeia ca un câmp de luptă

The PUB – Universității

Un mit istoric spune ca toate războaiele au pornit pentru femei. Ce se întâmplă în momentul în care obiectul dorinței devine obiectul abuzului? Ce se întâmplă atunci când tacticile militare se folosesc de corpul uman precum un obiect?

De câte femei sacrificate este nevoie pentru a opri un ciclu repetitiv pornit încă de la începuturile omenirii?

Textul lui Vișniec ne prezintă contemporanitatea unor teme străbune. Putem oare schimba percepția istorică asupra corpului feminin într-o odă parabolică a divinizării ființelor creatoare de viață, numite femei?

Acest performance experimental ne prezintă gândurile frământate și frânturi din amintirile unei femei trecute printr-o serie de evenimente catastrofale.

Acceptarea, dragostea de sine, iertarea, sunt doar câteva din temele pe care am dori să le cugetăm împreună.

să mergem la teatru
Femeia ca un câmp de luptă
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora