SleepHealth – aplicaţia care studiază somnul - LIFE.ro

Căutare

Share this article
Somnul este unul dintre factorii care ne influenţează decisiv starea de sănătate, siguranţa, longevitatea şi calitatea vieţii. Mediul modern în care trăim însă îi afectează pe tot mai mulţi dintre noi, insomnia şi apneea în somn fiind tot mai frecvente. Cu precădere, apneea în somn trece nediagnosticată, deşi predispune la somn de slabă calitate, sforăit zgomotos şi pauze repetate în respiraţie. Problemele de somn duc cel mai adesea la probleme de sănătate serioase, precum hipertensiune, probleme cardiace, obezitate sau depresie.  
 
Ca urmare, cercetările asupra somnului sunt tot mai frecvente şi mai importante. În sprijinul cercetătorilor, IBM şi Apple au lansat o nouă aplicaţie – SleepHeath, care îşi propune să realizeze un studiu extensiv despre obişnuinţele de somn şi efectele lor asupra calităţii vieţii. Aplicaţia va culege date prin intermediul Apple Watch, date care vor fi stocate şi analizate prin intermediul super-computerului IBM Watson.
Utilizatorii aplicaţiei vor putea să răspundă la întrebări din partea cercetătorilor direct prin intermediului aplicaţiei. 
 
Aplicaţia gândită de IBM şi Apple îşi propune să îi ajute pe cercetători, medici şi utilizatori să împartă mai uşor informaţii astfel încât studiul care va rezulta să atingă cât mai multe aspecte. De asemenea, SleepHeath va oferi utilizatorilor informaţii despre sănătate şi ponturi pentru un somn mai profund, dar şi un ajutor în a-şi planifica mai bine somnul, fiind ştiut că aceleaşi ore de culcare şi de trezire te ajută să te odihneşti mai uşor.   
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO