Tanzania, Dubai şi Maldive, cele mai frecventate locuri de către români - LIFE.ro
Mergi la conținut

Tanzania, Dubai şi Maldive, cele mai frecventate locuri de către români

Atrage însă şi amatorii de senzaţii tari, cei care vor să vadă peisajele şi animalele sălbatice din parcurile şi rezervaţiile naturale impresionante. Aici lucrurile nu mai sunt însă la fel de prietenoase când vine vorba de costuri.
Share this article

Pandemia de coronavirus nu le-a luat deloc apetitul românilor pentru vacanţe. Ba dimpotrivă, pe unii dintre ei i-a determinat să caute locuri care până de curând poate nu erau în topul destinaţiilor vizate. Aşa au şi ajuns ţări precum Tanzania, Dubai şi Maldive cele mai frecventate locuri de către români în ultimele luni. Cei de la perfect tour au super oferte la destinațiile turistice. 

Cum au ajuns românii în topul turiştilor din Maldive

Numai în luna ianuarie a acestui an în Maldive au ajuns aproape 4000 de turişti români. Am fost a cincea ţară ca număr de turişti în această perioadă acolo, înaintea unor state precum Franţa, Germania şi Marea Britanie. Asta în condiţiile în care insula a resimţit o reducere cu 50% a numărului de turişti faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Sunt mai mulţi factori care au dus la numărul mare de români ajunşi anul acesta în insula din Oceanul Indian. Primul pe listă este strâns legat de introducerea zborurilor de tip charter în ofertele agenţiilor de turism, o premieră pe piaţa din România. Iar turiştii nu au dat înapoi. 1000 de români au profitat de ocazie şi au petrecut Revelionul în paradis. A contat mult, ce-i drept, şi lista redusă de opţiuni în ceea ce priveşte vacanţele în această perioadă, precum şi numărus redus al cazurilor de Covid din această destinaţie. Din februarie Maldive a intrat şi ea pe lista galbenă pentru români, ceea ce înseamnă că cei care se întorc din vacanţă de acolo sunt nevoiţi să stea în carantină.

Asta nu a redus totuşi cu mult apetitul pentru vacanţa în zonă, operatorii români continuând să ofere chartere către Maldive. Şi deşi am fi tentaţi să credem că preţul are şi el un cuvânt de spus în această deschidere a românilor pentru concedii în Oceanul Indian, trebuie să ştiţi că o săptămână aici costă între 1.000 şi 2.400 de euro de persoană.

Zanzibar, insula paradisiacă aflată la mare căutare printre turiştii români

Insula Zanzibar din Tanzania era până nu demult o destinaţie mai puţin căutată de români. Ultimele luni au adus-o în vârful topului cu locurile preferate pentru vacanţe în această perioadă. Ba chiar sunt mulţi care au ales-o pentru o relocare de câteva luni. Ce-i drept, nici mie nu mi-ar displăcea să scriu articolul acesta la umbra unui palmier, pe o plajă cu nisip fin care să mi se aştearnă la picioare. Există chiar şi un cuvânt pentru noul trend în domeniu – workation – dedicat tuturor celor care pot lucra de oriunde, fără să fie condiţionaţi de prezenţa la birou. O schimbare de peisaj – şi ce peisaj, dacă ne gândim la Zanzibar – e considerată chiar inspiraţională.

Iar dacă stai să te gândeşti că o vacanţă cu 9 nopţi de cazare şi zbor dus-întors inclus poate pleca de la 550 de euro, dacă eşti cu ochii pe oferte, parcă lucrurile arată tot mai atractiv. Cazarea în zonă este şi ea la preţuri mai mult decât prietenoase, aşa că nu e de mirare că sunt oameni care au decis ca munca de la distanţă să implice o distanţă ceva mai mare decât pentru cei mai mulţi dintre noi.

Tanzania atrage însă şi amatorii de senzaţii tari, cei care vor să vadă peisajele şi animalele sălbatice din parcurile şi rezervaţiile naturale impresionante. Aici lucrurile nu mai sunt însă la fel de prietenoase când vine vorba de costuri. Un safari de 9 nopţi poate costa de la 2.500 de euro, dar poate depăşi 2 săptămâni, iar preţul sare şi el de 5.000 de euro.

Dubai, printre cele mai frecventate locuri de către români

Dubaiul era şi înainte de pandemie o destinaţie căutată de români, mai ales în lunile de iarnă, când acolo poţi face plajă fără grija temperaturii sau a ploilor. Dar finalul lui 2020 şi începutul lui 2021 a fost cu adevărat aglomerat, cu turişti din multe colţuri ale lumii. Atât de aglomerat încât în februarie autorităţile de aici s-au văzut nevoite să impună şi ele restricţii legat de numărul turiştilor care pot fi găzduiţi în hoteluri sau au acces pe o plajă. De asemenea, barurile au fost închise, iar Emiratele Arabe Unite au intrat pe lista galbenă pentru România, fiind necesar un test PCR Negativ la întoarcerea în ţară şi carantinarea.

Până la acest moment însă turiştii s-au bucurat de vacanţe cu mult mai puţine restricţii decât în alte zone, iar asta s-a simţit din plin. Numai în luna decembrie, în ciuda preţurilor mai mari la biletele de avion faţă de anii trecuţi, peste 2.000 de români au călătorit săptămânal înspre Dubai. Un sejur cu zbor inclus, cazare pentru 7 nopţi şi mic-dejun porneşte de la 750 de euro pentru o persoană, dar în funcţie de hotelul ales şi apropierea acestuia de zonele principale de interes, preţul se poate dubla cu uşurinţă.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora