fbpx

Căutare

Share this article
Apanaj al englezilor şi adevărată instituţie în Imperiul Britanic, 5 o’clock tea nu reprezintă doar plăcerea unei băuturi calde si a unei mici gustări, ci înainte de toate, atunci când este servit cum se cuvine, oferă o experienţă unică, menită să ne răsfeţe papilele gustative şi să ne transporte într-o epocă rafinată şi plină de eleganţă.
 
Preluată şi de francezi, ca să nu se lase mai prejos decât vecinii englezi, tradiţia ceaiului este onorată de marile palace-uri pariziene, în competiţie pentru cel mai frenchy english tea.
 
Hotel Plaza Athenée
 
În celebra Galerie des Gobelins din inima faimosului hotel de lux de pe Avenue Montaigne, chef patissier Christophe Michalak propune varianta franţuzească a ceaiului englezesc. Trei etaje de patiserii dulci, verine şi mini bouchées acompaniate de ceaiurile Hediard, cu un accent pe amestecul special Plaza, de smochine, strugure şi gutuie.
 
Preţ : 12 prăjiturele şi o băutură caldă de persoană: 44 euro
 
 
Hotel Le Meurice
 
Găzduit în sala Dali, ceaiul este servit începând cu ora 15:30 în varianta sa tradiţională: mini sandwich-uri, scones, madlene, fursecuri, toate creaţia celebrului patisier Cédric Grolet. Ceaiurile provin de la casa Mariage Frères, şi vă încântă simţurile cu aromele de flori şi fructe din China şi Tibet.
 
Preţ: Sandwich-uri, scones, prăjiturele şi băutura caldă: 46 euro de persoană.
 
Hotel Peninsula
 
Deschis în urmă cu doi ani, Peninsula propune prin Julien Alvarez, campion mondial al patiseriei în anul 2010 un «afternoon tea» cât se poate de tradiţional. În salonul The Lobby, decorat în spiritul elegant al Belle Epoque, puteţi degusta mini-sandwich-uri, mini-patiserii şi scones, alături de o băutură caldă la alegere.
Ceaiurile sunt Dammann Frères şi, la cerere, vă pot fi servite glasate.
 
Preţ: 45 euro pentru formula clasică
 
 
Hotel Shangri-La
 
Luxosul palace parizian se remarcă printr-o ofertă inedită: primul tea-time 100% vegan din Paris. Sub cupola de sticlă a restaurantului La Bauhinia, lăsaţi-vă tentaţi de diversele creaţii dulci propuse de chef-ul patiser Michael Bartocetti. Tarte cu ciocolată, fursecuri, scones, shortbread. Toate acompaniate de un ceai sri-lankez marca Dilmah.
 
Preţ: mini-sandwich şi mini patiserii 100% vegan, o băutura caldă: 39 de euro 
 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO