Tendințele în amenajarea interioară pentru 2023 - cum să îți decorezi casa în mod modern și stilat - LIFE.ro
Mergi la conținut

Tendințele în materie de design interior pentru 2023 sunt vaste și variate. Dacă ți-ai propus să-ți reamenajezi locuința, sau poate abia te-ai mutat și vrei să reconfigurezi spațiul, trebuie să fii la curent cu tendințele din acest an. Vestea bună este că ies la suprafață culori, texturi și materiale moi care se pliază perfect pe starea ta de spirit. Acasă este locul în care petrecem cel mai mult timp, ne deconectăm de la tumultul cotidian și ne încărcăm bateriile. Cum altfel am putea face asta dacă nu am avea un spațiu care să ne asigure tot confortul și să ne însenineze zilele libere? Îți prezentăm cele mai importante tendințe în amenajarea interioară pentru anul 2023. Tot ce trebuie să știi despre decorul locuinței tale într-un stil modern! Vezi ce ți se potrivește mai bine din tot ceea ce se poartă!

Candelabre cilindrice și din aluminiu

Sunt la mare căutare candelabrele care se inspiră din forme alungite și lasă lumina să pătrundă discret în încăpere. Sunt considerate jucăușe, flexibile și rafinate, corpuri de iluminat statement care pot fi folosite atât ca element funcțional, cât și decorativ. Sunt ideale atât pentru dormitor, cât și în camera de zi. Tot la capitolul corpuri de iluminat, află că sunt la modă lustrele din aluminiu. Acest metal ușor de reciclat poate fi transformat în unele dintre cele mai râvnite obiecte de design, ca parte a unei mișcări mai ample a designerilor de a reevalua mijloace mai durabile. Formele elegante și minimale pun în valoare frumusețea purității materialului, creând un fundal perfect pentru reflectarea luminii.

Tendințe în amenajarea interioară pentru 2023: Se poartă auriul 

Strălucitoare ca apusurile de soare, această nuanță plăcută, caldă și inaltă, conferă locuinței tale o notă de lux. Poți opta pentru mobilă aurie, scaune, tapet, sau mici obiecte decorative care să aducă spațiului un plus de eleganță. Alege o oglindă cu rama aurie, sau un tablou în același gen și vei vedea diferența de stil. 

Gresia și faianța vintage

Estetica de inspirație vintage este mai populară ca niciodată. Anul acesta specialiștii în materie de design interior vorbesc despre o abordare puternică a tendințelor în materie de gresie pentru baie. Plăcile decorative sunt cea mai mare tendință a momentului, pentru că oferă posibilitatea de a crea un spațiu creativ și personal. „Căutați patina și culorile care le reflectă pe cele ale plăcilor originale recuperate. Folosiți-le independent sau asociați-le cu gresie de o singură culoare pentru o estetică mai discretă”, este sfatul lui Richard Fox, designer senior la Ripples.

Tendințe în amenajarea interioară pentru 2023: Covoarele asimetrice

Sunt ideale pentru camera de zi, mai ales dacă au un imprimeu atrăgător, geometric, abstract sau floral. Dacă optezi pentru o variantă curbată, geometrică sau unghiulară, nu-ți fie teamă să-ți dai frâu liber dorințelor și să aduci în casa ta o notă de nonconformism. Covoarele cu grafică îi conferă spațiului o notă de galerie. Cele marocane sunt la mare căutare pentru că poartă modele asimetrice în nuanțe îndrăznețe, sunt moi, confortabile, speciale datorită faptului că sunt țesute manual de meșteșugari cu tradiție. 

Citește și: Amenajările cu grădini verticale, soluția perfectă ca să aduci natura în interior

Bucătăriile închise

Dacă până nu demult erau în mare vogă bucătăriile open-space, iată că revine moda bucătăriilor închise. Spațiul de care dispui trebuie, însă, fructificat la maximum. Un spațiu mic este mai puțin generos cu depozitarea, dar mai intim și mai ușor de amenajat. Se poartă dulapurile suspendate, imprimeurile minimaliste și culorile deschise. Ține cont de aceste sfaturi și te vei bucura de o bucătărie aerisită și spațioasă.

Tendințe în amenajarea interioară pentru 2023: Plantele verzi 

Optează pentru plante verzi în locuința ta. De preferat este să le ții în living și să te asiguri că le alegi în funcție de spațiul de care dispui. Sunt plante mai puțin pretențioase pe care nu va trebui să le uzi zilnic și care nu au nevoie de foarte multă lumină. Avantajele sunt enorme: oferă un mediu plăcut și liniștit, reîmprospătează aerul, dau o notă personală și pot adăuga adâncime unui spațiu mic. Pot fi amplasate în colțul camerei, sau în fața/spatele unui obiect de mobilier. 

Dungile

Revin la modă dungile, considerate un element original de design cu contrast ridicat, folosite în tapet, textile sau vopsea. Sunt îndrăznețe și au efectul de a înălța și lărgi vizual un spațiu. De exemplu, tapetul cu imprimeu orizontal este un succes când dungile sunt mai late, în timp ce tapetul cu imprimeu vertical creează un efect sublim atunci când dungile sunt mai înguste. Vestea bună este că tapetul se pretează în decorul oricărei încăperi din casă, începând de la hol și până la baie.

În încheiere îți spunem că dacă în 2022 accentul a fost pe negru, anul acesta specialiștii în amenajări se axează pe nuanțe deschise. Se poartă nuanțele calde și luminoase, de alb, ivory, crem și bej, la care se adaugă roșu, portocaliu și galben. Ia în calcul toate aceste sfaturi când începi amenajarea locuinței tale și cu siguranță nu vei regreta.

Sursa foto: Pinterest.com 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora