Top aplicaţii noi fără de care s-ar putea să nu ne imaginăm viaţa în câţiva ani - LIFE.ro
Mergi la conținut

Top aplicaţii noi fără de care s-ar putea să nu ne imaginăm viaţa în câţiva ani

Declanşează, mai întâi, o alarmă puternică menită să îl sperie pe atacator. Aceasta este urmată imediat de una silenţioasă, care informează imediat...
Share this article

În urmă cu 20 de ani încă foloseam în mod obişnuit ceasul de la mână ca să aflăm ora şi harta, ca să ajungem în locul în care aveam nevoie. Astăzi nici nu ne gândim să plecăm la un drum necunoscut fără să deschidem Maps sau Waze sau să vrem să ne uităm la un film fără să deschidem Netflix. Iar aplicaţiile continuă să apară mai ceva ca ciupercile după ploaie, aşa că am făcut un top cu aplicaţii noi fără de care s-ar putea să nu ne imaginăm viaţa în câţiva ani.

Safe Walk

Safe Walk este creată de 5 eleve de liceu din Bucureşti şi a fost premiată drept cea mai bună aplicaţie IT din Europa în cadrul competiţiei internaţionale de programare şi antreprenoriat Technovation Girls.

Fetele, eleve la Liceul George Coşbuc din capitală, au construit această aplicaţie cu scopul de a ajuta fetele şi femeile hărţuite verbal sau fizic pe stradă. Safe Walk declanşează, mai întâi, o alarmă puternică menită să îl sperie pe atacator. Aceasta este urmată imediat de una silenţioasă, care informează imediat rude, prieteni sau colegi că fata sau femeia respectivă este în pericol, permiţând în acelaşi timp urmărirea prin GPS şi pornind o transmisie live, atât audio, cât şi video.

Trello

Trello nu este nou, dar este un instrument extrem de eficient pentru managementul proiectelor şi ştim cu toţii cât de greu este să te organizezi în ultima vreme, când ai de jonglat zilnic cu o mulţime de task-uri.

Aplicaţia este excelentă pentru eficientizarea timpului şi administrarea mai multor proiecte în care sunt implicate mai multe persoane. Astfel, au toate acces la acest organizator disponibil atât pe mobil, cât şi pe desktop şi pot face modificări în timp real, astfel încât utilizatorii ştiu exact care este stadiul fiecărui proiect, ce mai este nevoie pentru finalizarea lui şi cine trebuie să se ocupe de asta.

Citeşte şi: De câte aplicații mobile are nevoie o persoană? Care sunt cele mai căutate aplicații din AppGallery – LIFE.ro

Dashlane

Această aplicaţie este considerată mama aplicaţiilor din zona de manager de parole. De ce ai avea nevoie însă de aşa ceva? Ca să nu mai bâjbâi – de multe ori, fără succes – ori de câte ori ai nevoie să accesezi vreun cont, fie că vobim de unul de mail, de stocare de date sau de cumpărături.

Pretenţiile crescute de securitate au crescut şi felul în care sunt create parolele, aşa că nu mai ai şanse să-ţi foloseşti data de naştere ca să intri pe mail. Nici n-ar fi prea sigur, între noi fie vorba. Parolele noi trebuie să aibă tot felul de caractere diferite şi devine tot mai complicat să le mai organizezi, aşa că un manager de parole devine obligatoriu în zilele noastre.

Dashlane este sigur, intuitiv, generează întotdeauna parole foarte puternice, sincronizează datele de pe toate dispozitivele în timp real şi completează fără cusur chiar şi cele mai complicate formulare.

MobilPay Wallet

Cu un smartphone echipat cu tehnologia NFC, cea care permite comunicarea între dispozitive cu unde radio, îţi poţi transforma telefonul – dacă nu cumva ai făcut-o deja – într-un instrument de plată.

Este vorba, practic, de un portofel electronic în care îţi poţi înregistra toate cardurile bancare şi pe care îl poţi utiliza apoi ca să efectuezi plăţi direct la magazine, ca să îţi achizi facturile la utilităţi, să plăteşti diverse bilete, inclusiv pentru transportul public sau să reîncarci cartele telefonice.

Pocket reader

De câte ori nu ai descoperit un articol sau un videoclip interesant pe internet pe care însă nu ai timp sau nu ai cum să îl urmăreşti în acel moment? Îl salvezi, dar nu mai ştii unde şi ai şanse reale ca atunci când vei găsi timp, să nu îţi mai aminteşti de el.

Aplicaţia Pocket reader este magică din acest punct de vedere. Te ajută să salvezi oricând conţinutul pe care vrei să îl parcurgi şi să îl regăseşti mai târziu în acelaşi loc. În plus, în acest fel îţi păstrezi şi productivitatea la cote ridicate pentru că nu te mai întrerupi din muncă pentru a citi sau urmări ceea ce ai descoperit în acele momente.

Citeşte şi: Aplicaţii care te ajută să fii mai productiv – LIFE.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora