fbpx

Căutare

Share this article

Sigur că oraşul Cluj Napoca nu mai este de multă vreme văzut drept unul ieftin. Ba chiar, în unele cazuri, chiriile ajung să fie mai puţin prietenoase decât cele din Bucureşti. Este însă un oraş în continuă dezvoltare şi extrem de atractiv pentru turişti, mai ales de când 2 dintre cele mai mari festivaluri de la noi – Untold şi Electric Castle – sunt organizate în zonă. Nu e de mirare că cei care participă la ele an de an sunt în căutare de cazări ieftine în Cluj.

Cazări ieftine în Cluj, între mit şi realitate

Dacă visezi să închiriezi un apartament sau chiar o garsonieră în Cluj Napoca în zilele de festival e bine să îţi iei gândul. În fiecare an, în perioada celor 2 evenimente, preţurile explodează, ajungând mai mari decât în cele mai scumpe oraşe europene. Acum, de exemplu, dacă vrei să închiriezi ceva în perioada 9-13 septembrie, în timpul Untold, găseşti un apartament cu un dormitor la preţuri cuprinse între 4.000 şi 25.900 de lei pentru 4 nopţi. E adevărat că în această perioadă sunt ocupate peste 70% dintre locurile de cazare din oraş, dar preţurile acestea par desprinse din filme, unele de groază.

Aşadar, dacă totuşi vrei să mergi la festival fără să faci credit la bancă, trebuie ori să te organizezi din timp, ori să fii un pic atent la ceea ce urmează.

Cea mai la îndemână opţiune este să îţi iei cazarea chiar de pe site-ul Untold. Găseşti acolo opţiuni ceva mai decente faţă de „ofertele” de mai sus. Cele mai ieftine sunt cele din campusurile universitare aflate în oraş.

 • Campus UTCN 4 – un pat într-o cameră cu 4 paturi, baie în cameră şi acces la bucătăria comună costă acum 121 de euro pentru 4 nopţi
 • Campus ITP – un pat în cameră cu 2 sau 3 paturi, baie şi bucătărie comună – 145 de euro pentru 4 nopţi
 • Campus UBB Economica 2 – cazare în camere cu 3 paturi, cu baie proprie şi bucătărie comună – 179 de euro pentru 4 nopţi
 • Campus USAMV Agronomia 2 – cazare în camere cu 2 paturi, baie proprie şi o chicinetă la comun – 285 de euro pentru 4 nopţi

Dacă nu te încântă totuşi traiul la comun cu oameni pe care nu îi cunoşti, tot pe site-ul Untold mai găseşti oferte de cazare la hotelurile din oraş – nu prea multe, însă, căci cele mai multe au fost deja rezervate.

 • Hotel Belvedere, 3 stele – preţuri începând de la 300 euro/4 nopţi/persoană
 • Hotel Stil, 3 stele – preţurile încep de la 342 euro/4 nopţi/persoană
 • Casa Verona, 3 stele – preţurile încep de la 347 euro/5 nopţi/persoană
 • Hotel Meteor, 3 stele – preţurile încep de la 408 euro/4 nopţi/persoană

De la 4 stele în sus, în această perioadă vorbim deja de preţuri care sar de 500 de euro pentru un sejur de 4 nopţi.

Citeşte şi: Cine este Bobo, personajul din spatele „scenei” de la Untold, Electric Castel sau Nerversea? – LIFE.ro

Mai rămân totuşi câteva variante de pensiuni, fie în oraş, fie în afara lui, unde proprietarii nu s-au aruncat chiar atât de rău la preţ. Am găsit, de exemplu, Vila Europa, 3 margarete, care are ofertă de 60 de euro pe noapte în perioada festivalului, cu mic dejun inclus.

O altă variantă interesantă este cea de cazare la camping. Dacă vii cu propriul cort, mic, de cel mult 2 persoane, preţul pentru 3 nopţi este de 90 de euro. Pentru un cort mediu, de cel mult 3 persoane, plăteşti 130 de euro pentru 3 nopţi, iar dacă vrei să-ţi instalezi un cort de 4 persoane preţul ajunge la 160 de euro, tot pentru 3 nopţi.

Există şi variante pentru cei care vor să intre direct în cort, nu să vină ei cu el. În acest caz şi preţurile sunt ceva mai mari, dar tot mai ieftine decât la hotel:

 • cort mic cu 2 saci de dormit, 2 perne şi saltea gonflabilă pentru 2 persoane – 150 euro/3 nopţi
 • cort XXL cu 2 saltele gonflabile de câte o persoană, 2 saci de dormit şi 2 perne – 210 euro/3 nopţi
 • cort în zonă exclusivistă, cu 2 saltele gonflabile înalte de câte o persoană, 2 saci de dormit, 2 perne şi o masă – 230 euro/3 nopţi.
Citeşte şi: Festivalurile anului 2021. La ce evenimente mergem anul acesta şi care sunt regulile de acces – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO