fbpx

Căutare

Share this article

Cu toții suntem nerăbdători să recuperăm timpul pierdut în cei doi ani de pandemie, așa că am căutat din timp care sunt cele mai frumoase destinații turistice în care să-ți petreci noaptea de Revelion. De la Reykjavik până la Rio de Janeiro, am ales cele mai frumoase spectacole și cele mai renumite focuri de artificii, toate adunate dând naștere celor mai grozave experiențe.

Citește și: Cele mai frumoase focuri de artificii din lume

Sunt mulți hateri care spun că de Revelion e prea scump și prea aglomerat ca să călătorești, dar aceștia sunt acele vulpi care spun că strugurii sunt acri. Sincer, nimic nu se compară cu unul dintre cele mai frumoase și mai mari focuri de artificii, cu petrecerile de pe stradă din capitalele cool sau cu distracția pe o plajă, într-o noapte călduroasă, în America de sud.

Și dacă v-am convins, sau vreți doar să visați, hai să vedem care sunt cele mai tari destinații turistice în care să-ți petreci noaptea de Revelion.

Reykjavik, Islanda

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion
Galerie foto: CNN Traveller

Focurile de artificii de la miezul nopții din capitala islandeză sunt un efort comunitar: fiecare își cumpără propriile artificii de la ICE-SAR, unitatea națională de căutare și salvare, în ceea ce este cel mai profitabil proiect de strângere de fonduri al anului. Rezultatul: când ceasul bate ora 12 noaptea, cerul explodează cu sute de mini artificii, luminând întregul oraș. Este o priveliște spectaculoasă, iar sunetele…. mașinile de pompieri și navele andocate în port sună toate clopotele și claxoanele pentru a întâmpina Anul Nou.

Atmosfera se intensifică cu mult înainte de numărătoarea inversă, cu focuri de tabără comunitare care pornesc în tot orașul de la ora 16:00 (un bonus al acelor nopți lungi de iarnă). O mulțime mare de localnici se adună la emblematica biserică Hallgrímskirkja pentru a lansa focuri de artificii și pentru a urmări spectacolul de la miezul nopții.

Destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion New York City, SUA

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Sigur, Times Square nu este cea mai originală recomandare, dar este arhetipica noapte de Revelion din New York. Dacă ai de gând să o faci, fă-o din R Lounge al Hotelului Renaissance – ferestrele barului oferă priveliști fără egal spre celebra clădire One Times Square, de pe care mingea cade la miezul nopții.

Fă ca un adevărat newyorkez și schimbă Manhattan-ul cu Brooklyn. Există focuri de artificii gratuite și muzică live la Prospect Park, iar Podul Brooklyn este un loc spectaculos pentru show-ul cerului.

Edinburgh, Scoția

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Celebra extravaganță Hogmanay de trei zile a capitalei scoțiene începe de obicei pe 30 decembrie, cu o procesiune cu torțe în stil viking de-a lungul Royal Mile. Seara cea mare în sine include un program muzical scoțian care se încheie la timp pentru ca participanții la concert să surprindă artificiile de la miezul nopții ce luminează Castelul Edinburgh. Sărbătorile continuă în ziua de Anul Nou cu tradiționala baie în înghețatul Firth of Forth (cunoscut sub numele de „Loony Dook”).

Probabil că nu vei observa mulți nativi din Edinburgh la festivitățile oficiale de la Hogmanay dintr-un singur motiv, complet rațional: știu să fie sceptici cu privire la vreme. În schimb, îi găsești pe scoțieni care petrec în pub-uri înainte de a-și găsi un loc liber pentru a urmări spectacolul de la miezul nopții. Cartierul Stockbridge are o mulțime de pub-uri grozave, cum ar fi The Scran & Scallie, condus de bucătarii cu stele Michelin Tom Kitchin și Dominic Jack. Pentru o altfel de atmosferă cu muzică populară scoțiană, alege barul din subsol, The Bailie Bar, iar apoi o excursie la Parcul Inverleith, care oferă cea mai bună priveliște gratuită a artificiilor din oraș.

Destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion: Sydney, Australia

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Spectacolul de artificii din Sydney Harbour este de obicei urmărit de mai mult de un milion de oameni adunați de-a lungul țărmului. Se pare că abia anul acesta orașul începe să se redeschidă pentru turiști și se vehiculează că va arăta puțin diferit. Dacă vei fi acolo, alătură-te petrecăreților din bărcile care se leagănă pe apă – adică închiriază o barcă, ia o sticlă de șampanie și fii pregătit pentru numărătoarea inversă. Unii preferă să rezerve o masă în aer liber la unul dintre restaurantele de pe malul apei de lângă Sydney Harbour Bridge pentru un loc în primul rând.

Ca alternativă, mergi cu mașina spre Insula Cockatoo și organizează un picnic la lumina lunii, în așteptarea spectacolului; poți chiar să campezi peste noapte, atâta timp cât rezervi un loc în avans. Acesta ar fi un Revelion fără bătălia de la sfârșitul nopții pentru un taxi.

Beirut, Liban

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Legendarele petreceri din Beirut te fac să-ți dorești o ieșire memorabilă în orice seară a anului. Dar din 2017/2018 orașul a ales să facă o petrecere imensă de Revelion pe străzile sale și a aterizat imediat pe diverse liste de „cele mai bune dintre”. Place de l’Etoile este plină de veselie, în timp ce trupe live, DJ și artificii răsună în următorul an, iar un extraordinarul spectacol de lumini iese din turnul cu ceas din 1933 în stil Art Deco al pieței. Fiind vorba de Beirut, lucrurile nu se termină de obicei decât după ce răsar zorii.

Scena vieții de noapte a orașului are mai mult decât cluburi strălucitoare, trebuie doar să ai răbdare să descoperi acele preparate locale, dar și tradițiile libanezilor.

Destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion: Copenhaga, Danemarca

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Când ceasul bate ora 12, danezii obișnuiți se adună în Piața Primăriei pentru o petrecere zgomotoasă. Pentru o imagine ceva mai ordonată, spectacolul de la Grădina Tivoli luminează cerul cu propriul său Festival de Artificii; restaurantele sale servesc toate cinele de Anul Nou; iar roller coaster-urile sunt deschise – în plus, o mulțime de tarabe de glögg servesc „curaj lichid”.

Urmărește cum localnicii abandonează hygge-ul pentru hedonism în noaptea de Revelion, în timp ce mii de oameni veseli ies în stradă pentru a-și aprinde propriile artificii imediat după miezul nopții. Un loc favorit pentru a urmări haosul – care este foarte zgomotos este Podul Reginei Louise, care se întinde peste Lacuri, în inima orașului.

Barcelona, Spania

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Barcelona este un oraș al bufnițelor de noapte, așa că petrecerea nu începe cu adevărat să se pregătească până în jurul orei 23:00. Atunci mulțimile se adună pe Plaça d’Espanya pentru a urmări focul de artificii de la miezul nopții de pe Montjuïc, dealul de deasupra. La câțiva metri de aici, Poble Espanyol, muzeul de arhitectură în aer liber, găzduiește o petrecere uriașă cu dans până la ora 6 dimineața.

Una dintre tradițiile mai ciudate – în afară de a mânca câte un strugure pentru fiecare bătaie a ceasului la miezul nopții (serios, toată lumea o face) – are loc în Plaça de Catalunya, în centrul orașului. Imediat ce a bătut Noul An, miile de oameni adunați își aruncă sticlele de Cava în mijlocul pieței. Dacă sună ușor înspăimântător, ce-ar fi să vezi cum arată bătăile din cluburi.

Destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion: Berlin, Germania

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Orice aduce energie în Berlin este de bine. La fel este și zumzetul de la această petrecere masivă în aer liber între Poarta Brandenburg și Coloana Victoriei. Una dintre cele mai mari sărbători în aer liber din Europa, acest spectacol la care participă în jur de un milion de oameni este absolut impresionant. Intrarea este gratuită și petrecerea continuă până la 3 dimineața. Vei găsi muzică live, DJ, spectacole cu laser, mâncare și, bineînțeles, focuri de artificii.

Berlinul nu este lipsit de cluburi de talie mondială, dar grădina de pe acoperiș de la House of Weekend își asumă totul în ajunul Anului Nou, oferind priveliști uimitoare ale focurilor de artificii.

Amsterdam, Olanda

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Convenabil de compact și mereu plin de veselie, Amsterdam este un amalgam de distracții de stradă improvizate pe 31 decembrie. Dacă există un loc de încredere pentru a fi la miezul nopții, acesta este Magere Brug („Skinny Bridge”). Aici, petrecăreții se adună pentru a urmări artificiile și numărătoarea inversă care izbucnesc peste râul Amstel, apoi își continuă festivitățile în tot orașul. Nieuwmarkt (Chinatown), în special, este cunoscut pentru atmosfera sa agitată.

Mulți merg de obicei la petrecerea Awakenings de la Gashouder, un rave epic într-un rezervor industrial de gaz construit în 1902. Tinerii de 20 de ani pot încerca Great Gatsby Club sau Delirium, alimentat cu bere artizanală.

Destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion: Lisabona, Portugalia

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Cea mai mare explozie din cea mai cool capitală a Europei este la Praça do Comércio, piața principală chiar de pe râul Tagus. În mod tipic portughez, fiesta întârzie: muzica live începe în jurul orei 22 și continuă după artificiile de la miezul nopții. O mulțime de localnici – înarmați cu propriile lor șampanii și pahare de plastic – pot fi găsiți bând și dansând în inima acțiunii, așa că nu vei avea nici o secundă senzația că e o capcană pentru turiști.

Cartierul central Bairro Alto din Lisabona este întotdeauna un loc de petrecere dacă vrei să te pierzi printre localnici. Petrecăreții se îndreaptă adesea aici după artificiile din Praça do Comércio, iar cartierul găzduiește, de asemenea, câteva case de fado remarcabile, unde poți asculta muzică tradițională portugheză la cină.

Kon Phangan, Thailanda

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Înainte de pandemie, pe plajele insulelor Thailandei erau petreceri pe tot parcursul anului, dar cea mai sălbatică dintre ele este Revelionul de pe Koh Phangan, unde se desfășoară cea mai faimoasă petrecere cu lună plină din lume. Învârtindu-se în jurul plajei Sunrise din Haad Rin, vârtejul începe imediat ce se întunecă și continuă cu mult după răsărit și în după-amiaza următoare.

Dacă vrei să petreci ca localnicii alege un cocktail, două, trei, nouă la o cină cu pește proaspăt prins în partea de apus a insulei și alătură-te petrecerii înainte de miezul nopții. Iar apoi întoarce-te la Sunset beach pentru o baie la răsărit.

Destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion: Goa, India

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Unii spun că petrecerile din Goa nu mai sunt ceea ce erau înainte. Asta poate pentru că este încă greu de învins experiența de a dansa pe plajă, cu nisipul între degetele de la picioare și luminițe înșirate pe fiecare palmier și fuste sari cu paiete învârtindu-se sub stele. Și Revelionul este cel mai bun moment al anului pentru a petrece în Goa, cu focuri de artificii și sărbători de-a lungul coastei bune a Indiei. În mod inevitabil, cele mai mari și mai zgomotoase distracții tind să fie centrate în jurul Anjunei, unde DJ-i de talie mondială cântă în fața mulțimii uriașe până târziu în noapte.

Pentru o petrecere mai intimă, mergi spre Palolem, în sud. Acest golf mărginit de junglă este presărat cu baruri pe plajă, care se unesc pentru o noapte de melodii mai liniștite, cocktailuri care curg liber și artificii la miezul nopții.

Rio de Janeiro, Brazilia

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Este practic mijlocul verii în Rio de Janeiro în această perioadă a anului, motiv pentru care mulți petrecăreți evită cluburile acoperite și duc petrecerea la plajă. Două milioane de oameni se adună pe Copacabana, lungă de peste 5 kilometri, pentru samba, șampanie și artificii în ajunul Anului Nou. Pentru a găsi un loc bun, începi să cauți de la ora 22:00. Tradiția spune că e bine să te îmbraci în alb de Revelion pentru că aduce noroc pentru Anul Nou. Dar mai bine lasă-ți hainele preferate acasă, cu excepția cazului în care nu te deranjează să fii stropit cu șampanie.

Pe de altă parte, cum să petreci ca un localnic? Posturile de salvamar de-a lungul plajei se numesc „postos”; cunoscătorii recomandă amenajarea unui party între Postos 5 și 6. Aceasta este porțiunea finală a Copacabana, deci nu este la fel de aglomerată; în plus, se află la câțiva pași de petrecerile de la vecina Ipanema, unde mulți petrecăreți se îndreaptă după focurile de artificii.

Destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion: Cape Town, Africa de Sud

destinații în care să-ți petreci noaptea de Revelion

Deși încă nu a fost confirmată pentru anul acesta, cea mai mare sărbătoare din orașul african are loc de obicei pe V&A Waterfront, unde există tot ce ai putea avea nevoie într-un singur loc: mâncare bună, muzică live, dans, artificii. În plus, ai priveliștile Muntelui Table și țărmului Atlanticului. Este spectaculos – dar dacă vrei o petrecere cu o aromă mai locală, trebuie să te îndrepți spre nisip.

Un picnic la apus de soare pe Clifton 4th Beach, un golf superb din cartierul bogat Clifton, este o alegere populară pentru localnici. Atunci este timpul să intri într-unul dintre numeroasele cluburi de pe plajă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO