fbpx

Căutare

Share this article

Câți dintre voi, cei din generația anilor ’90 nu ați dansat niciodată la chefuri pe muzica Guns N’ Roses și nu v-ați întrebat cum arată viața lui Axl sau a lui Slash?

În această perioadă de glorie a muzicii rock, tinerii erau împărțiți în două tabere: cei care puneau un preț mai mare pe muzica lui Jimmy Handrix și a celor de-o epocă cu el și cei care apreciau noua muzică rock cântată de Guns N’ Roses, Metallica sau revoluționarii System of a Down.

Tot atunci era la modă să te îndrăgostești de starul rock preferat, iar când era vorba de Guns N’ Roses, fetele erau și ele împărțite în două tabere: cele îndrăgostite de Axl (majoritatea) și cele care nutreau o afecțiune aparte pentru Slash.

Iată că a venit vremea ca azi să vedem cum a fost viața lui Slash, chitaristul multipremiat care după ce a făcut senzație cu trupele Guns N’ Roses și Velvet Revolver, a ales în cele din urmă o carieră solo.

Viața lui Slash, o retrospectivă în câteva cuvinte

Slash a crescut în Los Angeles și a învățat să cânte la chitară încă din adolescență. În 1985 s-a alăturat trupei Guns N ’Roses și a câștigat o mulțime de aprecieri internaționale pentru riff-uri la piese precum„ Sweet Child o ’Mine”. După ce a părăsit Guns N ’Roses în 1996, Slash a încercat să compună alte formații, precum Velvet Revolver, ca într-un final să scoată două albume solo, extrem de bine primite de criticii muzicali, dar și de public. Însă niciodată nu a mai cunoscut faima de care s-a bucurat alături de Guns N ’Roses .

În 2001 Slash a suferit o insuficiență cardiacă ce ar fi putut să-i întrerupă viața în câteva săptămâni. Speriat de această perspectivă, viața lui Slash a intrat pe o pantă reformatoare, lucru ce l-a salvat.

Perioada sa de glorie, abuzurile de alcool și de droguri, dar și senzațiile trăite pe scenă, toate au fost documentate și prezentate într-o carte despre viața lui Slash, o autobiografie publicată în 2007.

În martie 2016 s-a anunțat că Guns N ‘Roses se va reuni pentru un turneu nord-american. Acest turneu a fost un prilej excelent pentru fani să retrăiască cu nostalgie clipele adolescenței.

Viața și copilăria lui Slash

Saul Hudson, cunoscut sub pseudonimul Slash, s-a născut într-o familie mixtă, dintr-o mamă afro-americană și un tată britanic, în Londra, într-o zi de 23 iulie, 1965. Un prieten de familie l-a poreclit Slash deoarece, copil fiind, se pare că era tot timpul într-o continuă mișcare.

Slash în copilărie. Foto: Pinterest

Slash a trăit cu tatăl lui și cu bunicii paterni în Stoke-on-Trent până la vârsta de cinci ani, când el și tatăl său s-au mutat împreună cu mamei lui în Los Angeles. Părinții au divorțat câțiva ani mai târziu, iar Slash a devenit un „copil problemă”.

Imediat după acest episod a devenit total dezinteresat de școală și a căutat anturaje dintre cele mai ciudate. Avea vreo 12 ani când a început să participe la curse ilegale de biciclete BMX.

La 14 ani, a început să învețe să cânte la chitară, exersând uneori chiar și 12 ore pe zi. În 1981, a intrat pentru prima dată într-o formație, Tidus Sloan, motiv pentru care a renunțat la liceu pentru a merge în turnee.

slash în adolescență. Foto: Loudwire

Viața lui Slash și Guns N ‘Roses

Ce ar fi fost viața lui Slash fără Guns N ‘Roses? Nimeni nu poate ști.

În următorii patru ani, Slash s-a alăturat sau a format o serie de trupe muzicale. Printre acestea se număra și Hollywood Rose, care îi includea și pe Axl Rose și Izzy Stradlin. Trupa nu a durat, dar în 1985 Rose și Stradlin i-au cerut lui Slash să se alăture noii lor formații, Guns N ‘Roses. Au început să scrie melodiile pentru care urmau să devină cunoscuți, inclusiv „Sweet Child o ‘Mine”, „Welcome to the Jungle” și „Paradise City” și un an mai târziu, în 1986 au semnat primul lor contract cu casa de discuri Geffen Records.

Foto: The Rolling Stones

Când Guns N ‘Roses și-a lansat albumul de debut, Appetite for Destruction, în 1987, Slash și alți membri ai formației aveau deja o problemă cu drogurile. Doi ani mai târziu, când trupa a dat un interviu pentru revista Rolling Stones, Axl Rose a făcut un anunț prin care își asuma public că va părăsi formația dacă ceilalți membri vor continua să consume heroină.

În 1991, formația a plecat într-un turneul de doi ani și jumătate, Use Your Illusion și a lansat albumele Use Your Illusion I și Use Your Illusion II. Albumele au debutat pe locurile 2 și respectiv 1 în clasamentul Billboard 200, dar grupul părea să piardă din interes și să se dezmembreze. Izzy Stradlin a părăsit brusc formația, iar următorul lor album, o compilație de coveruri punk și glam-rock intitulate The Spaghetti Incident, a avut un rezultat slab în comparație cu ceea ce obișnuiseră să scoată pe piață. Ultimul spectacol al lui Slash cu formația a fost pe 17 iulie 1993 și, după o perioadă de repaus, a anunțat în 1996 că nu mai este membru al Guns N ‘Roses.

Foto: Vintage 201

Deși s-a zvonit că ar fi părăsit trupa din cauza conflictelor artistice cu Axl Rose, autobiografia lui Slash din 2007 susține că a renunțat la Guns N ‘Roses pentru că Izzy Stradlin și Steven Adler au plecat, pentru că Rose le-a cerut membrilor trupei să semneze contracte care îi făceau „angajați” și pentru că Rose a făcut ca trupa să urce pe scenă cu câteva ore mai târziu decât era planificat, în timpul turneelor.

La douăzeci de ani de la plecarea lui Slash din trupă, în martie 2016, s-a anunțat că Guns N ‘Roses se va reuni pentru un turneu nord-american ce avea să cuprindă 21 de orașe, cu spectacole în Las Vegas, la Coachella și în Mexico City, programate ca un lead up la evenimentul mult așteptat.

Viața lui Slash după Guns N ‘Roses

După ce a părăsit trupa Guns N ‘Roses, Slash a format o serie de alte formații, inclusiv Slash’s Snakepit și o trupă de blues, numită Slash’s Blues Ball. În 2003, a format Velvet Revolver, care a fost în mare parte lăudată și anunța o revenire de succes. Slash a lansat, de asemenea, două albume solo, unul în 2008 și unul în 2012.

Slash și soția lui

Viața personală a lui Slash

Slash s-a căsătorit cu actrița-model Renée Suran în 1992, însă a divorțat de ea în 1997. În 2001, s-a recăsătorit cu Perla Ferrar și împreună au doi copii. Deși au solicitat divorțul în 2010, cuplul s-a împăcat două luni mai târziu și sunt și azi împreună.

La vârsta de 35 de ani, Slash a fost diagnosticat cu cardiomiopatie, cauzată de ani de consum de droguri și alcool. I s-au dat doar câteva săptămâni de trăit, dar i s-a implantat un defibrilator și, în ciuda tuturor prognosticurilor, a supraviețuit. Încă din 2006 și-a schimbat total stilul de viață devenind un personaj sobru și extrem de atent la sănătate, iar în 2007 și-a publicat autobiografia, intitulată pur și simplu „Slash”.

Slash și cei doi fii ai lui
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO