Unde călătorim în 2020: Aventurescu, Travelista, Visător prin lume, Imperator și KinderTrips ne fac planuri de vacanță - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde călătorim în 2020: Aventurescu, Travelista, Visător prin lume, Imperator și KinderTrips ne fac planuri de vacanță

Pe unde călătorim în 2020? Aventurescu, Travelista, Visător prin lume, Imperator și Kinder Trips ne fac câteva recomandări pentru anul viitor.
Share this article

Aventurescu, Travelista,  Visător prin lume, Imperator și Kinder Trips ne fac planul de călătorie pentru 2020. An nou, ne gândim imediat pe unde să mai călătorim. Primul lucru pe care îl facem la terminarea lui 2019 este același pe care îl facem la începutul anului nou. Ne facem planurile de călătorie pentru perioadele următoare. Visăm să descoperim meleaguri de poveste, să vizităm țări cu povești extraordinare și să ne aventurăm în noi și noi experiențe care o să ne rămână pe viață.

Așa că, pentru inspirație am vorbit cu trei bloggeri români și i-am rugat să ne facă câteva recomandări pentru anul viitor. Aventurescu, TravelistaVisător prin lumeImperator și Kinder Trips au acceptat invitația noastră și iată recomandările lor:

Surpriză din Asia: Iordania (Aventurescu)

Aventurescu: Recomandăm această destinație cu toată convingerea că nimeni nu se va întoarce dezamăgit de acolo. În primul rând este o destinație în care se poate ajunge foarte ușor, avem zboruri atât cu Tarom, cât și cu Ryanair (cu prețuri începând de la 30 euro dus-întors), dar odată ajuns acolo simți că ai pășit pe altă planetă. Pentru promoții poți să intri pe blogul Aventurescu. 

Un circuit ar trebui să includă neapărat o vizită în orașul nebateenilor, Petra – cunoscută și ca una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, o noapte în deșertul Wadi Rum în care să trăiești pentru câteva ore ca beduinii, câteva zile de relaxare la Marea Roșie sau la Marea Moartă, unul dintre cele mai sărate corpuri de apă din lume, o plimbare prin orașul român Jerash și câteva ore prin capitală, Amman.

Aventurescu: Localnicii sunt foarte prietenoși, iar ca turist te simți extrem de bine primit. Iordania este chiar o experiență de povestit nepoților.

Aventurescu în Iordania

Dărâmarea unui mit: Elveția (Aventurescu)

Aventurescu: O destinație de care românii se cam feresc din cauza statutului pe care îl are, pe bună dreptate, de țară scumpă. Este scumpă, da, însă ce am văzut acolo, nu am mai întâlnit nicăieri în Europa.

Recomandăm un circuit de câteva zile cu trenul, pe crestele Alpilor Elvețieni printre ghețari, pajiști și cascade. Probabil că orice zonă ai alege în Elveția, nu ai cum să dai greș cu ea, însă noi propunem Valea Lauterbrunnen, o zona cu nu mai puțin de 72 cascade care se revarsă de pe versanți abrupți fix lângă satele cu căsuțe din lemn și Grindelwald, un sat elvețian aflat la 1000 metri altitudine cu vedere spre ghețarul Eiger. De aici poți vizita împrejurimile cu trenul sau dacă ești pasionat de excursii montane, zona asta este Raiul de pe Pământ – sunt sute de trasee foarte bine organizate cu diferite grade de dificultate.

Aventurescu: Tot aici te poți da pe un tobogan pe munte sau poți coborî cu un cart pe o cărare de pe vârful muntelui până aproape de sat (Grindelwald First). În Elveția totul este la superlativ, nu ai cum să dai greș dacă o alegi ca destinație de vacanță.

Aventurescu în Elveția

Aventuri la înălțime, cu animale sălbatice și vulcani, în Ecuador (Travelista)

Travelista: Una din cele mai dragi excursii pe care le-am făcut împreună cu copiii a fost anul acesta în primăvară, în Ecuador. Poate pare o destinație neobișnuită de vacanță în familie, dar vă asigur că locurile văzute au fost printre cele mai interesante pentru micii noștri parteneri de călătorie.

Quito, capitala Ecuador-ului, este un oraș colorat și vesel, cu unele dintre cele mai interesante, pentru copii, muzee vizitate de noi, dintre care aș aminti Muzeul boabelor de cacao (în traducere al ciocolatei – ce mic explorator nu și-ar dori să viziteze așa ceva?!) sau Muzeul apei. În plus, la jumătate de oră cu mașina poți avea parte de o experiență de neratat pentru întreaga familie: să pășești peste Ecuator și să îți faci o poză cu un picior în emisfera sudică și unul în emisfera nordică, la Mitad del Mundo.

Sună deja ca o destinație interesantă pentru cei mici? Dar încă nu am pomenit de Insulele Galapagos, în largul coastei Ecuador-ului și nici de extraordinara bogăție de animale care trăiesc aici (și unele doar aici), printre care țestoase gigant, iguane, foci sau pinguini. Iar pe continent, în zonele înalte ale Ecuadorului, întâlnirile cu animale de tot soiul vor continua, haioasele lame și alpace numind pantele vulcanilor ecuadorieni acasă.

Travelista în Eduador

În căutarea lui Aladdin și a covorului zburător prin Oman (Travelista)

Travelista: Nu știu alți copii cum sunt, dar ai mei sunt absolut înnebuniți după Aladdin și aventurile sale magice împreună cu covorul zburător, alături de prințesa Jasmine. Și unde să simtă că fac parte din această lume magică mai bine decât în Oman, această atât de frumoasă țară arabă care încă își trăiește din plin tradițiile, cu peisaje de vis, arhitectură tradițională și plaje perfecte pentru toată familia?

Am vizitat forturi și palate direct desprinse din lumea lui Aladdin, am urcat pe munți stâncoși pentru a ne caza la hoteluri cu piscine și cu vedere către marile canioane ale Arabiei și poate cea mai interesantă zi a fost cea petrecută la un cort cu tot confortul, pe o plajă ferită, pentru a fi martori la o experiență unică: am însoțit gigantice țestoase de ocean, pe timp de noapte, la depus de ouă în nisip și am văzut a doua zi mici pui de țestoase, cât o palmă de mari.

Bonus în Oman: autostrăzile, impecabile de altfel, trec pe lângă dune de nisip străbătute agale de cămile, mereu o priveliște ce i-a încântat pe copiii noștri, iar plajele din jurul frumoasei capitale Mușcat sunt extrem de prietenoase cu cei mici.

Travelista în Oman

Drumul Țărilor Baltice (Visător prin Lume)

Visător prin lume: Am ales să le prezint împreună, pentru că aceste trei state sunt unite nu doar geografic, ci și prin prisma istoriei în mare parte comune. Letonia, Lituania și Estonia ar trebui, din punctul meu de vedere, vizitate în cadrul aceleiași călătorii, pentru că toate cele trei prezintă multe elemente comune și abundă în elemente specifice Evului Mediu – pe măsură ce mergem către nord, acestea devin mai puternice și le întâlnim mai bine conservate, culminând cu Tallinn, supranumit „cutia de bijuterii”.

Le recomand pentru aerul medieval, pentru oamenii ospitalieri, pentru zilele lungi de vară, când este lumină până aproape de miezul nopții, pentru felul în care centrele istorice s-au transformat și, deși clădirile aparțin unor secole demult apuse, ele găzduiesc elemente ale vieții moderne.

Încă sunt destinații ușor mai aerisite, deși nu duc lipsă de turiști. Riga este un simbol al arhitecturilor Art Nouveau, Vilnius este dovadă perfectă a conviețuirii unor epoci complet diferite – parterul clădirilor medievale s-a umplut de culorile teraselor șic –, iar Tallinn este exemplul de conservare pentru că aici localnicii ne oferă experiențe autentice, specifice altor secole. Veți fi întâmpinați de hangițe zâmbitoare și de cavaleri neînfricați pe oricare dintre aleile centrului istoric. Și să nu uităm de ceea ce le-a făcut (și mai) cunoscute în întreaga lume, respectiv chihlimbarul, rășină care se găsește din plin pe plajele Mării Baltice, plaje pe care vă recomand să nu le evitați.

Visător prin lume în Tallinn, Estonia

Descoperă minunea Qatarului (Visător prin lume)

Visător prin lume: Am avut ocazia să vizitez de mai multe ori anul acesta Doha și împrejurimile, în excursii dedicate sau în timpul tranzitului și cred că este o destinație în care accentul s-a pus mai târziu pe turism, însă fără a face rabat de la calitate.

Țara a intrat în atenția turiștilor odată cu lansarea programelor destinate escalei, oferite de compania aeriană națională, în parteneriat cu autoritatea pentru turism. Foarte mulți dintre călătorii care zboară către alte continente au început să părăsească aeroportul în orele pe care le au la dispoziție înaintea următorului zbor și foarte bine au făcut (sau fac). Accesul în oraș și la principalele obiective turistice este oferit prin diferite programe de stopover, de la tur organizat de 3 ore până la posibilitatea înnoptării în hoteluri de lux, pentru maximum 4 nopți.

Odată ajunși în capitală, ne vom întâlni cu o lume în permanentă mișcare, unde totul pare să se schimbe sau să se reinventeze, în antiteză cu o lume arhaică, dominată de arome puternice de condimente și de culori vesele de mirodenii. O lume a viitorului lângă cea a bazarului care amintește că, nu cu mai mult de 4-5 decenii în urmă, localnicii trăiau în corturi și își pregăteau la marginea lor hrană, deasupra focului.

Astăzi, Qatarul oferă experiența deșertului, a muzeelor care prezintă istoria și tradițiile locale, reunite în interiorul unor clădiri cu arhitecturi impresionante, insule artificiale devenite suport pentru zgârie-nori, o promenadă lungă de 7 km de unde se poate admira skyline-ul orașului, malluri care reproduc diferite zone ale planetei, piețe care transmit mai puternic decât orice specificul local. Toate susținute de o infrastructură incredibilă.

Visător prin lume în Qatar

De la cultură, la adrenalină: Nepalul (Imperator Travel)

Nepalul se pregătește pentru un An Turistic special cu numeroase evenimente. Dar chiar și în afara evenimentelor, Nepalul este o destinație incredibilă – atât pentru iubitorii de cultură, cât și pentru cei iubitori de adrenalină și aventură.

Pentru iubitorii de cultură, principalele trei orașe istorice din centrul țării – Kathmandu, Patan și Bhaktapur adăpostesc niște adevărate comori arhitecturale unice de multe secole. De asemenea, mănăstirile tibetane budiste din jurul Kathmandu sunt niște oaze de liniște și spritualitate într-un oraș totuși mult prea frenetic.

Pentru adrenalină și trekking, zona Pokhara este renumită. Recomand, de asemenea și vizitarea zonei Mustang, ultimul regat tibetan din Nepal unde viața continuă după tradiții ancestrale.

Imperator Travel în Nepal

Vizitează „the ultimate frontier”: Papua Noua Guinee (Imperator Travel)

Papua Nouă Guinee este considerată de mulți „the ultimate frontier” – un peisaj de vis, dar și niște tradiții ancestrale bine păstrate care sunt prezentate tuturor în festivalurile triburilor din munți.

De asemenea, coasta nordică a Papua Noua Guinee este cunoscută pentru spectaculozitatea culorilor mării. Să nu vă așteptați însă la stațiuni all-inclusive de 5 stele, ci mai degrabă la plimbări cu piroga prin sate, dar și descoperirea unor plaje spectaculoase, însă complet pustii.

Aici anul viitor își dorește să ajungă și împăratul!

Oradea, orașul în care se simte suflul schimbării (Kinder Trips)

Oradea, un oraș pe care l-am explorat cu încântare, de care ne-am atașat și unde se simte din plin suflul schimbării. Primăria este foarte pusă pe treabă, iar în câțiva ani Oradea va fi cel mai frumos oraș din România, cu siguranță. Am îndrăgit podurile și panoramele sale, malurile Crișului, Piața Unirii, cetatea renovată în mod impecabil și activată printr-o mulțime de evenimente culturale, clădirile și palatele în stil art nouveau, parcurile, înghețatele și cafelele servite pe străduțele pietonale, calmul general și tihna descoperite aici. Este un oraș care se pretează la vizite cu copiii: sunt spații pietonale unde vă puteți plimba netulburați de mașini, sunt parcuri numeroase, librăria minunată Cair Paravel, parcul acvatic Nymphaea, evenimente child friendly organizate în cetate. Pentru a afla mai multe despre asta, urmăriți pagina de Facebook Cetatea Oradea.

Kinder Trips în Oradea

Ecoturism în România: Pădurea Craiului

(Kinder Trips)

Destinația ecoturistică Pădurea Craiului, aflată în județul Bihor. Aici poți petrecere o vacanță eco, descoperind sate răsfirate pe văi și dealuri, păduri, peșteri și trasee tematice prin pădure, toate parcă rupte dintr-o poveste. O vacanță eco este perfectă pentru cei care iubesc să exploreze natura și să descopere ritmul după care vibrează zonele rurale ale României. Iată doar câteva dintre activitățile pe care le puteți face în destinația ecoturistică Pădurea Craiului: speoturism, drumeții și trasee montane (inclusiv unele ușoare, potrivite pentru copii), cicloturism, rafting, caiac canoe și via feratta în defileul Crișului Repede, participare la evenimentele socio-culturale organizate în zonă.

În Pădurea Craiului veți descoperi Peștera cu Cristale, singura peșteră cu cristale de calcit amenajată în Europa și a doua din lume care poate fi vizitată! Mai multe detalii despre zona ecoturistică Pădurea Craiului aici.

Kinder Trips în Bihor
Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora