Căutare

Share this article

Din Londra şi până în New York. Din Mexico City şi până în Berlin şi Paris. Care sunt cele mai faine baruri unde să bem cele mai bune cocktailurile? Facem o călătorie în jurul lumii pentru a ne bucura de cele mai alese locuri şi cele mai interesante şi mai gustoase băuturi.

Harry’s New York Bar, Paris

Dacă aveţi drum pe la Paris anul acesta, faceţi un popas şi într-un bar New Yorkez. Conceptul este super cool: practic oamenii au luat un bar din Manhattan, l-au împachetat şi l-au transportat peste Atlantic, reconstruindu-l pe lângă Avenue de l’Opéra. Deschis în ziua de Thanksgiving în anul 1911, i-a avut drept clienţi fideli pe Hemingway şi pe Fitzgerald. Se spune că este locul în care s-a născut Bloody Mary, însă unii spun şi că Sidecar, Monkey Gland sau White Lady au fost inventate tot aici. Chiar dacă nu ar fi chiar adevărat, băuturile sunt absolut incredibile, iar locul are un farmec şi o istorie specială. Aşa că, dacă ajungeţi la Paris, intraţi neapărat şi dintr-un loc cu specific New Yorkez.

Adresă: Harry’s New York Bar, 5 Rue Daunou, 75002 Paris

Website: harrysbar.fr   

Telefon: +33 1 42 61 71 14

Ce să comanzi: Bloody Mary – 75 lei

Victoria Bar, Berlin

Aflat pe poate cea mai aglomerată stradă din capitala Germaniei, Potsdamer Straße, barul este lângă restaurante selecte precum Golvet sau Panama şi lângă concept store-ul cultish al Andreei Murkudis. Victoria Bar este unul dintre pionierii locului. Barul este o reprezentare fidelă a sufletului artistico-cultural al oraşului, astfel că pereţii acestuia sunt plini de picturi semnate de Marcel Dzama şi Martin Kippenberger. Toţi barmanii importanţi ai Berlinului au lucrat aici, iar acum se întorc cu plăcere pentru a degusta cocktailurile minunate de la Victoria Bar. Printre recomandările de #mustdrink se numără clasicul Prince Charles (şampanie, coniac şi lichior de caise).

Adresă: Victoria Bar, Potsdamer Straße 102, Berlin

Website: victoriabar.de

Telefon: +49 30 25 759 977

Ce să comanzi: House Cocktail – 60 lei

Baltra Bar, Mexico City

Chiar dacă ne aflăm în capitală, în Mexic nu prea găseşti baruri cu cocktailuri rafinate, aşa că Baltra Bar este o raritate. Localul se află într-un cartier select, La Condesa, denumit după una dintre insulele din Galápagos. În acest bar creată Daniel Reyes, denumit la doar 23 de ani cel mai bun barman din Mexic, se spune că The Last Word (gin amestecat cu pastis – un aperitiv franţuzesc, sherry – vin făcut din struguri albi care cresc pe lângă Jerez de la Frontera în Andalusia, Spania şi lime) este incredibil. Dar orice cocktail ai alege, să te bucuri de atmosfera perfect de bar: lumină scăzută, muzică jazz şi băutură savuroasă.

Adresă: Baltra Bar, Iztaccihuatl 36D, Condesa, Ciudad de México

Website: baltra.bar

Telefon: +52 55 5264 1279

Ce să comanzi: House Cocktail – 31 lei

The Gibson, Londra

Povestea spune că acest bar Art Deco şi-a luat numele de la cocktailul Gibson – dry Martini cu ceapă murată – evident, în acest bar londonez, există şi alte opţiuni pentru a înlocui ceapa. Specificul barului sunt legumele murate, aşa că o să găsiţi în meniu tot felul de minunăţii. În plus, folosesc tot felul de compoturi, siropuri sau fructe macerate. Dacă ajungi în Londra, trebuie să treci neapărat pe la The Gibson şi să încerci, pe lângă faimosul lor cocktail Gibson, şi Electric Earl (fin şi lichior Earl Grey) sau Angel Tears (infuzie de Rémy Martin cu pastă de nucă verde). Ţine cont de faptul că barul este destul de mic, are doar 35 de locuri, aşa că ar fi bine să îţi faci rezervare din timp.

Adresă: The Gibson, 44 Old Street, London

Website: thegibsonbar.london

Telefon: +44 20 7608 2774

Ce să comanzi: Gibson Martini – 53 lei

Linje Tio, Stockholm

Primăvara este sezonul perfect pentru un city break în capitala Suediei, aşa că Linje Tio este clar o alegere minunată pentru o ieşire într-o seară. Acest bar industrial-chic este clar o alegere perfectă pentru un mic răsfăţ de vacanţă. O să ştii că ai ajuns la locul potrivit atunci când o să realizezi că gheaţa pe care o folosesc în Linke Tio este tăiată manual dintr-un iceberg. Linke Tio ţine cont de toate detaliile … nordici, nu? Meniul se schimbă în funcţie de sezon: dacă vara o să găsiţi sirop de pepene, în serile răcoare de iarnă o să te încălzeşti cu nişte caramel sărat alături de un cockatil Old Fashioned. Linje este parte din Tjoget care are şi cramă, restaurant şi un barbershop, aşa că poţi să bifezi mai multe lucruri în acelaşi loc.

Adresă: Linje Tio, Hornsbruksgatan 24, 117 34 Stockholm

Website: linjetio.com

Telefon: +46 8 22 00 21

Ce să comanzi: House Cocktail – 53 lei

The Dead Rabbit, New York

Numele barului este inspirat de la boxeur irlandez John Morrissey şi pare să fie cel mai cool & hot bar din New York. Greu de crezut poate la câte localuri sunt în acest oraş care pare să nu doarmă niciodată. Dacă ajungi aici, du-te direct la nivelul superior al barului – este în formă de cabină de navă, tare, nu?. Meniul celor 30 de cocktailuri de la The Dead Rabbit este prezentat sub formă de comic book.

Adresă: The Dead Rabbit, 30 Water Street, New York, USA

Website: deadrabbitnyc.com

Telefon: +1 646 422 7906

Ce să comanzi: Smart Alec about – 63 lei

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO