fbpx

Căutare

Share this article

Abia încheiat, sezonul 9 al emisiunii Chefi la cuţite a fost sursă de scandal printre fani. Prima femeie care a câştigat acest titlu, Narcisa Birjaru, a plecat acasă cu 30.000 de euro, dar şi cu o mulţime de critici din partea contestatarilor săi. Tânăra a fost însă sprijinită de cei 3 chefi, care nu s-au ferit să vorbească despre prejudecăţile celor din jur. Narcisa Birjaru a spus în repetate rânduri că găteşte din pasiune şi că încă nu ştie dacă va folosi banii pentru avansul pentru o casă sau ca să îşi deschidă un restaurant. Ce-i drept, mulţi dintre câştigătorii emisiunii au avut astfel de dileme. Să vedem unde sunt acum câştigătorii Chefi la cuţite şi dacă mai stau prin bucătărie.

Sezonul 1 – Cristi Şerb

Primul câştigător din istoria acestei emisiuni a făcut parte din echipa lui chef Sorin Bontea şi avea doar 22 de ani la acea vreme, reuşind să surclaseze bucătari cu mai multă experienţă. Cum era de aşteptat, cu atâta succes lui Cristi Şerb nici prin cap nu i-a trecut să se îndepărteze de pasiunea care i-a adus titlul şi marele premiul de 30.000 de euro. A fost pentru o vreme chef privat în Monte Carlo, a avut în co-proprietate un bistro urban în centrul capitalei care a fost însă închis în pandemie, a fost chef la Caju by Joseph Hadad, executive chef la Energiea, iar acum este executive chef la trickSHOT în Mega Mall şi coordonator la Business Iride Park.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristi Serb (@cristi_serb)

Sezonul 2 – Cristian Voicu

Câştigătorul sezonului 2 a făcut parte din echipa lui chef Florin Dumitrescu şi şi-a dorit enorm să ia marele premiu ca să se poată întoarce acasă, alături de familie. A lucrat în bucătăriile mai multor restaurante şi hoteluri din apropiere de Satu Mare, locul de unde îi este soţia, a lansat un program Private Chef Service, s-a mutat la Constanţa şi visa să îşi deschidă propriul restaurant. Ar fi avut însă un accident şi ar fi fost sfătuit să renunţe la bucătărie.

Sezonul 3 – Iulian Gianny Bănuţă

Sezonul 3 al emisiunii Chefi la cuţite l-a avut drept câştigător pe Iulian Gianny Bănuţă, din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu. Cu mulţi ani petrecuţi în bucătărie, acesta a trecut prin toate etapele până să ajungă chef. S-a angajat la 15 ani ca spălător de vase, a trecut la curăţat de legume, ajutor de bucătar, bucătar, iar titlul de la Chefi la cuţite a fost o recunoaştere publică a eforturilor din ultimii 20 de ani. Acum colaborează cu restaurante din întreaga lume, vara aceasta coordonând echipa unui hotel din Elveţia.

Citeşte şi: Viața lui Sorin Bontea. Cum ajungi un super bucătar și ce sacrificii trebuie să faci – LIFE.ro

Sezonul 4 – Andrei Cristian Olteanu

A făcut parte din echipa lui chef Florin Dumitrescu şi a impresionat atât prin preparatele realizate, cât şi prin look-ul nonconformist. Andrei Olteanu şi-a dorit enorm să câştige, mai ales că soţia era însărcinată la acel moment şi simţea că acesta ar fi cadoul perfect. Lucra deja într-un restaurant din Pipera, aşa că nu s-a pus problema că participarea la emisiune ar fi doar un moft. Ba după ce a câştigat sezonul cu numărul 4 a primit şi un rol constant într-o emisiune la Antena Stars.

Andrei Olteanu, foto: ai.ro

Sezonul 5 – Bogdan Vandici

Cel mai tânăr câştigător al emisiunii a fost tot în echipa lui Florin Dumitrescu şi de atunci demonstrează în continuare că bucătăria este pasiunea vieţii lui. Până la urmă vorbim de acelaşi om care a abandonat o facultate de business în Olanda ca să se angajeze într-un restaurant de tip fast food. După ce a câştigat Chefi la cuţite a lucrat o perioadă în Marea Britanie, apoi s-a întors în România. A lansat un canal de Youtube, Xperiences, unde pregăteşte preparate care mai de care mai gustoase. A publicat şi o carte – M.A.G.I.C.: Manual Autentic de Gătit în Casă şi are o comunitate impresionantă pe Instagram. Lucrează ca chef într-un restaurant din Oradea şi îi place la nebunie să îi introducă pe alţii în tainele gastronomiei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bogdan Vandici (@chefbogdanvandici)

Sezonul 6 – Mihai Munteanu

Câştigătorul celui de-al şaselea sezon a fost dat de echipa lui chef Sorin Bontea, în persoana lui Mihai Munteanu. Imediat după ce a încasat premiul a încasat şi o rubrică la Antena Stars. A pierdut în schimb multe dintre kilogramele care i-au adus porecla de chef Munti şi a câştigat o mulţime de fani pe Social Media. Şi-a deschis propria afacere – un food truck – Gourmet Street Food, cu care merge la evenimente prin întreaga ţară, iar când nu e plecat staţionează în Bucureşti şi livrează către clienţi la uşa rulotei sau prin aplicaţiile de mâncare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihai Munteanu (@chefmunti)

Citeşte şi Chef Cătălin Scărlătescu și-a deschis business în mijlocul pandemiei: el gătește și livrează celor care au nevoie de mâncare bună de la Casolet. Cum se reinventează pe timp de criză și care e secretul pentru a rezista? – LIFE.ro

Sezonul 7 – Alex Comerzan

Alex Comerzan a câştigat sezonul 7 făcând parte din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu. Locuieşte la Chişinău, este chef la un restaurant din capitala Republicii Moldova, iar în pandemie şi-a făcut un canal de Youtube unde îi învaţă de urmăritori diverse reţete. Are o comunitate impresionantă şi foarte activă, iar fanii spun că sunt extrem de încântaţi de lecţiile primite de la chef Comerzan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alexandru comerzan (@alexandru_comerzan)

Sezonul 8 – Ionuţ Belei

Mentorat de chef Sorin Bontea, Ionuţ Belei a reuşit să impresioneze la fiecare emisiune din sezonul 8 şi să câştige marele premiu, spre furia fanilor unuia dintre finalişti. Aşa cum a spus şi atunci că va face, a folosit o parte din bani ca să continue să studieze în domeniu, fiind extrem de interesat de bucătăria moleculară. Şi-a cerut şi iubita în căsătorie şi colaborează cu mai multe restaurante din ţară. Comunitatea generoasă construită pe Instagram l-a transformat şi într-un intrument bun de promovare, aşa că sunt destule companii care apelează la serviciile lui pentru reclamă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ionut Georgel Belei (@ionutgeorgelbelei)

Citeşte şi: Chef Florin Dumitrescu: “Mă simţeam stigmatizat doar pentru faptul că eram bucătar” – LIFE.ro
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO