Căutare

Share this article

Premiile Academiei Europene de Film (EFA) au fost, cel puţin în ultimii ani, un fel de barometru privind filmele care au câştigat Oscarul, peliculele care erau premiate de EFA fiind ulterior recompendate cu Oscar la categoria cel mai bun film străin. Este cazul unor filme precum „Ida„, „The Great Beauty” şi „Amour” (premiate în anii precedenţi) iar acum ar putea fi rândul comediei suedeze „The Square„, premiată în acest weekend cu şase premii EFA, printre care premiul pentru cel mai bun actor (Clae Bang), premiul cel mai bun regizor şi scenarist (Ruben Östlund).

Având ca temă publicitatea ce se face în jurul unei instaţii de artă, ”The Square” este de asemenea primul film care câştigă, în cadrul acestei competiţii, la categoriile cel mai bun film european şi cea mai bună comedie europeană.

EFA i-a făcut fericiţi şi pe alţi cineaşti, oferind premii: regizorilor Dorota Kobiela şi Hugh Welchman, pentru cea mai bună animaţie („Loving Vincent”); lui Juanjo Gimenez, pentru scurtmetrajul „Timecode„, Annei Zamecka, pentru documentarul „Communion”, sau Alexandrei Borbely, pentru cel mai bun rol feminin („On Body And Soul„).

De asemenea, EFA i-a recompensat pe regizorul Robin Campillo, cu ”European Editor 2017”, pentru filmul „120 Battements par minute” (care a făcut senzaţie pe la festivaluri), iar pe actriţa şi regizoarea franceză Julie Delpy, cu ”Trofeul Onorific al Academiei de Film Europene”, pentru contribuţia la cinematografia mondială.

 

Pe 4 martie 2018, când va avea loc cea de-a 90-a ediţie a Oscarurilor, vom afla dacă previziunile Academiei Europene privind „The Square” se vor împlini sau nu.

 

 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO