Căutare

Share this article

Peter Dinklage a așteptat toată viața în rol ca cel din Game of Thrones. Din 2009, când a filmat episodul pilot, Dinklage îl interpretează pe carismaticul Tyrion Lanister, pentru care a primit trei premii Emmy, din șapte nominalizări consecutive, și un Glob de Aur. Din cauză că suferă de nanism, o boală care l-a împiedicat să crească normal, nu i-a fost ușor să reușească la Hollywood. La numai 1.35 m, Peter Dinklage a izbutit totuși să facă lucruri mărețe: este un actor de succes și un familist devotat:  din 2005 e căsătorit cu Erica Schmidt, regizor de teatru, și împreună au doi copii.

Viața actorilor din Game of Thrones: Peter Dinklage s-a născut cu o formă comună de nanism – acondroplazie

Peter Dinklage s-a născut în 1969 în Morristown, New Jersey. Tatăl său vindea asigurări, dar adesea rămânea fără job, iar mama sa era profesoară de muzică. La un an de la naștere a fost diagnosticat cu o formă de nanism numită acondroplazie. Aceasta este o boală congenitală caracterizată prin oprirea creșterii oaselor membrelor, în special la braț și la coapsă, în contrast cu dezvoltarea normală a trunchiului și cu dezvoltarea parțială a capului.

Vezi și: Filme cu actori din Game of Thrones

Nu i-a fost ușor în copilărie și adolescentă, fiind adesea ținta glumelor și ironiilor colegilor de școală. Lucrul acesta l-a transformat într-un băiat retras, temperamental și agresiv. Asta nu l-a împiedicat însă să se înscrie la cursuri actorie și să ia parte la piesele de teatru din liceu. “Ca adolescent, eram supărat și nervos”, a mărturisit Dinklage.

În 2012, când a fost întrebat dacă se consideră un purtător de cuvânt al persoanelor care suferă de nanism, Dinklage a declarat: “Nu știu ce să spun. Fiecare om e diferit. Chiar dacă eu aparent par ok cu condiția mea, nu pot eu să dau sfaturi cum să te accepți așa”.

Viața actorilor din Game of Thrones: Peter Dinklage a refuzat roluri “de pitici”, elfi și alte personaje fantastice

După ce și-a terminat studiile, Peter Dinklage s-a hotărât să devină actor. Deși talentul său era evident, nu i-a fost ușor să obțină roluri de calitate la Hollywood, în condițiile în care suferea de nanism. Acesta refuza rolurile “de pitici” – elfi și alte personaje fantastice de genul acesta, chiar dacă suferea din cauza lipsei de joburi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Happy Birthday, Emilia Clarke 🎈

O postare distribuită de Peter Dinklage (@peterdinklage) pe

A reușit să se facă remarcat în 1995, în Living in Oblivion, dar chiar și după asta i-a fost greu să găsească de muncă. Nici măcar un agent care să vrea să îl reprezinte nu a putut găsi.

Filmul care i-a arătat talentul deosebit a fost The Station Agent, lansat în 2003.

Vezi si: Viața actorilor din Game of Thrones: Emilia Clarke –  de la o necunoscută la “cea mai sexy femeie în viață”

Viața actorilor din Game of Thrones: Peter Dinklage – Game of Thrones, serialul care i-a schimbat destinul

Din 2011, de când a fost difuzat primul sezon din Game of Thrones, Peter Dinklage are un alt statut la Hollywood. Actorul și-a demonstrat valoarea în rolul lui Tyrion Lannister. De fapt, Dinklage a fost primul actor distribuit în celebrul serial HBO. Producătorii show-ului, David Benioff și D. B. Weiss, s-au gândit fix la el pentru rolul Tyrion: “Nu știu ce ne-am fi făcut dacă nu ar fi acceptat”, au spus aceștia. Pentru că nu știa mai nimic despre cărțile lui Goerge R.R. Martin, Dinklage a fost reticent la început, însă producătorii l-au asigurat că “Tyrion” este alt gen de personaj pitic de serial fantasy. Au ajuns să semneze actele la jumătatea întâlnirii, fiind asigurat de producători ca Tyrion este un personaj “popular”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

😎

O postare distribuită de Peter Dinklage (@peterdinklage) pe

Viața actorilor din Game of Thrones: Peter Dinklage, căsătorit și tata a doi copii

Din 2005, Peter Dinklage este căsătorit cu Erica Schmidt, regizor de teatru, și împreună au doi copii. Este foarte discret în ceea ce privește viața sa familială: nu a vrut să dezvăluie numele copiilor și nici sexul acestora: prima este fetiță, însă al doilea, născut în 2017, este în continuare necunoscut.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

❤️

O postare distribuită de Peter Dinklage (@peterdinklage) pe

Viața actorilor din Game of Thrones: Peter Dinklage, vegetarian de la 16 ani

Jurnaliștii sunt adesea indiscreți în ceea ce îl privește pe Dinklage, în special din cauza înălțimii sale. Întrebat de unde își cumpără haine, acesta a spus că uneori și le ia de la raionul de copii.

Dinklage este vegetarian de când avea 16 ani și este un apărător al drepturilor animalelor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🦁

O postare distribuită de Peter Dinklage (@peterdinklage) pe

Ca și personajul din Game of Thrones, are o cicatrice pe față, pe care a căpătat-o în urma unui accident pe scenă, în anii ’90, când făcea parte dintr-o trupă „punk-funk-rap”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO