Căutare

Share this article

A făcut furori într-unul dintre cele mai iubite filme din toate timpurile, Dirty Dancing, alături de unul dintre cei mai iubiţi actori, Patrick Swayze. A avut relaţii sentimentale cu unii dintre cei mai râvniţi actori de la Hollywood. A fost adorată, dar aproape la fel de repede uitată. Viaţa actriţei Jennifer Grey a fost marcată de celebritatea venită peste noapte şi de o decizie ce avea să o transforme tot peste noapte într-o necunoscută publicului larg şi chiar prietenilor apropiaţi.

Viaţa actriţei Jennifer Grey – Născută cu steaua talentului deasupra ei

Jennifer Grey a avut toate atributele ca să ajungă un nume în lumea cinematografiei. S-a născut în primăvara lui 1960 într-o familie plină de talent şi experienţă. Tatăl, Joel Grey – un actor, cântăreţ, regizor şi fotograf de succes, premiat cu Oscar, Tony, Grammy şi Glob de Aur. Mama, Jo Wilder – actriţă şi cântăreaţă pe Broadway. Bunicul din partea tatălui, Mickey Katz – muzician şi comediant.

Jennifer Grey, foto: pinterest.com

Lui Jennifer nu i-au lipsit nici talentul, nici pregătirea. A urmat o şcoală privată din Manhattan unde a studiat dansul şi actoria, iar la 18 ani, după absolvire, a urmat timp de 2 ani cursurile unei alte şcoli dedicate studiului actoriei. Deşi nu-i lipsea nimic, Jennifer nu s-a dat în lături de la muncă, aşa că în timpul cursurilor şi până a început să primească roluri în diferite filme a lucrat pe post de chelneriţă.

Debutul şi l-a făcut ca la carte pentru acele vremuri, cu o apariţie într-o reclamă pentru Dr Pepper, la numai 19 ani. A mai avut de aşteptat însă încă 5 ani până când avea să primească şi roluri de film.

Foto: plasticsurgerypeople.com

Anul 1984 a fost anul de cotitură în cariera ei, când a primit nu mai puţin de 3 roluri. Primul a fost în Reckless, o peliculă romantică cu Aidan Quinn şi Daryl Hannah în rolurile principale. A urmat un alt rol micuţ în The Cotton Club al celebrului Francis Ford Coppola şi apoi primul ei rol consistent, în Red Dawn. Pe platourile de filmare pentru Red Dawn avea să îl cunoască pe cel alături de care avea să atingă celebritatea, Patrick Swayze. 1985 o ducea la filmările pentru American Flyers, cu Kevin Costner pe afişul principal, iar anul următor filma pentru Ferris Bueller’s Day Off, o comedie cu Matthew Broderick în rolul principal ce avea să devină prima ei peliculă ce cunoştea succesul comercial.

Foto: latimes.com

Viaţa actriţei Jennifer Grey – Baby, rolul care a făcut-o vedetă

Anul 1987 avea să-i aducă rolul mult aşteptat. Jennifer Grey primeşte rolul lui Frances „Baby” Houseman, o tânără de bani gata care îşi petrece vara într-un resort de lux şi care se îndrăgosteşte de instructorul de dans, Johnny Castle, rol în care a strălucit Patrick Swayze.

 

Filmul, unul cu buget redus, a avut un impact neaşteptat la public, în prezent fiind ceea ce numim acum un film clasic. A avut încasări de 214 milioane de dolari în cinematografe, a fost primul fim care s-a vândut în peste 1.000.000 de copii pe casetă video, iar coloana sonoră a generat 2 albume, ambele de platină. Single-ul The Time of My Life a câştigat Globul de Aur şi Oscarul pentru Cea mai bună melodie originală şi un Grammy pentru Cel mai bun duet.

:

Interpretarea lui Jennifer a fost şi ea remarcată şi apreciată, tânăra fiind nominalizată la Globurile de Aur pentru Cea mai bună actriţă.

Viaţa actriţei Jennifer Grey – Cum poţi deveni din vedetă o necunoscută

Dar celebritatea venită parcă peste noapte a avut un efect neaşteptat şi dureros pentru tânără. Intrată într-o lume în care toată lumea părea perfectă şi în care femeile erau vânate pentru cel mai mic defect, Jennifer Grey a decis la începutul anului 1990 să-şi îndrepte nasul. Prima operaţie a fost un eşec, aşa că actriţa a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale, menită să repare dezastrul făcut de primul medic. Rezultatul? Din punct de vedere estetic – unul strălucit. Nasul actriţei arată perfect. Din punctul de vedere al carierei – un dezastru. Tânăra cunoscută în toată lumea pentru rolul lui Baby era acum de nerecunoscut. Nici prietenii apropiaţi nu mai ştiau cu cine au de-a face, atât de schimbată era.

Foto: closerweekly.com

Avea să mărturisească mai târziu şocul pe care l-a resimţit: „Am intrat în sala de operaţii ca o celebritate şi am ieşit o anonimă. Era ca şi cum aş fi fost într-un program de protecţie a martorilor sau de parcă eram invizibilă.” S-a gândit chiar pentru o scurtă perioadă de timp să îşi schimbe numele, având în vedere că oricum nu mai ştia nimeni cine este.

Cariera de actriţă a lui Jennifer Grey nu s-a oprit acolo, dar nici nu a mai avut parte de vreun rol major din acel moment. Era ca orice altă actriţă de la Hollywood care primeşte roluri în diferite filme fără să cunoască însă cu adevărat celebritatea. Doar că la ea durerea era şi mai mare. Toată lumea ştia cine este Baby, nimeni însă nu mai ştia că ea o jucase.

Foto: imdb.com

Viaţa actriţei Jennifer Grey – Condusă spre moarte, răpusă de vinovăţie

Cu câteva săptămâni înainte de lansarea Dirty Dancing actriţa a fost serios rănită într-un accident auto. Iubitul ei de atunci, actorul Matthew Broderick, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un alt autoturism. Cele 2 femei din maşina lovită au murit pe loc, iar Jennifer Grey a suferit un traumatism cervical sever. La puţin timp actriţa devenea una dintre cele mai iubite femei din lume, dar ani mai târziu recunoştea că nu a putut să se bucure de acel moment. Deşi nu fusese ea la volan, se simţea vinovată pentru accident şi pentru moartea celor 2 femei. A fost motivul pentru care imediat după Dirty Dancing a refuzat orice alt rol pentru o perioadă. Mai mult, actriţa a rămas cu dureri mari în urma accidentului, dureri care au trimis-o 23 de ani mai târziu pe masa de operaţii. Medicii i-au introdus în apropierea coloanei o plăcuţă din titan care să-i stabilizeze zona. Tot în 2010, înainte să înceapă antrenamentele pentru celebra emisiune Dancing with the Stars, a fost diagnosticată cu cancer de tiroidă. A fost operată de urgenţă, iar tratamentul a funcţionat. Mai mult, în ciuda greutăţilor din acea perioadă, actriţa a reuşit să câştige concursul de dans.

Foto: latimesblogs.latimes.com

După momentul accidentului de maşină şi după operaţia care i-a îndreptat nasul, dar a aruncat-o înapoi în lumea actorilor necunoscuţi, Grey a avut relaţii sentimentale cu alţi 2 actori celebri, Michael J. Fox şi Johnny Depp şi cu jurnalistul George Stephanopoulos.

Foto: pinterest.com

Avea 41 de ani când a decis să se căsătorească, iar alesul a fost Clark Gregg, actorul recunoscut în special pentru rolul agentului Phil Coulson din producţiile Marvel. Cei doi au împreună o fiică, Stella, acum în vârstă de 18 ani, iar în urmă cu 2 luni au anunţat că au înaintat actele pentru divorţ, dar că despărţirea este amiabilă şi ei rămân prieteni.

Foto: pinterest.com
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO