fbpx

Căutare

Share this article

Finalul anilor `90 a adus cu el primele fast-food-uri din România, discotecile pline cu tineri care descopereau plăcerea libertăţii, petreceri în stradă după victoriile Naţionalei de fotbal şi emisiuni de succes cu audienţe monumentale. De referinţă în această zonă este Chestiunea Zilei, talk-show-ul prezentat de Florin Călinescu, unde aveai ocazia să vezi şi să asculţi celebrităţi autohtone şi internaţionale, condimentate cu elemente de satiră socială. După 25 de ani de la lansare, Florin Călinescu se întoarce la formatul care şi pe care l-a consacrat.

Florin Călinescu Show, emisiunea la care visează de mai bine de 20 de ani

Noua emisiune de după plecarea de la PRO TV îi poartă numele – Florin Călinescu Show – şi are 3 apariţii săptămânale, în prime-time, la Prima TV. Astfel, marţi, miercuri şi joi, între orele 20.00 şi 22.00, realizatorul a revenit la una dintre marile lui pasiuni: interviurile cu personalităţi din domenii care mai de care mai diverse, de la politică şi sport la social, artistic şi monden, muzică live, momente artistice şi momente de tip pamflet.

„Începând cu 19 octombrie o să vedeţi ceea ce am vrut întotdeauna să fac, dar planurile vieţii sunt şi cu flux şi cu reflux.”

Florin Călinescu la Chestiunea zilei, foto: gandul.ro

Prima ediţie a Florin Călinescu Show i-a avut în platou pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi pe vicecampioana olimpică la spadă, Ana Maria Brânză-Popescu. Nu a adus însă cu ea şi audienţele de odinioară, postul de televiziune nereuşind să intre nici în top 10 în acel interval orar. Doar 140.000 de oameni au ales să urmărească talk-show-ul realizat de Florin Călinescu – mai mult decât audienţele obişnuite ale postului, dar cu mult sub aşteptări şi sub audienţele liderilor: 1,8 milioane de oameni – PRO TV, 1,4 milioane – Kanal D şi 1 milion – Antena 1, conform cifrelor prezentate de paginademedia.ro.

Florin Călinescu, foto: b1tv.ro

O viaţă plină de reuşite în carieră, dar marcată de tragedii personale

Născut în urmă cu 65 de ani, la Timişoara, prematur, într-o familie formată din 2 adolescenţi fugiţi de acasă, Florin Călinescu s-a încăpăţânat să dărâme toate previziunile şi să supravieţuiască într-o perioadă în care părea aproape imposibil ca un copil de 1 kilogram şi jumătate să iasă învingător din prima lui luptă. Şi-a petrecut apoi primii ani din viaţă la ţară, la bunici, unde s-a îndrăgostit iremediabil de pământ şi animale.

S-a întors în oraş ca să meargă la şcoală şi în perioada aceea a descoperit şi ceva ce avea să-l ducă mai târziu pe drumul actoriei. Nu avea jucării, aşa că citea cărţile pe care le găsea în casa gazdei la care stătea. Apoi, pentru că nu îi plăceau conflictele de niciun fel, dar nici un copil tocmai liniştit nu era, a început să inventeze poveşti care să-l ajute să scape basma curată. A descoperit mai târziu că aceeaşi calitate îl ajuta şi în faţa tinerelor pe care voia să le cucerească.

Citeşte şi: Florin Călinescu: „Trăiesc cu frica Lui Dumnezeu/ Şi El cu frica de mine”. – LIFE.ro

Când a hotărât să dea admitere la Teatru, erau doar 8 locuri în toată ţara şi 300 de tineri pe fiecare dintre ele. Unul dintre cele 8 locuri a fost al lui, aşa că a lăsat Timişoara pentru Bucureşti, iar viaţa i s-a schimbat pentru totdeauna.

S-a îndrăgostit nebuneşte de teatru şi 2 ani mai târziu s-a îndrăgostit la fel de nebuneşte şi de o tânără, proaspătă studentă şi ea la UNATC. A cunoscut-o pe Ana-Maria într-o zi de luni, iar vineri o cerea deja în căsătorie.

Dacă în carieră lucrurile au mers cum nu se poate mai bine – a făcut teatru, film, apoi emisiuni de succes la radio şi tv – viaţa personală i-a fost umbrită de multiple pierderi. Prima a fost fiica lor, care a murit la numai 5 luni de la naştere. Au venit apoi 2 fii care să le mai înmoaie durerea, dar în 1996 Ana-Maria Călinescu era diagnosticată cu cancer. Au urmat ani de tratamente, speranţe că boala a fost învinsă şi apoi recidiva. Actriţa a fost răpusă de cancer în 2005, iar 5 ani mai târziu părinţii lui Florin Călinescu mureau şi ei, din cauza aceleiaşi boli. După alţi 2 ani actorul primea o altă lovitură cruntă. Fiul lui cel mic, Luca, era găsit mort într-o cameră de hotel din Praga. Îşi luase viaţa după o perioadă lungă în care căzuse pradă unei depresii netratată.

Ana-Maria Călinescu, foto: fanatik.ro

Nici actorul nu a fost ferit de lupta cu cancerul.

Citeşte şi: Florin Călinescu vorbește despre cum a învins cancerul – LIFE.ro

Florin Călinescu nu a lăsat însă niciodată ca publicul să-i vadă durerea. A preferat să se retragă o vreme din lumina reflectoarelor, iar apoi fiecare apariţie a fost mereu un şir lung de glume şi ironii.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO