fbpx

Căutare

Share this article

În numai 28 de ani de viață, Heath Ledger a reușit să devină parte din istoria Hollywood-ului. Ultimul său rol, Joker din Dark Knight, i-a adus Premiul Oscar post mortem, însă actorul nu a mai apucat să se vadă pe marele ecran: a murit în urma unei supardoze de medicamente în timp ce filmul era în post producție. Viața lui Heath Ledger a fost dedicată, cel puțin în ultimii ani, aproape în totalitate filmului: lucra până la epuizare, lucru care l-a împins către depresie și medicamente antidepresive și somnifere.  Legder a rămas în memoria fanilor cu filme ca Brokeback Mountain, Monster’s Ball, A Knight’s Tale, Casanova și 10 Things I Hate About You.

Heath Ledger s-a născut în Australia, pe 4 aprilie 1979, familia să având sânge de scoțieni, galezi, irlandezi și evrei.  În școala generală, își împărțea timpul între studii, orele de actorie și dans și hochei pe iarbă. Înainte să ajungă la Hollywood, Ledger a avut câteva roluri în seriale și filme australiene.

Viața lui Heath Ledger: un adevărat Casanova la Hollywood

În 1999, actorul a hotărât să își încerce norocul în Statele Unite. 10 Things I Hate About You este filmul care l-a transformat, peste noapte, în idolul adolescentelor. Tânăr, chipeș și seducător, Heath Ledger a devenit un adevărat Casanova la Hollywood. Acesta a avut relații cu mai multe tinere celebre din showbiz, precum Naomi Watts, Heather Graham sau Julia Stiles.

Primul său rol serios l-a primit în 2000, în The Patriot, și a fost recompensat cu 100.000 de dolari. Următorii cinci ani au fost destul de instabili pentru Ledger din punct de vedere al carierei, cu câteva filme de succes, dar și cu câteva eșecuri.

Viața lui Heath Legder: Brockback Mountain, filmul care i-a adus prima nominalizare la Oscar

sursa foto: Hepta

2005 este anul care l-a plasat pe Heath Legder în topul celor mai buni actori de la Hollywood. Atunci a apărut și controversatul Brokeback Mountain, film despre relația complicată de iubire dintre doi tineri bărbați. Leath Ledger a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor, iar Brokeback Mountain pentru cel mai bun film.

În timpul filmărilor la Brokeback Mountain, Heath Ledger a cunoscut-o și pe viitoarea sa soție, Michelle Williams. Aceștia s-au îndrăgostit pe platourile de filmare, căsătorindu-se în scurt timp. Au împreună o fetiță, Matilda, născută în 2005. Deși se iubeau și aveau un copil împreună, Michelle Williams și Heath Ledger s-au despărțit, surprinzător, în 2007. Presa tabloidă a scris atunci că Michelle l-ar fi dat afară din casă din cauza dependenței acestuia de medicamente. Despărțirea de soția sa i-a sporit depresia, actorul ajungând să ia doze uriașe de antidepresive.

 

Viața lui Heath Ledger: a primit Oscarul post mortem

În 2008 a apărut filmul care l-a transformat pe Heath Ledger într-o legendă a Hollywoodului – The Dark Knight. Criticii au spus că l-a interpretat magistral pe Joker, așa că nu a surprins pe nimeni faptul că a primit Oscarul pentru prestația sa. Din păcate Ledger nu a mai apucat să se bucure de roadele muncii sale: a murit în timp ce filmul era în stadiul de editare.

sursa foto: Hepta

Viața lui Heath Ledger: a murit din cauza unei supradoze de medicamente

Pe 22 ianuarie 2008, trupul neînsuflețit al lui Heath Ledger a fost găsit de menajera sa în apartamentul actorului din Manhattan. Era gol, în pat, cu o cutie goală de somnifere lângă el. Menajera a chemat poliția. Cauza morții: supradoză de medicamente. În urma reportului toxicologic, a reieșit că actorul consumase șase tipuri de medicamente, murind din cauza unei intoxicații cauzate de mixul de somifere cu antidepresive. Presa a luat în calcul și varianta sinuciderii, însă rudele și apropiații actorului au negat vehement acest lucru. Actorul era epuizat, dormea 2-3 ore pe noapte și înghițea pumni întregi de pastile pentru a face față ritmului de la Hollywood.

Trupul său a fost trimis în Australia unde a fost incinerat.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO