Viaţa lui Katy Perry, de la puştoaica crescută în numele lui Christos la sex-simbolul care militează pentru drepturile comunităţii LGTBQ+ - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Katy Perry este una dintre cele mai bine vândute cântăreţe din lume, prima şi singura care a reuşit să ducă 5 single-uri de pe un singur album pe primul loc în topuri. Căsătorită cu Orlando Bloom, cu un copil de 2 ani şi planuri pentru încă unul, o rezidenţă de succes la Las Vegas, pare că artista s-a născut sub o stea norocoasă. Realitatea este însă că viaţa lui Katy Perry a fost extrem de grea şi marcată de o luptă teribilă de a se smulge din rigorile religioase şi sărăcia în care au ţinut-o părinţii săi.

Primii 15 ani din viaţă, trăiţi în sărăcie, lipsă de educaţie şi extreme religioase

Katheryn Elizabeth Hudson s-a născut pe 25 octombrie 1984, în Santa Barbara, California, într-o familie de pastori penticostali şi a simţit din plin efectele trecutului părinţilor săi. După o viaţă trăită mai puţin după reguli şi mai mult după propriile dorinţe de distracţie, aceştia au trecut într-o altă extremă. Au îmbrăţişat religia şi le-au impus celor 3 copii reguli de viaţă extrem de stricte.

Mai mult, de la 3 la 11 ani, Katy s-a mutat dintr-un oraş în altul, părinţii ei mergând prin toată ţara ca să înfiinţeze biserici. A urmat cursurile şcolilor creştine din zonele în care ajungea, a fost trimisă în tabere creştine şi a cunoscut sărăcia în forme accentuate. Nu de puţine ori luau mâncare de la banca de alimente pentru că nu aveau alternative, iar copiii nu aveau voie să privească la televizor şi nici să citească cărţi neaprobate de părinţii lor. Singura carte de care aveau voie să se atingă era Biblia. Până şi anumite alimente le erau interzise pentru că numele lor le inspirau părinţilor trimitere la diavol.

Nu am avut copilărie. Vin dintr-o familie restrictivă, dar eu nu sunt deloc aşa.

A descoperit muzica gospel, în primă fază şi s-a arătat interesată de lecţiile de canto luate de sora mai mare, aşa că a fost înscrisă şi ea în corul bisericii pe când avea 9 ani. Nu avea dreptul să asculte muzică nereligioasă, însă ghid în această direcţie i-au fost casetele luate de la prieteni şi recitalurile la chitară ale acestora. La insistenţele ei, la aniversarea de 13 ani a primit cadou prima ei chitară, iar acesta a fost primul pas spre momentul în care avea să se desprindă de casă, părinţi şi regulile pe care nu le înţelegea şi despre care simţea că îi tăiau aripile.

7 ani de speranţe şi refuzuri în carieră

La 15 ani a renunţat la şcoală şi a plecat la Nashville, ca să îşi urmeze visul, acela de a-şi construi o carieră în muzică. A început să înveţe să cânte cu adevărat la chitară, să scrie cântece şi a înregistrat mai multe demo-uri. A înregistrat un prim album, influenţat de muzica religioasă ascultată întreaga viaţă şi a plecat şi într-un mic turneu de promovare. Vânzările au fost dezastruoase – aproximativ 200 de copii – iar casa de discuri a dat faliment la scurt timp după aceea.

Avea 17 ani când a decis să se mute la Los Angeles şi a început să lucreze cu producătorul Glen Ballard, iar decizia ei a avut mult de-a face cu munca din trecut a acestuia cu Alanis Morissette, a cărei muzică o auzise iniţial cântată la chitară, de un prieten şi de atunci i-a rămas impregnată în minte şi suflet. Au urmat însă ani teribil de grei pentru puştoaica ce visa să dea lovitura cu compoziţiile ei. A înregistrat mai multe materiale, abandonate rând pe rând de casele de discuri cu care lucra şi, în timp ce îşi cauta stilul se străduia să supravieţuiască. În aceeaşi perioadă şi-a schimbat şi numele. Se prezenta drept Katy Hudson şi a realizat rapid că se face confuzia cu actriţa Kate Hudson, aşa că a decis să ia numele de fată al mamei, Perry.

Am auzit de foarte multe ori, pe drum, cuvântul Nu, dar niciodată nu am acceptat acest lucru.

Citeşte şi: Viaţa cântăreţei Alanis Morissette, artista care a atins celebritatea sacrificându-şi liniştea sufletească şi lăsându-se pradă adicţiilor – LIFE.ro

Katy Perry, star mondial şi unul dintre cei mai bine vânduţi artişti

23 de ani avea cântăreaţa când a semnat un nou contract, de această dată cu Capitol Records şi a început să rafineze unele dintre piesele pregătite în anii precedenţi. Primul cântec de pe noul album, care a beneficiat şi de videoclip, Ur So Gay, a fost declarat de Madonna cântecul ei preferat din toate timpurile, iar acesta era primul semnal că o nouă stea apăruse în muzica pop-rock. A lansat apoi I Kissed a Girl, iar primul radio care a decis să difuzeze melodia a fost copleşit de mesajele ascultătorilor. În scurt timp piesa a ajuns pe primul loc în US Billboard Hot 100, iar albumul a fost vândut în peste 7 milioane de exemplare. Katy Perry avea, în sfârşit, cariera la care visase şi pentru care luptase şi putea vorbea public despre lucrurile în care credea: libertatea de a fi cine vrei să fii, indiferent de culoarea pielii, credinţă sau orientare sexuală.

Următorul album, Teenage Dream, a avut 5 single-uri ajunse pe primul loc în topuri, devenind primul şi singurul album al unei cântăreţe solo cu asemenea performanţe, dar fiecare dintre următoarele albume a lăsat urme notabile în istoria muzicii. Katy Perry a devenit unul dintre cei mai bine vânduţi artişti din lume, cu peste 143 de milioane de discuri vândute, fiecare dintre albumele sale înregistrând peste 1 miliard de audiţii doar pe Spotify. Are 4 recorduri Guiness, 5 premii Billboard, 5 American Music Awards, un Brit Award şi un Juno. Din 2011 până în 2019 a fost inclusă anual în topul Forbes al cântăreţelor cu cele mai mari câştiguri, iar prestaţia ei de la Super Bowl este cea mai vizionată din istorie. De anul trecut a început o serie de concerte în Las Vegas, toate fiind sold-out şi fiind aclamate atât de critici, cât şi de public.

Câteva alegeri sentimentale nepotrivite au dus-o la bărbatul care i-a schimbat viziunea

Nici viaţa personală nu a fost ferită de greutăţi. La scurt timp după ce a cunoscut succesul, cântăreaţa l-a cunoscut pe comediantul Russel Brand, cu care s-a şi căsătorit în toamna lui 2010, în India. La 14 luni de căsătorie acesta a anunţat-o printr-un SMS că divorţează. Vestea şi felul în care i-a fost dată a trimis-o pe Katy Perry pe marginea prăpastiei, gândindu-se o vreme chiar la suicid. În timp ce ea pus despărţirea pe seama problemelor de coordonare a programelor lor încărcate şi a dorinţei insistente a partenerului său de a face copii, ceva mai târziu acesta a admis că lucrurile deveniseră prea deranjante pentru el din cauza succesului tot mai mare al artistei.

Katy Perry şi Russel Brand

Katy Perry s-a aruncat apoi în braţele fostului iubit al prietenei sale, Taylor Swift, lucru ce a dus la mulţi ani de supărare între ele. Nici relaţia cu cântăreţul John Mayer, recunoscut drept un vânător de femei frumoase şi celebre, nu a fost mai liniştită. Vreme de aproape 3 ani au fost împreună, s-au separat şi tot aşa, până când şi-au spus adio.

A intrat apoi în viaţa ei actorul Orlando Bloom şi lucrurile s-au schimbat radical. Deşi s-au separat o vreme după un an şi mai bine de relaţie, cei doi s-au împăcat şi la scurt timp actorul a cerut-o în căsătorie. Dar a mai făcut ceva. I-a schimbat perspectiva în privinţa maternităţii.

Nu m-am gândit la copii dintotdeauna, din cauza lucrurilor din copilărie. După ce l-am cunoscut pe Orlando însă am văzut ce tată grozav a fost pentru primul său copil, Flynn. Acest lucru a influenţat decizia mea. Este un om foarte bun.

Katy Perry şi Orlando Bloom

În august 2020 Katy Perry a născut-o pe fiica lor, Daisy Dove şi a mărturisit de curând că îşi mai doresc încă un copil.

Citeşte şi: Viața și iubirile lui Orlando Bloom. Cum a reușit un puști ce a sfidat moartea de nenumărate ori să devină celebru la Hollywood la numai 20 de ani și să fie iubit de unele dintre cele mai frumoase femei – LIFE.ro

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO