Viaţa actriței Michelle Williams, cea care a vrut să distrugă mentalităţile legate de aspectul fizic şi a luptat mereu pentru plata egală indiferent de sex - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viaţa actriței Michelle Williams, cea care a vrut să distrugă mentalităţile legate de aspectul fizic şi a luptat mereu pentru plata egală indiferent de sex

Moartea lui prematură, cauzată de consumul de droguri, a lăsat-o cu o misiune extrem de complicată, aceea de a-şi proteja fiica de durerea cauzată de pierderea tatălui, dar şi de presă, care nu le dădea pace.
Share this article

A fost multă vreme tipa blondă şi drăguţă din unul dintre cele mai urmărite seriale ale începuturilor anilor 2000, Dawson`s Creek. Michelle Williams a vrut însă mereu să demonstreze că este cu mult mai mult decât o tipă drăguţă. Tocmai de aceea alegerile rolurilor au fost văzute o vreme drept ciudate. Actriţa căuta însă mereu rolurile în care să arate ceea ce poate. Şi a reuşit. Stau mărturie premiile şi nominalizările primite de-a lungul anilor. Iar după mai bine de 10 ani de la moartea bărbatului iubit, actorul Heath Ledger, a reuşit să găsească din nou dragostea şi este acum însărcinată cu cel de-al treilea copil.

Michelle Williams a cerut să iasă de sub tutela părinţilor la 15 ani ca să-şi poată vedea liniştită de carieră

Născută într-un mic orăşel din Montana, Michelle Williams a crescut într-o casă extrem de aglomerată, alături de cei 3 fraţi dintr-o căsătorie anterioară a tatălui său şi sora ei mai mică. Mama stătea acasă pentru a avea grijă de toţi, în timp ce tatăl era comerciant şi politician. De 2 ori a încercat să ajungă senator din partea Partidului Republican, însă nu a avut succes la alegeri. El a fost însă şi cel mai apropiat puştoaicei cu plete blonde. A încurajat-o să citească mult, a învăţat-o să pescuiască, dar şi să vâneze.

Foto: pinterest

9 ani avea Michelle când întreaga familie s-a mutat la San Diego, în California şi deşi mutarea nu i-a fost deloc pe plac, acolo a descoperit şi s-a îndrăgostit de actorie. A văzut musicalul Aventurile lui Tom Sawyer şi a decis că vrea să fie şi ea pe scenă, aşa că prima apariţie publică a fost tot într-un musical, în Annie.

Tot atunci părinţii au început să meargă cu ea la Los Angeles, ca să participe la audiţii. Prima apariţie tv a avut-o pe când Michelle împlinise 12 ani, în serialul care făcea furori la acea vreme, Baywatch. Şi-a făcut apoi debutul în cinematografie cu un alt film de renume, Lassie, iar criticii începeau deja să remarce ceea ce mai târziu avea să devină o certitudine: puştoaica nu era doar extraordinar de frumoasă, dar era şi extrem de talentată.

Foto: imdb.com

Nu la fel de bine privită era la şcoală, unde colegii nu erau încântaţi de colega lor actriţă şi nici de faptul că lipsea de la ore atunci când avea audiţii sau contracte. Aşa că Michelle a renunţat să mai meargă la liceu şi a început studiile în sistem homeschooling. În aceeaşi perioadă, cu acordul părinţilor, a depus actele şi a obţinut ieşirea de sub tutela acestora, primind mai devreme drepturile pe care altfel le-ar fi avut abia la 21 de ani. Scopul nu era să primească mai multă independenţă, ci să evite problemele cauzate de dreptul de muncă al copiilor. În acest fel putea să-şi vadă nestingherită de carieră, ceea ce s-a şi întâmplat. Ca să finalizeze însă procesul trebuia să aibă liceul finalizat. A urmat cursuri prin corespondenţă vreme de 9 luni, a primit diploma, dar avea să mărturisească mai târziu că sacrificarea propriei educaţii a fost o mare greşeală.

Michelle Williams s-a mutat apoi la Los Angeles şi ca să se poată întreţine accepta roluri în filme cu buget redus, dar şi în reclame. Mărturisea ceva mai târziu că toată munca ei din acea perioadă era penibilă, dar că se potrivea perfect cu lipsa de bani, gust şi idealuri din acel moment. Tot lipsa de bani a împins-o să se înscrie în campionatul Robbins World Cup, o competiţie de investiţii. A ajutat-o mult ce învăţase în acest domeniu de la tatăl său, aşa că, având o rentabilitate de 1000%, a devenit la 17 ani prima femeie care a câştigat concursul şi cel de-al treilea câştigător ca valoare din istorie. Primul era nimeni altul decât tatăl ei.

În căutarea unor roluri care să-i pună în valoare talentul

În 1998 a fost distribuită în serialul Dawson`s Creek, ce avea să devină unul dintre cele mai urmărite seriale destinate adolescenţilor din acea vreme. Vreme de 6 sezoane a fost vedeta acestuia, iar asta i-a adus şi oferte pentru apariţii mai consistente în filme de lungmetraj.

Foto: people.com

Nu a fost însă o perioadă deloc uşoară. Avea 17 ani şi habar nu avea cum să aibă grijă de ea. Locuia singură într-un apartament micuţ şi singurele lucruri pe care ştia să le gătească erau pastele şi pizza congelată, din care cocea 2 în acelaşi timp, ca să aibă ce să mănânce şi la micul dejun.

Pot să spun că sunt foarte norocoasă că am supravieţuit şi am rămas sănătoasă, întreagă şi funcţională şi că orice s-a stricat am putut să repar.

După 6 ani de filmări la Dawson`s Creek, actriţa s-a mutat la New York şi a interpretat mai multe roluri în filme independente. Nu s-a simţit niciodată în acord cu rolul care a făcut-o cunoscută şi alegea unele care să o reprezinte mai bine şi să facă trecerea către unele cât mai serioase.

Brokeback Mountain este filmul care a făcut furori în 2005 şi i-a adus şi ei o mulţime de reacţii pozitive din partea criticilor, deşi personajul ei nu a fost foarte prezent de-a lungul peliculei. Filmul a câştigat 3 premii Oscar, iar ea a fost nominalizată la Cea mai bună actriţă într-un rol secundar atât la Oscar, cât şi la Globurile de Aur şi BAFTA.

Foto: pinterest.com

Tot atunci s-a înfiripat şi povestea de dragoste cu Heath Ledger, cel care avea să-i dăruiască primul copil, Matilda, dar şi o durere sfâşietoare. Moartea lui prematură, cauzată de consumul de droguri, a lăsat-o cu o misiune extrem de complicată, aceea de a-şi proteja fiica de durerea cauzată de pierderea tatălui, dar şi de presă, care nu le dădea pace. Pentru asta şi-a chemat acasă mai mulţi prieteni care să locuiască cu ele şi să înlocuiască într-o oarecare măsură golul lăsat în urmă de dispariţia lui Heath Ledger.

Foto: zoomboola.com

În opoziţie cu problemele din viaţa personală, viaţa profesională mergea din ce în ce mai bine. Scenariile erau tot mai ofertante, rolurile, tot mai provocatoare. Rolul din Blue Valentine i-a adus o nouă nominalizare la Oscar, în timp ce intrepretarea din My Week with Marilyn i-a adus Globul de Aur pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal. Dar, chiar şi fără premii de calibrul celor de mai sus, interpretările ei din Wendy and Lucy şi Manchester by the Sea au fost elogiate de criticii de film din întreaga lume. Michelle Williams a câştigat un nou Glob de Aur şi un Emmy pentru interpretarea din miniseria Fosse/Verdon, dar la fel de preţuită este nominalizarea sa pentru un Tony pentru rolul din Blackbird. Actriţa a recunoscut în repetate rânduri că teatrul este „marea ei dragoste grea.”

În timp ce lupta să demonstreze că este o actriţă foarte bună a luptat însă şi pentru dreptul de a fi plătită pe măsura muncii şi talentului. A vorbit public în repetate rânduri despre discriminările din industrie în privinţa salariilor diferite primite de femei şi de bărbaţi. Şi nu pentru bani făcea asta, ci pentru principiu, având în vedere că atunci când unul dintre filmele la care lucra risca să nu mai fie dus la bun sfârşit din cauza scandalului în care a fost implicat Kevin Spacey, Michelle Williams a acceptat să lucreze aproape gratis doar pentru ca proiectul să vadă lumina zilei.

Citeşte şi: Viața lui Heath Ledger: actorul care a cucerit Hollywoodul post mortem – LIFE.ro

A regăsit iubirea după 10 ani

În tot acest timp n-a părut să mai aibă timp însă şi pentru o nouă iubire. E drept însă că actriţa a fost mereu extrem de atentă să-și ţină viaţa personală cât mai departe de ochii presei şi ai publicului. Avea însă şi anumite pretenţii pe care i le-a povestit mereu fiicei sale cu Heath Ledger.

Eu n-am renunţat niciodată la dragoste. Mereu i-am spus Matildei: „Tatăl tău m-a iubit înainte să se uite dacă sunt talentată, drăguţă sau am haine drăguţe.”

Michelle Williams şi Matilda Ledger, foto: dailymail.co.uk

Abia în 2018 s-a căsătorit în secret cu muzicianul Phil Elverum. La rândul său, şi acesta experimentase o pierdere grea. Şi-a pierdut prima soţie după o lungă luptă a acesteia cu cancerul şi a rămas să-şi crească singur fiica în vârstă de 3 ani. Lucrurile n-au mers aşa cum au sperat şi după niciun an de mariaj, cei 2 au depus actele pentru divorţ. Fără scandaluri, fără presă, la fel de discret cum au şi început relaţia.

Foto: zoomboola.com

În acelaşi an Michelle Williams era însă din nou logodită, de această dată cu regizorul de teatru Thomas Kail, pe care l-a cunoscut în timp ce filma pentru Fosse/Verdon. În martie 2020 cei 2 s-au căsătorit şi în acelaşi an s-a născut şi Hart, primul lor fiu. În urmă cu câteva zile actriţa în vârstă de 41 de ani a anunţat că este din nou însărcinată şi că cel de-al treilea său copil va veni pe lume undeva în toamnă.

Este minunat să descoperi că ceva ce ţi-ai dorit atât de mult se întâmplă din nou, încă o dată. Asta arată că norocul nu m-a părăsit nici pe mine, nici pe familia mea.

Michelle Williams şi Thomas Kail, foto: thehollywoodmirror.com

De data asta actriţa se gândeşte să ia o pauză de la actorie, cel puţin pe timpul sarcinii.

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora