fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Richard Gere, unul dintre cei mai iubiți actori din toate timpurile, este uimitoare. Născut în Philadelphia, pe 31 august 1949, Gere a studiat timp de doi ani la Universitatea din Massachusetts. Pasionat de muzică și de teatru, el a apărut pentru prima dată în lumina reflectoarelor ca actor de teatru și a dat lovitura jucând într-o piesă de pe Broadway.

Imediat după reușită, Richard Gere a debutat pe marele ecran cu un rol secundar în Report to the Commissioner. În anul 1977, Richard Gere a primit recunoaștere din partea criticilor de film pentru rolul său din Looking for Mr. Goodbar.

Actorul s-a convertit la budism

În afara camerelor de filmat, Gere și-a petrecut anul 1978 călătorind în Nepal, vorbind cu călugări și învățând principiile budiste. În același an, actorul s-a convertit la budism.

El a fondat „Tibet House”, o organizație nonprofit dedicată conservării culturii tibetane și a fost, de-a lungul anilor, un susținător activ al „Survival International” o organizație mondială care sprijină popoarele tribale.

 Jonathan Khoo.

Întorcându-se în Statele Unite, Gere a primit rolul principal în American Gigolo, apoi, în 1982, a jucat într-un alt film de succes, An Officer and a Gentleman.

După 1982, cariera lui Gere a avut parte de mai multe eșecuri de box office. Poate și pentru că actorul a decis în acea perioadă să se dedice mai mult vieții lui personale și să plece în zone de conflict precum Honduras, Nicaragua și El Salvador.

Cariera lui Richard Gere a reinviat după lansarea filmelor Internal Affairs și Pretty Woman în anul 1990.

În anii următori, actorul a apărut în Sommersby (1993), Primal Fear (1996), și Runaway Bride (1999). Richard Gere a fost numit de revista People „Cel mai sexy barbat în viață”, în anul 1999. Patru ani mai târziu, starul american a câştigat Globul de Aur cu rolul din musicalul Chicago.


Citește și: Viața lui Rudolph Valentino, “sex simbolul” filmelor mute


Filmul lui Gere din 2004, Shall We Dance, a reprezentat un succes în încasări de 170 milioane dolari în întreaga lume. Apoi, el a apărut în filme precum Hunting Party, Todd Haynes I’m Not There, Nights in Rodanthe, Amelia, Hachiko: A Dog’s Story, Brooklyn’s Finest și Arbitrage.

Anul acesta, Richard Gere a revenit în atenția publicului cu rolul din Mother Father Son, un serial despre un cuplu de părinți separați care sunt siliți să colaboreze atunci când stilul de viață auto-distructiv al fiului lor are consecințe devastatoare asupra familiei lor.

Richard Gere a fost căsătorit de trei ori

Prima oară, actorul s-a căsătorit cu modelul Cindy Crawford. Apoi și-a unit destinul cu actrița Carey Lowell. Cei doi au împreună un fiu, Homer James Jigme Gere. Cei doi s-au separat în septembrie 2013, divorţând oficial în 2016.

Activista spaniolă Alejandra Silva este cea de-a treia soție a actorului. Gere a devenit tată din nou la vârsta de 69 de ani, când partenera lui de viață a adus pe lume un băiețel.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO