fbpx

Căutare

Share this article

Cine este Melania Trump? Prima doamnă a Americii a ales să-și țină viața privată ascunsă de ochii publicului, încă din 2017, de când soțul ei a depus jurământul prezidențial. În ciuda prestigiului și popularității pe care le-a câștigat de când locuiește la Casa Albă, viața Melaniei Trump de dinainte de căsătoria cu Donald Trump, rămâne în continuare foarte misterioasă.

„Melanija Knavs de fapt nu a avut niciodată o carieră adevărată, însă povestea ei sună ca și cum ar fi un scenariu de film de la Hollywood, o adevărată aventură de basm american”, scrie în prefața unei biografii neautorizate, „Melania Trump: The Inside Story”, semnată de Bojan Požar, principalul comunicator al bârfelor din Slovenia și Ivan Omerza, fost politician și editor.

Požar și Omerza descriu o femeie misterioasă și retrasă, care rareori socializa, care a fost la un pas de a deveni un model celebru și, în mod uimitor, a ajuns prima doamnă a Americii. (Un purtător de cuvânt al Melaniei a declarat pentru publicația The New Yorker că această biografie „nu este adevărată și este incorectă”).

Foto: Shuterstock

Cine este Melania Trump și cum a fost copilăria și adolescența ei?

S-a născut Melanjia Knavs (mai târziu transformându-și numele în Melania Knauss, pentru a suna mai occidental), pe data de 26 aprilie 1970, în Novo Maesto, Slovenia, la momentul respectiv parte a Yogoslaviei comuniste. Tatăl ei, Viktor Knavs, azi în vârstă de 77 de ani, era un dealer de mașini, iar mama, Amalija, azi în vârstă de 75 de ani, era designer de haine de copii. A crescut într-o casă și o familie modeste, alături de sora ei mai mică și câțiva ani mai târziu a aflat că mai avea un frate vitreg, un fiu al tatălui ei, dintr-o relație anterioară.

Melania alături de copiii din comunitatea în care a crescut. Foto: People.com

Cine este Melania Trump și cum a început cariera ei de model?

Avea numai 16 ani când a fost descoperită de fotograful sloven, Stane Jerko. Melania era așezată pe un gard și aștepta ca prietena ei să defileze într-o prezentare de modă, atunci când a fost observată de acest fotograf.

„Era ianuarie 1987 și eu mă îndreptam spre casă, chiar înainte de finalul acelei prezentări de modă”, povestea Jerko pentru publicația Today, într-un email. „Pe scările de la Festival Hall, am observat o fată care imediat mi-a atras atenția. Era o fată înaltă, zveltă, atrăgătoare, cu ochi distincți”.

Melania Trump în tinerețe, urmând cariera de model. Foto: The Sun.

Cine este Melania Trump și de ce a renunțat la școală?

Melania s-a înscris la Universitatea din Ljubljana pentru a studia designul și arhitectura. Fondată în 1919, este cea mai veche și mai mare universitate din Slovenia și este considerată a fi una dintre cele mai mari din Europa. După ce a semnat un contract cu o agenție de modele, la vârsta de 18 ani, Melania a abandonat școala.

Dar marele ei succes pe podium avea să vină abia la vârsta de 22 de ani.

Foto: Pinterest

Revista pentru femei slovenă, Jana, a organizat concursul „Look of the Year”, la care Melania a fost printre finaliste, conform Sunday Express. Iar acest concurs a propulsat-o pe mapa fotomodelelor Europei.

Melania a lucrat ca model în Milano și Paris înainte de a se muta la New York, în 1996. A lucrat cu fotografi cunoscuți precum Patrick Demarchelier și Helmut Newton și a ajuns pe coperta unor reviste importante precum Harper’s Bazar în Bulgaria și Vanity Fair în Italia. De asemenea a pozat nud pentru revista GQ, în anul 2000.

Melania Trump, pe vremea când era model. Foto: Today.com

Din păcate nu se știe prea mult despre cariera sa de model dintre anii 1992 și 1996, când s-a mutat la New York, însă potrivit reporterului Lauren Collins de la The New Yorker, a avut oarecare succes și a lucrat mai mult pentru reviste.

Collins a mai menționat că Melania nu a profitat de experiența sa de model și în politică și în postura de primă doamnă deoarece alegerile sale vestimentare nu au fost la fel de comentate și apreciate ca ale altor femei din politica americană.

Foto: Shuterstock

Cine este Melania Trump și cum de vorbește cinci limbi străine?

Despre Melania Trump se știe că este prima din istoria de 200 de ani a primelor doamne americane care vorbește cinci limbi străine. Melania vorbește fluent în slovenă, engleză, franceză, sârbă și germană și este prima primă doamnă născută în mijlocul unei națiuni comuniste și a doua născută în altă țară decât America, după Luisa Adams, soția englezoaică a celui de-al șaselea președinte al SUA, John Quincy Adams.

O altă curiozitate legată de Melania este aceea că se declară catolică, însă nu a fost niciodată botezată. Sau cel puțin nu a fost înregistrat nicăieri botezul ei. Trump ar fi dezvăluit că este o catolică practicantă după ce l-a vizitat pe Papa Francisc anul trecut, dar detaliile sunt neclare dacă a primit sfintele taine asociate cu religia.

Într-un interviu din 2005, acordat aceleiași publicații, The New Yorker, de către Paolo Zampolli, președintele agenției de modele ID Models, acesta spunea: „Era neobișnuit pentru ea să iasă în oraș; nu mergea niciodată în cluburi sau baruri… Nu s-a întâlnit niciodată cu nimeni în New York, înainte de Donald. Nu mergea decât singură la cinema și la gimnastică”.

După ce a devenit prima doamnă, Melania și-a continuat călătoria în viața privată, dar și publică, alegând pe cât posibil intimitatea. A așteptat cinci luni înainte de a se muta la Casa Albă și s-a angajat să crească gradul de conștientizare a agresiunii cibernetice.

Ea nu a comentat public interviul de 60 de minute despre o presupusă aventură pe care președintele a avut-o cu starul porno Stormy Daniels (Casa Albă a negat) sau despre tweeturile soțului ei. Se pare că intimitatea este încă foarte importantă pentru ea.

Donald Trump și Melania Trump în 2003. Foto: Shutterstock

Cine este Melania Trump și cum sună povestea de dragoste cu primul om al Americii?

Între Melania și Donald Trump există o diferență de vârstă de 24 de ani. Ea are 50 de ani, iar el 74.

„Ne-am întâlnit la o petrecere fashion în septembrie 1998, în New york. Mi-a plăcut de el. Era foarte șarmant. Însă a venit la acea petrecere alături de o parteneră. Cu toate acestea a existat o mare conexiune între noi chiar de la început și mi s-a părut un bărbat foarte șarmant, cu o minte sclipitoare și foarte energic.”, povestea Melania într-un interviu On the Record pentru Fox TV.

Familia Trump în campania electorală. Foto: Shuterstock

„Am înnebunit când am văzut-o. Trebuia să mă întâlnesc cu un alt supermodel pe care a redus-o la zero Melania” îi povestea Donald Trump lui Larry King în 2005.

Cei doi s-au întâlnit o săptămână mai târziu, după ce ea l-a sunat și l-a invitat în oraș.

„Aveam obligații profesionale în Caraibe, unde trebuise să merg pentru o sesiune foto. Când m-am întors, l-am sunat”, spunea Melania.  „Când ne-am întâlnit prima dată nu i-am dat numărul meu pentru că venise cu o altă parteneră. Așa că i-am spus: da-mi numărul tău și te sun eu!”. Am vrut să văd ce număr îmi va da, pe cel de serviciu sau pe cel de acasă. Dacă mi l-ar fi dat pe cel de serviciu nu l-aș fi acceptat pentru că nu eram o fată care voia să facă afaceri cu el. Mi le-a dat pe toate. Așa că l-am sunat”.

Foto: Mirror.co.uk

Donald și Melania au avut prima întâlnire și la final amândoi au fost de acord că au petrecut foarte bine împreună. Melania a spus că au avut o chimie extraordinară, însă nu era sigură că vrea să se vadă cu el pe termen lung.

„Nu știam încă dacă vreau să mă mărit cu el. Era prea curând și nu-l cunoșteam foarte bine. În plus, e foarte diferit atunci când ai întâlnire cu o celebritate”.

La final a reieșit că erau făcuți unul pentru celălalt. Șapte ani mai târziu, Donald Trump o cerea în căsătorie.

„Literalmente nu ne-am certat niciodată. Suntem foarte compatibili. Când am cerut-o în căsătorie, eram împreună de cinci ani și simțeam că este momentul. Am avut o relație foarte bună”, îi mai povestea Donald Trump lui Larry King.

Fotografie de la nunta Melaniei cu Donald Trump. Foto: pinterest

Melania a spus „da” fără nicio ezitare în timp ce Donald i-a prezentat un inel cu diamante Graff în valoare de 2 milioane de dolari.

„A fost o noapte specială. Eram la o gală în New York și eram amândoi aranjați. Când m-a cerut în căsătorie nu am fost foarte surprinsă deoarece știam că asta avea să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Ne-au plăcut aceleași lucruri, dar am fost, de asemenea, foarte independenți și ne-am acordat reciproc spațiu. El face ceea ce vrea să facă și eu fac ceea ce vreau să fac „, a declarat ea pentru On the Record.

S-au căsătorit în Palm Beach, Florida, pe 22 ianuarie 2005, în biserică. Printre oaspeți s-au numărat Hillary și Bill Clinton.

15 ani mai târziu, au împreună un copil în vârstă de 14 ani, pe nume Barron. Donald Trump mai are patru copii din două căsnicii anterioare.

Melania și Donald Trump, alături de fiul lor. Foto: Shuterstock

„Soțul meu este puternic și dur. Este un conducător grozav. Și un perfecționist. Este genul de general căruia îi place ca toată lumea să stea drepți în fața lui. Dar nu și acasă. Acasă suntem egali”.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO