Viața solitară și tristă a lui Benny Hill, poate cel mai mare comediant englez al tuturor timpurilor - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața solitară și tristă a lui Benny Hill, poate cel mai mare comediant englez al tuturor timpurilor

Benny Hill, „regele comediei britanice” în anii ’70 și ’80 cum a fost numit de admiratorii săi, a avut o viață tristă și singuratică, în antiteză cu cariera lui de comic.
Share this article

Viața lui Benny Hill a fost una tristă și singuratică, în antiteză totală cu cariera sa de comediant. Deși a fost numit „regele comediei britanice”, în plan personal totul a fost un dezastru, cu atât mai mult cu cât a fost nevoie de două zile pentru ca cineva să-și dea seama că a murit.

Alfred Hawthorne Hill, pe numele lui adevărat, s-a născut pe data de 21 ianuarie 1924 în localitatea Southampton, de pe coasta sudică a Marii Britanii. Atât tatăl, Alfred, cât și bunicul lui, Henry, au fost clovni la circ în tinerețe. La maturitate, tatăl lui Benny Hill, „Căpitanul” a fondat un magazin de aparatură chirurgicală și farmacie.

Faima din familia lui Benny Hill nu se oprește aici. Unchiul său a fost un cunoscut detectiv ce l-a urmărit multă vreme pe Jack Spintecătorul. Din partea mamei, Benny Hill era înrudit cu un pionier în stomatologie al cărui cabinet a fost o mansardă de deasupra unei magazii de porumb.

Benny Hill era copilul mijlociu al familiei, mai având încă un frate și o soră.

În tinerețe, înainte de a cocheta cu scena, Benny a lucrat la magazinul Woolworth, iar apoi a fost lăptar, operator de pod, șofer și chiar baterist.

Talentul pentru comedie i-a fost modelat de comicii pe care îi admira în tinerețe: Jack Benny (cel căruia i-a împrumutat și numele), Charlie Chaplin, Charley Chase, Harold Lloyd și Laurel și Hardy.

Benny Hill în tinerețe. Foto: Flashbak.com

A găsit un job de asistent al unui manager de scenă, la care a trebuit să renunțe în momentul în care a fost înrolat în armată. În armată a învățat meseria de mecanic auto și a lucrat ca șofer de camion și operator de lumini de căutare în Normandia, ulterior fiind transferat la divizia Combined Services Entertainment înainte de sfârșitul războiului.

După Război, Hill a fost performer la radio, iar mai târziu a produs o serie de sketche-uri de comedie pentru BBC care a acceptat să-i dea spațiu pentru primul său serial de televiziune.

Prima serie din „The Benny Hill Show” a fost difuzată între 1962 și 1963, iar Benny juca rolul unui personaj diferit în fiecare episod.

În 1964 l-a jucat pe Nick Bottom într-o producție de film TV a piesei lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară”. Avea și un program la radio numit „Benny Hill Time” pe programul de entertainment al radioului BBC, emisiune ce a s-a auzit între anii 1964 și 1966 și care a adus în față câteva dintre cele mai bune personaje ale sale.

Printre numele ce apăreau frecvent în emisiunea lui Benny Hill din anii BBC se numărau: Patricia Hayes, Jeremy Hawk, Peter Vernon, Ronnie Brody și cel care scria alături de el sketch-urile încă de la începutul anilor ‘50, Dave Freeman.

Succesul generat de emisiunile sale l-au adus pe Benny Hill și în filme de lungmetraj pentru „Who Done It?”, „The Italian Job” (în care joacă alături de Michael Caine” sau „Chitty Chitty Bang Bang”.

În toți acești anii, viața lui Benny Hill a fost doar la radio și la televiziune unde a încercat să demonstreze că este cel mai bun, iar succesul său inegalabil l-a răsplătit cu o ofertă din partea Thames Television, care i-a oferit controlul complet asupra emisiunii sale.

Foto: Pinterest.com

O nouă eră în viața lui Benny Hill

„The Benny Hill Show” avea un format derivat din sala de concerte care combina comedie live pe scenă, cu ocazii de vodevil și segmente de musical, dar și cu filmări în anumite locații.

Umorul său era de neîntrecut, iar lumea stătea la coadă ca să-l vadă. Era un fenomen la care toți își doreau să adere.

Viața personală a lui Benny Hill

În plan personal, Benny Hill a fost o persoană foarte frugală care nu a încercat niciodată să trăiască în afara scenei și care nu s-a bucurat de nici un lucru material, deși show-ul lui l-a făcut extrem de bogat.

Nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Nu a cumpărat o mașină niciodată, deși călătorea destul de mult.

Vorbea fluent franceza și foarte bine se descurca să converseze în germană, olandeză sau italiană.

Viața lui Benny Hill, alături de  „The Benny Hill Show”. Foto: imdb.com

Succesul emisiunii „The Benny Hill Show” a fost măsurat prin faptul că a ajuns în peste 80 de țări din întreaga lume. Idolul lui Benny Hill, Charlie Chaplin a fost un mare fan al muncii lui Hill, iar acest lucru a fost descoperit abia în 1991 când Benny Hill a fost premiat cu premiul Internațional pentru Comedie Charlie Chaplin, la Festivalul de Comedie din Vevey, Elveția și a fost invitat de către familia lui Chaplin să viziteze casa fostului comic.

În Statele Unite ale Americii, Johnny Carson a încercat de câteva ori să-l convingă pe Benny Hill să vină la Los Angeles ca invitat în emisiunea sa „The Tonight Show”, însă Hill a refuzat de fiecare dată.

În ciuda succesului său, Benny Hill a fost adesea criticat că discrimina sexual femeile din cauza modului în care erau prezentate în show-ul lui, însă susținătorii lui au subliniat că rolurile femeilor erau de fapt interpretate de bărbați și că ei erau de fapt exploatați.

Mai târziu, în show-urile sale au început să apară copiii din familiile lui Dennis Kirkland și Sue Upron, co-starurile din emisiunile sale, însă, în viața reală el nu a vrut niciodată să încerce glam-ul din spactacole deoarece nu se simțea confortabil cu asta. S-a resemnat cumva cu gândul că va fi singur toată viața, nu s-a gândit niciodată la o căsnicie, mai ales că adoptase cumva familia lui Sue Upton.

În iunie 1989, John Howard Davies, noul șef al Light Entertainment pentru Thames Television, i-a invitat pe Hill și pe Kirkland la o discuție. Ei tocmai se întorseseră triumfători de la festivalul de la Cannes, iar Hill a spus că vor să discute detaliile următorului sezon. Davies în schimb, a spus că el a urmărit producția show-ului, aducând în discuție costurile și ratingul în scădere, dar și faptul că Hill pare ușor obosit. Anularea emisiunii a fost devastatoare pentru Benny Hill, iar sănătatea lui a intrat în declin după acest episod.

Benny Hill și Sue Upton

Pentru a pune și mai multă sare pe rană, Davies a declarat în presă că Hill a fost cel care a renunțat, însă, câteva zile mai târziu adevărul a ieșit la iveală și s-a aflat astfel că marele comediant britanic a fost „jefuit” de emisiunea sa.

În cele din urmă, Donald Taffner, cel care s-a ocupat de drepturile sindicale pentru spectacol, a lansat un nou format pentru show care a devenit Turneul Mondial al lui Benny Hill: New York!.

Din păcate, după un atac de cord precedent, Benny Hill a murit în locuința sa din Southampton, pe data de 20 aprilie 1992. Cadavrul său a fost descoperit de Kirkland după ce vecinii au auzit televizorul său mergând în continuu timp de două zile.

Neoficial, se vorbește că Benny Hill și-a lăsat averea familiei sale din show-urile TV, precum Sue Upton, Dennis Kirkland, Bob Todd, Louise English și Nery McGee, însă testamentul său nu a fost semnat cu martori, așa că nu a existat o formă legală care să dovedească acest lucru.

Singurul testament semnat legat de Benny Hill data din 1961, când el își lăsa averea părinților lui, însă, din moment ce aceștia muriseră de mult, cele 7,5 milioane de lire sterline au ajuns la cei șapte nepoți și nepoate din partea fraților lui.

Benny Hill a fost înmormântat la cimitirul Hollybrook, în apropiere de orașul natal, Southampton.

În octombrie 1992 mormântul lui a fost vandalizat în căutare de lucruri de valoare, iar oficialii acestui loc au turnat apoi o jumătate de tonă de beton pentru a evita o astfel de situație.

Ani mai târziu, conducerea Thames Television și-a asumat faptul că „concedierea lui Benny Hill a fost una dintre cele mai grave greșeli pe care le-au făcut vreodată”.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora