Vrei să te lași de fumat? Șase celebrități care au reușit te-ar putea convinge - LIFE.ro

Căutare

Share this article

De câte ori nu ai spus că vrei să te lași de fumat? De câte ori ai încercat? De câte ori ai reușit?

Fumatul este un viciu cu care ne luptăm mulți dintre noi și cumva pare că această luptă a ajuns să ne facă plăcere pentru că nu vrem să renunțăm la ea. Știm că e nesănătos, știm care sunt consecințele fumatului, știm tot ce riscăm, spunem că am vrea să renunțăm, dar nu putem. Și ne complacem în această luptă, uneori chiar și o viață întreagă.

Unii spun că au renunțat citind cartea lui Allen Carr, alții cu terapia Allen Carr, alți s-au bazat pe ambiție, în timp ce multora sănătatea le-a forțat mâna și au fost nevoiți să se lase de fumat la avertizarea medicului.

La o singură căutare pe internet vei descoperi zeci de sfaturi care promit că dacă le urmezi te vei lăsa de fumat. Dar toate se bazează pe voință și tărie personală. Nu ți le vom enumera, deși multe par plauzibile, însă îți vom prezenta șase celebrități care s-au lăsat de fumat și poveștile lor de reușită. Cine știe de unde vine inspirația….

Vedete care te-ar putea ajuta să te lași de fumat: Jennifer Aniston

lăsat de fumat

Una dintre cei șase „Friends”, Jennifer Aniston, s-a lăsat de fumat în urmă cu zece ani, după aproape două decenii în care s-a numit fumătoare cu acte în regulă. Ea susține și azi că a reușit doar făcând yoga zilnic. Și nu suntem surprinși: oamenii cred adesea că țigara însăși îi ajută să se calmeze. Acest lucru este fals. Țigara acționează doar ca un vehicul care te încurajează să inspiri mai intens, ceea ce, la rândul său, te relaxează. Un exercițiu de yoga imită respirația profundă pe care o experimentezi atunci când pufăi o țigară, dar, spre deosebire de fumat, te destresează fără a-ți distruge plămânii.

Barack Obama

Nu ne-ar fi surprins să aflăm că fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, s-a apucat de fumat după ce Donald Trump a preluat mandatul. Dar se dovedește că a început să fumeze în adolescență și a încercat să renunțe la acest obicei în timpul campaniei prezidențiale din 2008. Cu toate acestea, abia în 2011, fosta primă doamnă, Michelle Obama, a anunțat lumea că soțul ei nu a mai fumat de un an. Motivația lui? Michelle, desigur! La o reuniune a ONU din 2013, Obama a fost auzit spunându-i unui delegat că s-a lăsat de fumat pentru că îi este frică de soția sa. Astfel se pare că Michelle Obama chiar este una dintre cele mai influente femei din lume.

lăsat de fumat

Citește și: Viața lui Michelle Obama: dovada perfectă că în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică

Vedete care te-ar putea ajuta să te lași de fumat: Prințul Harry

Prințul Harry avea pe vremuri o reputație de „băiat de petrecăreț” și ocazional era observat cu un Marlboro între degete. Se pare că și el se bazează pe una dintre cele mai puternice și influente femei din lume, Meghan Markle care, deși nu era prințesă, l-a învățat care este eticheta unei vieți sănătoase. Se spune că Prințul Harry a renunțat la țigări pentru că-și dorea să întemeieze o familie și a ales să trăiască o viață mai sănătoasă, așa cum se cuvine unui viitor rege. Din păcate este abia al șaselea la rând la moștenirea tronului.

lăsat de fumat

Citește și: Viaţa prinţului Harry, rebelul familiei regale britanice

Whoopi Goldberg

Una dintre vedetele foste fumătoare este Whoopi Goldberg. Actrița de la Hollywood devenită prezentatoare a emisiunii TV în timpul zilei a renunțat la fumat după ce a vizionat un videoclip cu doi copii mici care suferă de fibroză chistică (FC), o afecțiune genetică care duce la acumularea de mucus lipicios în organele corpului, în special în plămâni, lucru care duce la o respirație incredibil de dificilă. Inspirată de poveștile lor și nedorindu-și să-și mai rănească plămânii, Whoopi a decis că este timpul să se lase de acest viciu și să preia controlul asupra unei situații pentru care atât de mulți – precum cei care suferă de fibroză chistică – nu au nicio opțiune.

lăsat de fumat

Iată aici filmulețul care i-a schimbat viața actriței:

Vedete care s-au lăsat de fumat: Adele

Adele ar putea fi renumită pentru o serie lungă de balade de succes, însă cântăreața hitului „Hello” și-a luat rămas bun de la țigări în urmă cu opt ani. Una dintre motivațiile ei de a renunța la fumat a fost teama ei de a muri din cauza unei boli asociate acestui prost obicei. Și cu peste 7 milioane de oameni care mor în întreaga lume, anual din cauza bolilor cauzate numai de fumat, acest viciu rămâne una dintre principalele cauze de deces care pot fi prevenite. Adele se pare că ar fi apelat la hipnoză pentru a o ajuta să-și abandoneze dragostea pentru țigări, dar încă sunt puține informații care să sugereze că această tehnică oferă rezultate pe termen lung.

lăsat de fumat

Gwyneth Paltrow

Ea ar putea fi fondatoarea unuia dintre cele mai importante branduri ce promovează un stil de viață sănătos, dar înainte de a începe Goop, Gwyneth Paltrow fuma două pachete de țigări pe zi. S-a lăsat când a rămas însărcinată cu prima sa fiică. De atunci, ea a recunoscut că a mai pufăit foarte rar, spunând că aceasta ar fi „plăcerea ei vinovată”.

lăsat de fumat

Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO