fbpx

Căutare

Share this article

Chiar dacă în multe, foarte multe locuri din lumea aceasta consumul de marijuana este ilegal, atât cei care fumează, cât și cei care nu fumează acest drog recunosc ziua de 20 aprilie ca fiind Weed Day, o sărbătoare internațională pentru cultura canabisului.

Unii îi spun 420, alții 4/20 și este clar că provine din America unde ziua de 20 aprilie este scrisă în cifre 4 (luna)/ 20 (ziua). Însă nimeni nu se pune de acord de unde vine acest cod și cum a fost aleasă data pentru a celebra Weed Day.

Sunt voci care susțin că 420 este un cod folosit de ofițerii de poliție atunci când au de-a face cu consumul de marijuana. Alții au notat ziua de 20 aprilie ca fiind ziua de naștere a lui Adolf Hitler, în timp ce alții au mers până acolo încât au citat melodia lui Bob Dylan „Rainy Day Woman #12&35” pentru că 12 înmulțit cu 35 are rezultatul 420.

Cum a fost aleasă ziua de 20 aprilie pentru a sărbători Weed Day și ce înseamnă acest cod, 420?

Când încercăm să găsim toate aceste explicații, e clar că ceva plutește prin aer…. 😀

420 pare un număr arbitrar, însă există suficiente legende care să ne facă să credem că nu este așa.

Legenda codului penal din California

Unii susțin că numărul este extras din codurile penale din California utilizate pentru a pedepsi utilizarea sau distribuirea marijuanei. Dar codul 420 al statului se aplică de fapt obstrucționării intrării pe terenuri publice. Deci, nu e chiar așa.

Dar zvonul seamănă foarte mult cu …

Așa se sărbătorește Weed Day, într-un oraș din Canada. Foto: Shutterstock

Legenda codului radio folosit de polițiști

Nici LAPD și NYPD nu au un cod 420. Poliția din San Francisco are însă unul, dar este folosit pentru „tulburarea ordinii publice de către infractorii juvenili”.

Așa că nu te prea se potrivește această teorie.

Apoi este …

Legenda cântecului lui Dylan

Poate fi un indiciu pentru melodia lui Bob Dylan, „Rainy Day Women # 12 & 35” și versurile sale, „Toată lumea trebuie să fie high”.

Înmulțiți 12 cu 35 și obțineți 420.

Pare puțin cam tras de păr. Și Dylan însuși nu a confirmat niciodată că ar exista vreo legătură între Weed Day, 420 și cântecul său.

Dar povestea merge mai departe …

Legenda lui Waldos

Potrivit lui Chris Conrad, curator al Muzeului Canabisului Oaksterdam din Oakland, California, 420 a început ca un cod secret în rândul liceenilor, la începutul anilor 1970.

Un grup de prieteni de la liceul San Rafael din Marin, California, care se numeau „Waldos”, se întâlneau adesea la 16:20 pentru a se droga.

Pentru ei, acela era un moment ideal: ieșeau de la școală și pentru că părinții lor încă nu erau acasă, aveau o fereastră de libertate nesupravegheată. Se întâlneau la acea oră în fiecare zi, lângă o statuie a lui Louis Pasteur, omul de știință care a fost pionierul pasteurizării.

Ora 4:20 a devenit un cod pe care să îl folosească în fața părinților lor pentru ca aceștia să nu bănuiască nimic, iar 420 s-au răspândit treptat de acolo – posibil prin intermediul adepților Grateful Dead – în toată California și nu numai. Este chiar numărul unui proiect de lege al Senatului din California care a stabilit programul medial al statului în ceea ce privește marijuana.

Ceea ce a fost un cod prescurtat pentru un grup de prieteni poate fi văzut acum pe tricouri și în întreaga cultură pop.

Și, desigur, în calendar, în dreptul fiecărei luni aprilie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO