Zendaya, noul star de la Hollywood şi cea mai tânără câştigătoare a unui Emmy pentru rol principal - LIFE.ro
Mergi la conținut

Zendaya, noul star de la Hollywood şi cea mai tânără câştigătoare a unui Emmy pentru rol principal

Când a fost ironizată de o jurnalistă pentru coafura cu care s-a afişat la ceremonia Premiilor Oscar, răspunsul tinerei a dovedit că înţelepciunea nu are legătură cu vârsta.
Share this article

Are numai 25 de ani şi reuşite cât pentru o viaţă întreagă. Senzaţia Hollywoodului, adorata tinerilor din lumea întreagă, Zendaya pare că are pachetul complet: este frumoasă, talentată, muncitoare şi atentă la nevoile celor mai puţin norocoşi. Şi nu se teme niciodată să spună ce are de spus, mai ales când vine vorba despre rădăcinile ei şi lucrurile din societate care influenţează în mod negativ tinerii.

Pasiunea pentru muzică şi dans a transformat-o în model pentru adolescenţii din întreaga lume

Zendaya Maree Stoermer Coleman s-a născut în prima zi de toamnă din 1996, în California, într-o familie de profesori. Deşi a fost singurul copil al celor 2, artista nu a dus lipsa fraților – are 5, mai mari, din partea tatălui său. Numele Zendaya este mărturia originilor africane şi înseamnă „a mulţumi, a fi recunoscător.” Iar ea este, fără urmă de îndoială, recunoscătoare pentru sprijinul pe care i l-au acordat în carieră.

Avea 6 ani când a urcat pentru prima dată pe scenă, pentru o piesă pregătită la şcoală. S-a simţit excelent, dar mai mult era atrasă de dans, aşa că a intrat mai întâi într-o trupă de hip-hop şi apoi un grup de hula.

În aceeaşi perioadă îşi petrecea verile ajutându-şi mama la job-ul din timpul verii, de manager al unei companii de teatru. Conducea spectatorii la locurile lor, vindea bilete şi, printre picături, trăgea cu ochiul la repetiţiile actorilor. Aşa a şi decis să urmeze cursurile Şcolii de Arte din Oackland şi a început să apară în piese de teatru susţinute de companii micuţe din regiune.

Zendaya, foto: people.com

Look-ul exotic a propulsat-o rapid şi în lumea modelling-ului, având contracte cu nume importante din industria de fashion şi jucării, precum Macy`s, Old Navy şi iCarly. A fost dansatoare pentru Selena Gomez într-o reclamă la Sears, dar şi într-un videoclip al lui Katty Perry.

Avea 15 ani când a încercat visul multora dintre adolescentele americane – să intre în lumea Disney. A dat probe pentru cel mai nou sitcom pregătit atunci de companie, cântând o piesă a lui Michael Jackson, Leave Me Alone. Nu a primit rolul vizat, dar a fost selectată în proiect, unul ce avea să facă furori un an mai târziu, odată cu premiera primului episod. Shake It Up a avut un public de 6,2 milioane de telespectatori la lansare, iar Rocky Blue, personajul interpretat de Zendaya, a devenit rapid unul dintre preferatele adolescenţilor din lumea întreagă. Micii actori erau atât de îndrăgiţi încât magazinele de peste ocean au început să vândă haine inspirate de cele purtate de ei în serial.

Zendaya şi Bella Thorne, foto: j-14.com

Zendaya era deja un star, aşa că a devenit una dintre favoritele proiectelor Disney, fie că vorbim de filme sau emisiuni televizate. Energia şi creativitatea adolescentei erau însă de nestăpânit. A început să scoată mai multe single-uri, a semnat un contract cu Hollywood Records, iar la 16 ani a devenit cea mai tânără concurentă de până atunci din istoria emisiunii Dancing with the Stars, terminând concursul pe locul 2. A scris inclusiv o carte despre anii adolescenţei, cu bune şi cu rele.

„E multă dramă în relaţiile cu alte fete, cu părinţii, fraţii, profesorii şi băieţii. Sper ca această carte să le ajute pe fete să treacă mai uşor prin părţile grele din adolescenţă şi să aprecieze mai mult părţile distractive.”

Foto: stylebistro.com

Drumul de la vedetă Disney la star hollywood-ian, presărat cu implicarea socială

Zendaya a crescut, s-a schimbat şi odată cu ea, şi cântecele sale. A colaborat cu artişti celebri precum Timbaland şi Chris Brown, dar tot actoria avea să-i aducă cele mai mari reuşite.

S-a făcut însă remarcată, între timp, şi prin implicarea activă în problemele tinerilor din generaţia ei. Când Disney i-a cerut să fie din nou parte dintr-un proiect a avut mai multe condiţii înainte să accepte: personajul ei nu trebuia să aibă niciun fel de înclinaţii artistice, trebuia să facă arte marţiale şi să nu fie nici pe departe popular.

Apoi, când a fost ironizată de o jurnalistă pentru coafura cu care s-a afişat la ceremonia Premiilor Oscar, răspunsul tinerei a dovedit că înţelepciunea nu are legătură cu vârsta.

Este o linie foarte fină între ceva amuzant şi ceva lipsit de respect. Să apar cu dreaduri pe covorul roşu, la Oscar, a fost ca să le reamintesc oamenilor de culoare că părul nostru este suficient de bun. Pentru mine, această coafură este un simbol al puterii şi al frumuseţii.

Zendaya la Premiile Oscar, foto: mercurynews.com

După acel moment Mattel, compania care produce Barbie, a creat o păpuşă inspirată din look-ul artistei de la acel moment, special ca să îşi arate aprecierea faţă de modelul pe care îl transmite celor din jur.

Actriţa a continuat lupta cu atitudini şi lucruri pe care le consideră nepotrivite şi nu a dat înapoi să dea de pământ cu cei care i-au retuşat fotografiile pentru o revistă de modă. În urma postării ei publice de pe Instagram revista a înlocuit fotografiile cu cele reale.

Zendaya avea 20 de ani când a fost lansat Spider-Man: Homecoming, iar interpretarea ei în rolul lui Michelle a fost imediat remarcată de către critici. A împărţit apoi ecranul cu nume precum Hugh Jackman, Zec Efron şi Michelle Williams în The Greatest Showman şi, din nou, criticii au fost impresionaţi de tânăra actriţă. Proiectele au venit de atunci unul după altul, iar Zendaya a arătat că este din ce în ce mai bună în meseria ei. Nu e de mirare că este cea mai tânără câştigătoare a unui premiu Emmy din istorie, premiu primit pentru rolul principal din Euphoria, un serial difuzat de HBO. Iar rolul primit în superproducţia Dune nu face decât să confirme calităţile extraordinare ale actriţei.

Foto: cnet.com

Şi deşi nu are prea mult timp liber la dispoziţie – motiv pentru care a abandonat pentru o perioadă muzica – se preocupă şi de proiectele ei de design vestimentar, colaborează cu nume mari din industria de fashion şi beauty şi se implică în campanii umanitare. De mai mulţi ani este şi vegetariană pentru că iubeşte foarte mult animalele şi spune că nu poate susţine uciderea lor.

În ceea ce priveşte viaţa personală, Zendaya este foarte rezervată cu declaraţiile. Imaginile surprinse de paparazzi în ultimul an vin să confirme însă ceea ce fanii sperau de mulţi ani, şi anume că actriţa se iubeşte cu un alt tânăr talent de la Hollywood, Tom Holland.

Citeşte şi: Tom Holland, actorul britanic care face furori în rolul lui Spider-Man – LIFE.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora