10 idei de cadouri creative și sustenabile - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ești pe ultima sută de metri cu cadourile? Și noi. Și pentru că avem aceleași preocupări ne-am gândit să împărtășim cu voi câteva idei… sustenabile.

Ce înseamnă?

  • Respectă natura
  • Sunt locale
  • Explorează experiența, nu consumul
  • Sunt creative
  • Sunt de folosință îndelungată

Am vorbit cu câțiva dintre cei care le-au creat și vă lăsăm mai jos câteva idei!

Oana Pascu este creatoarea unei platforme, complice.ro, care oferă experiențe, nu cadouri. J Cu alte cuvinte, Oana, complicele tău, te ajută să obții acel wow! Pe care fiecare dintre noi îl așteaptă atunci când oferă un dar.

Ce ai pregătit în materie de experiențe extraordinare în această perioadă?

Oana Pascu: Decembrie e luna noastră preferata, pentru că experiențele cadou pe care le dăruiesc clienții noștri aduc atât de multă bucurie și surprind destinatarii într-un mod cum nu s-a mai întâmplat înainte. În plus, acesta este momentul când devenim un veritabil complice pentru maestrul cadourilor, pentru Moș Crăciun. Fiindcă și el rămâne uneori în pană de idei când vine vorba de a surprinde persoanele care au de toate sau despre care nu știe foarte multe detalii.

Iată 3 idei de cadouri experiențe:

1. Pachete care conțin mai multe experiențe inedite dintre care poate fi aleasa cea dorită. Noi ne spunem FlexiBoxes și credem că sunt ideale pentru orice tip de relație, destinatar și buget.

2. Atelierul olfactiv, destinat doamnelor, fiindcă le provoacă la o experiență inedită: își creează propriul parfum, alături de un parfumier

3. Sesiunile cu simulatorul de zbor sunt darurile care „fac inimile domnilor să bată mai tare”. Dar nu aș omite sesiunile de degustare: vin, whiskey, ciocolată sau cafea.

Andreea Savin este inima unei afaceri sociale, Atelierul de pânză, care își asumă ca filozofie de existență protecția mediului și produce alternative pentru ambalajele de unică folosință (inclusiv cele pentru cadouri, care ajung în 10 secunde la coș), adică sacoșe din pânză de bumbac sau produse din materiale reciclate.

Ce a lăsat Moșul anul acesta în Atelierul de pânză, Andreea?

Andreea Savin: Moșul și-a amintit și anul acesta că Atelierul de pânză este unitatea protejată autorizată a ONG-ului Viitor Plus, adică jumătate dintre angajații noștri sunt persoane cu dizabilități, ceea ce înseamnă că fiecare produs cumpărat de la noi contribuie la susținerea locurilor de muncă pentru această categorie de persoane vulnerabile. În plus, el și-a amintit că noi punem umărul să păstrăm natura pe care el o știe bine de mii de ani neschimbată. Și ne-a ajutat să venim cu o mulțime de idei sustenabile ca idei de cadouri de sărbători:

1. borsete, ghiozdane, penare, genți Puzzletex;

2. sacoșe/săculeți din bumbac cu motive de Crăciun în care puteți pune alte cadouri;

3. sacoșe din bumbac reciclat.

Cristina Olteanu este curatorea AlbAlb, un hub unde puteți găsi cele mai atent alese creații ale unor designeri români

Care sunt primele 4 cadouri sustenabile pe care le pot găsi în aceasta iarnă la AlbAlb?

Cristina Olteanu: La AlbAlb ne mândrim cu produsele sustenabile, fiindcă ele sunt realizate în mici ateliere, de către creatori români. De multe ori, omul care concepe produsul îl și realizează. Noi îi identificăm pe acești creatori și lucrăm direct cu ei, iar creațiile lor sunt gândite pentru a fi apreciate nu doar un sezon, ci o viață întreagă!

4 idei de cadouri sustenabile de la AlbAlb?

1. globuri care pot fi atârnate ca obiect decorativ pe tot parcursul anului;

 2. bijuterii din porțelan modelate și pictate manual;

3. jucării educative din lemn sau carton;

4. lumânări parfumate din soia si uleiuri esențiale, turnate manual în recipiente ce pot fi refolosite.

Ce cadou ti-ai făcut tu anul acesta din hub-ul pe care l-ai creat?

Cristina Olteanu: Selecția de la AlbAlb reflectă foarte mult gusturile și pasiunile mele. Imediat ce descopăr un nou designer pentru AlbAlb nu mă pot abține de a-mi cumpăra ceva și pentru mine. Anul acesta mi-am întregit colecția cu: pălării, bijuterii de porțelan, lumânări parfumate, accesorii din piele, obiecte decorative din ceramică.

Aceasta a fost propunerea noastră. Dacă ai și alte idei, lasă un comentariu pe pagina noastră de Facebook să afle toată lumea! 🙂

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO