fbpx

Căutare

Share this article

Care sunt cele mai bune alimente afrodisiace? Dacă-ți arunci o privire în DEX la cuvântul arfodiziac, vei găsi următoarea explicație: substanță care stimulează apetitul sexual. Oamenii știau despre aceste produse naturale care trezesc senzualitatea, excită simțurile și stimulează libidoul încă din vremuri antice, când le foloseau cu bună știință în speranța de a trăi o viață amoroasă cât mai intensă. Termenul de afrodisiac provine de la zeița greacă a iubirii Afrodita care înnebunea oamenii cu pasiune și dorință trupească iar plantele pe care oamenii acelor vremuri le preparau cu măiestrie erau nenumărate.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de-atunci în ceea ce privește afrodisiacele (în afară de faptul că a fost descoperită și existența altora), oamenii folosind în continuare astfel de alimente. Cei care cred, cel puțin în puterea magică a lucrurilor, căci majoritatea oamenilor de știință cred că, în cazul afrodisiacelor, nu este vorba decât de efectul Placebo: mintea noastră se păcălește singură crezând că o plantă sau un aliment poate să stuimuleze erotismul.

Este dovedit însă că unele alimente cresc dorința sexuală determinând o creștere a cantității de sânge care circulă spre organele sexuale și creând astfel o stare amplificată de excitație sexuală și o performanță mai bună în dormitor, sau că altele cresc secreția de hormoni masculini și feminini, în timp ce altele îmbunătățesc starea de spririt sau stimuleză producția de spermă. Sunt foarte multe astfel de afrodisiace dar noi ne vom referi aici doar la câteva dintre cele care ne sunt mai la îndemână:

Mierea este unul din aceste afrodisiace care, prin conținutul de bor ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în fericirea, sănătatea și satisfacția sexuală a femeilor. S-a dovedit de asemenea că mierea poate, tot grație acestui mineral, să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormon responsabil pentru atracția sexuală atât la femei, cât și la bărbați.

Cimbrul este considerat unul dintre cele mai eficiente afrodisiace, una din plantele pe care călugării de pe vremuri nu aveau voie să o planteze în grădinile lor, fiindcă era considerată o plantă a amorului. În acest scop se folosește cel mai adesea preparat astfel: o mână de frunze proaspete sau uscate de cimbru într-un litru de apă fiartă, se bea îndulcit 2-3 căni pe zi, plus una inainte de culcare.

Ardeiul iute este, se pare, unul din acele alimente afrodisiace care are rol în eliberarea endorfinelor răspunzătoare cu senzația de plăcere.  “Capsaicina”, substanța responsabilă pentru senzația de fierbințeală pe care o cauzează, după cum șiți, ardeii iuți, stimulează terminațiile nervoase și accelerează pulsul, astfel că eliberarea endorfinei se face mai ușor în timpul actului sexual.

Ciocolata te face să te simți bine, nu doar datorită gustului și mirosului plăcut, ci și datorită feniletilaminei care mai este numită și “substanța dragostei”, cu acest stimulent ciocolată inducând o stare de excitație asemănătoare celei din timpul preludiului.

Avocado este, nu doar o importantă sursă de vitamin B6, potasiu și acid folic, ci și un afrodisiac la care oamenii apelau încă din vremuri apuse. Preoții catolici au interzis pentru o perioadă acest fruct datorită formei considerate a fi obscenă iar aztecii l-au numit ”pomul testiculelor”. Bogat în antioxidanţi, vitamina E (cunoscută şi ca „vitamina pentru sex”), acest fruct îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută prevenirea problemelor cardiace.

Țelina este un aliment tradiţional folosint pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale, acesta fiind cunoscut și sub numele de leguma virilității. Studiile au arătat chiar că această plantă bogată în vitamine are un mare efect asupra fertilității. Proaspat sau in diferite combinații sau preparate, țelina stimulează libidoul și intervine favorabil în creșterea potenței.

Usturoiul (alimente afrodisiace) este un alt aliment pe care-l poți folosi liniștit pe post de afrodisiac, acesta conținând alicina, un ingredient care mărește fluxul de sânge la nivelul organelor sexuale. (Alicina se eliberează numai atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit, prin reacție enzimatică). Este foarte eficient în acest sens mai ales folosit în cure de lunga durată.

Cuișoarele sunt de asemenea, nu doar niște plante aromate si cu un gust exploziv, extrem de valoroase din punct de vedere culinar, medicinal și nutritiv, dar și printre acelea care stimulează masculinitatea. Cuișoarele sunt folosite în tratarea impotenței, în ejacularea preoce dar și în tratarea problemelor vaginale la femei.

Citeste si: Dieta japoneză: ce mănâncă japonezii, poporul cu cea mai mică rată a obezității din lume

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO