„Am învățat că putem să facem mici compromisuri pentru a ne bucura de destinații superbe și am devenit mai economi cu apa și curentul”. Cum a început povestea VANtastic Camper - LIFE.ro
Mergi la conținut
Articol susținut de

Când am vorbit cu Andreea și Vicențiu erau „în Vama Veche, unde încercăm să forțăm puțin vara care a trecut și să ne bucurăm de ultimele zile călduroase din acest an”. Recunosc că asta se întâmpla la începutul toamnei și de atunci au venit peste noi zile reci, foarte reci, dar și zile frumoase care aminteau ca cea pe care și-o petreceau VANtastic la mare. 

Andreea și Vicențiu erau prieteni încă din liceu, iar după ce au terminat clasa a XII-a și-au dorit să fie mai mult de atât. Se știu de 8 ani și sunt cu cuplu de aproape 3. Andreea adoră moda și hainele, motiv pentru care a dezvoltat o pasiune pentru croitorie de doi ani. Iar Vicențiu este pasionat de mașini, a avut diverse proiecte, dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge să modifice o dubă cu care va merge în călătorii. Împreună iubesc natura, muntele, marea, dar le place și agitația din oraș, așa că încearcă de fiecare dată să le combine. Iar acum au un nou prieten de drum, pe VANtastic Camper. Care le este povestea? Și cum a început aventura lor pe patru roți? Vă invit să îi cunoaștem în interviul de mai jos: 

Andreea, Vicențiu, pe unde ați fost până acum, pe unde v-ați plimbat cu VANtastic Camper?

Este primul an în care ne plimbăm cu campervanul, fiind și unul destul de complicat ne-am propus să călătorim prin țară și să descoperim câteva locuri și orașe din România despre care am auzit doar de bine în ultimii ani. Am ajuns în vara aceasta prin Tulcea, Cazanele Dunării, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Târgu Jiu și bineînțeles la Marea Neagră, am rămas plăcut surprinși de unele locuri de la noi din țară care în schimb nu primesc toată atenția cuvenită.

De ce l-ați botezat așa – VANtastic Camper?

Numele l-am ales în momentul în care am decis că ne dorim să împărtășim și cu alte persoane aventura noastră și am creat paginile din Social Media. Aveam nevoie de un nume pentru campervanul nostru și știam că întotdeauna ne-am dorit ca fiecare vacanță a noastră să fie fantastică, să rămânem surprinși de locurile în care ajungem. Așa că am combinat ce ne dorim noi de la călătoriile noastre cu faptul că de acum înainte le vom face alături de un Campervan și așa a apărut Vantastic Camper.

vanlife
Povestea VANtastic Camper

Andreea, Vicențiu și VANtastic Camper, o aventură pe patru roți

Când și unde a fost prima plecare?

Prima plecare a avut loc în iunie 2021, în Tulcea, comuna Greci, unde am descoperit o zonă superbă. 

Și ce ați învățat despre voi în toată această perioadă?

Ne-am dat seama cât de mult iubim genul acesta de aventură și că ni se potrivește perfect, așa cum am crezut de la bun început. Am învățat că putem să facem mici compromisuri pentru a ne bucura de destinații superbe și am devenit mai economi cu apa și curentul.

Citește și: „Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este că putem să trăim simplu.” Cum arată viața trăită într-o casă pe patru roți? Și de ce ar trebui să privim realist mitul vanlife

Cât ați stat cel mai mult în casa pe patru roți?

Cel mai mult am stat în Vantastic Camper trei săptămâni, atunci când am vizitat Vestul țării.

VANtastic Camper
Andreea și VANtastic Camper

Conversia a costat în jur de 4.000 euro

Cum de ați avut această idee a construirii unui van? 

Acum doi ani, în timp ce scrollam pe internet, am dat peste un campervan DIY dinafară. Am rămas fascinați și am sperat că vom avea și noi la un moment dat oportunitatea de a construi unul, poate la bătrânețe, râdeam, având în vedere că la momentul respectiv prioritățile noastre erau cu totul altele. În 2020, am stat mai mult acasă și am avut ceva mai mult timp liber, am început să citim despre ce înseamnă vanlife, să cunoaștem mai multe proiecte de genul acesta din străinătate dar și de la noi, să ne uităm la mai multe clipuri și am concluzionat că este momentul potrivit să începem și noi un astfel de proiect.

Voi v-ați ocupat de întreaga conversie a mașinii? Cât de greu a fost și cât a durat întregul proces?

Vicențiu și tatăl lui s-au ocupat de absolut toată conversia, de la izolație până la sistemul electric. Conversia nu a fost cel mai anevoios proces, aproape toate lucrurile de care ai nevoie într-un astfel de proiect le ai la un click distanță în ziua de astăzi, dar problema e timpul, lucrurile durează destul de mult și dacă te apuci ca noi în septembrie te trezești că vine iarna și trebuie să stai pe bară câteva luni de zile până te poți apuca iar de treabă. Întreaga conversie în cazul nostru a durat în jur de 3 luni de zile.

Cât v-a costat conversia?

Conversia a costat în jur de 4.000 euro, dar ni se pare genul de proiect care nu se va termina niciodată, mereu găsim lucruri de adăugat sau de îmbunătățit.

vanlife
Povestea VANtastic Camper – interiorul campervanului transformat de Andreea și Vicențiu

Ce au spus prietenii, familia când le-ați povestit de planul vostru pe patru roți?

Prietenilor nu le-am spus inițial ce avem de gând, dar i-am anunțat că urmează să începem amândoi un „proiect”, când am făcut rost de mașină și le-am povestit ce vrem să facem au rămas uimiți și surprinși, li s-a părut o idee foarte tare. 

Familia, deși reticentă la început, a înțeles cât de tare ne dorim să facem asta și care sunt avantajele așa că ne-au ajutat și susținut din plin cu tot ce au putut. Părinții lui Vicențiu au fost cei atrași de fenomen și s-au implicat total în proiect, ei sunt cei care pleacă în vacanță cu Vantastic Camper atunci când noi rămânem acasă.

VANtastic Camper
Andreea și Vicențiu, VANtastic Camper

Povestiți-ne puțin despre voi 😃

Suntem Andreea și Vicențiu, amândoi avem 23 de ani, locuim în București și suntem pasionați de călătorie dintotdeauna, iar acum un an ideea de a construi un campervan era doar un vis pentru noi.

Andreea adoră moda și hainele, motiv pentru care a dezvoltat o pasiune pentru croitorie de doi ani. Vicențiu este pasionat de mașini, a avut diverse proiecte, dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge să modifice o dubă cu care va merge în călătorii.

Împreună iubim natura, muntele, marea, dar ne place și agitația din oraș, îi simțim uneori lipsa de aceea includem orașele în călătoriile noastre.

Citește și: „Viața mea se învârtea în jurul vieții de oraș și a petrecerilor, mi-a luat câțiva ani să-mi dau seama că nu mă face fericită și că încep să mă sălbăticesc”. După trei vacanțe în Asia, Ioana l-a cunoscut pe Andrei, pe Tinder și acum explorează Europa într-un van pe nume „Balenă”

De cât timp sunteți împreună și cum v-ați cunoscut? 

Suntem împreună de 4 ani jumate, dar ne știm de 8 ani. Am fost colegi de liceu și prieteni până la finalul clasei a XII-a când am decis să fim mai mult decât prieteni.

Ce faceți? Din ce trăiți?

Amândoi suntem masteranzi, Vicențiu la Marketing și Managementul Afacerilor, Andreea la Politicile Egalității de Șanse, în timpul rămas Vicențiu se ocupă cu copywritting-ul și optimizări SEO pentru afaceri locale mici, iar Andreea realizează articole vestimentare și acordă o nouă șansă hainelor second hand.

Cum este să fiți doar voi în fiecare zi, într-un spațiu atât de mic? 

Nu simțim niciodată spațiul mic, asta pentru că nici nu petrecem prea mult timp în interior dacă vremea e bună, în rest ne descurcăm cu brio, e drept că ne mai lovim uneori unul de celălalt sau de tavan pentru că uneori uităm că avem o înălțime de doar 1,38 metri, dar ne amuzăm și mergem mai departe.

Ce ați învățat despre voi în toată această aventură pe patru roți? Cât de mult v-a ajutat în relație?

Ne-a ajutat foarte mult, am devenit echipa aceea la care am aspirat întotdeauna, am învățat să ne împărțim sarcinile și să apreciem mai mult fiecare lucru mic. 

Povestea VANtastic Camper – exteriorul campervanului transformat de Andreea și Vicențiu

Avem o groază de planuri, de abia așteptăm să plecăm iar, de fiecare dată când ne întoarcem dintr-o călătorie

Care este mesajul vostru pentru cei care se gândesc să facă pasul și să călătorească pe patru roți?

Ar trebui să știe că vanlife înseamnă mai mult decât o simplă vacanță, e o întreagă experiență în care te conectezi cu natura, orașele și cu foarte mulți oameni. Dacă ești genul care merge în vacanță doar pentru a se relaxa, atunci e posibil să nu fie tocmai pentru tine, dar nouă tocmai d-asta ne place, pentru că te ține mereu ocupat și simți că trăiești în fiecare zi, momentele în care doar stai pur și simplu sunt rare și ajungi să le apreciezi mai mult, plictiseala a fost de multe ori dușmanul nostru cel mai mare în vacanțe, în trecut, acum nici nu se pune problema.

Care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să țină cont?

De nevoile lor, doar așa își pot da seama ce tip de van trebuie să cumpere, cum trebuie să arate van-ul lor în interior și așa mai departe. Fiecare suntem diferiți și avem nevoi diferite de care trebuie să ținem cont, cu greu găsești două campervanuri care să arate la fel în interior.

Care sunt lucrurile la care nu vă așteptați și vi s-au întâmplat: plăcute sau neplăcute?

Nu ne-am așteptat să întâlnim atât de mulți oameni interesați de fenomen în călătoriile noastre. În toate locurile din țară în care am ajuns, cel puțin o persoană a venit la noi curioasă să vadă și să înțeleagă cum călătorim și cum arată campervanul nostru în interior. Lucruri neplăcute importante nu prea ni s-au întâmplat, în prima plecare am uitat să golim rezervorul de apă gri și ne-am trezit cu apă în campervan, dar am rezolvat rapid.

Citește și: Și-au cumpărat o veche dubiță Volkswagen T3 pe care au numit-o Eni. Și-au dat demisiile și au plecat să exploreze lumea. Ce înseamnă vanlife pentru Dorina și Ionuț

Care este planul pentru viitoare călătorii, pe unde vreți să ajungeți?

Avem o groază de planuri, de abia așteptăm să plecăm iar de fiecare dată când ne întoarcem dintr-o călătorie, ne dorim tare mult ca anul viitor să ajungem în câteva locuri interesante din Bulgaria și Grecia. Tot în planurile noastre recente se află și destinații din Ungaria, Austria și Croația.

Și, ultima întrebare, care este locul vostru preferat pe care l-ați descoperit cu ajutorul lui VANtastic Camper și de ce?

Hmm, momentan nu putem spune că avem un loc preferat, ne-au impresionat multe locuri din România, ne-au plăcut mai toate zonele în care am ajuns, dar asta pentru că suntem destul de calculați și nu ne aruncăm cu capul înainte, mereu alegem locurile de campare care ne plac și în care ne dorim să ne trezim a doua zi dimineața. Suntem nerăbdători să explorăm și alte țări, să găsim locuri fantastice și poate îl vom găsi chiar și pe cel preferat.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora