fbpx

Căutare

Share this article

Singurul lucru mai surprinzător decât faptul că Rob Stark a fost ucis în timpul Nunții roșii, este cât câștigă actorii din Game of Thrones pentru un singur episod.

Actorii principali precum Amilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Peter Dinklage și Nikolaj Coster-Waldau sunt printre cei mai bine plătiți actori de televiziune ai tuturor timpurilor. Și asta nu e de mirare având în vedere că serialul Game of Thrones a fost cel mai vizionat show de televiziune din lume.

Având în vedere datele de audiență și bugetele vehiculate pentru realizarea acestui serial, este clar că vrem să știm cât câștigă actorii din Game of Thrones.

Citește și:

Unde a fost filmat Game of Thrones: locuri fascinante pe care le poți vizita

Kit Harington (John Snow) – 500 de mii de dolari pe episod

Venitul net: 12 milioane de dolari

Kit este considerat drept unul dintre personajele principale ale GOT, așa că e normal să câștige o mulțime de bani. Desigur, era aproape necunoscut înainte de Game of Thrones, ceea ce înseamnă că salariul lui pentru primele sezoane (înainte ca HBO să realizeze că va fi un așa mare hit) a fost destul de mic. Însă acest lucru s-a schimbat în 2014.

Atunci Kit și-a negociat plata per episod și a cerut un onorariu de 300 de mii de dolari pentru sezoanele cinci și șase. Au fost câte zece episoade pe sezon, ceea ce înseamnă un venit de 6 milioane de dolari.

Pentru ultimele două sezoane, a realizat că nu primește suficienți bani, așa că a renegociat cu HBO și s-au înțeles la suma de 500 de mii de dolari pe episod. Pentru ultimele două sezoane a mai câștigat astfel 6,5 milioane de dolari. Pentru că nu se știe cât a câștigat în primele patru sezoane, ne vom rezuma la venitul pentru sezoanele 5-8 și am ajuns la un salariu net de 12,5 milioane de dolari. Nu e rău.

Foto: vox.com

Lena Headey (Cersei Lannister) – 500 de mii de dolaripe episode

Venitul net: 9 milioane de dolari

Asemenea lui Jon Snow, și Cersei și-a negociat la fel salariul. Numai că venitul ei net este mai mic, probabil din cauza unor probleme financiare avute în 2013 când, din cauza unui divorț urât, nu mai avea nici 5 dolari în conturile sale.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister) – 500 de mii de dolari pe episod

Venitul net: 16 milioane de dolari

Peter a fost și el parte din aceeași negociere la care au participat Kit și Lena, ceea ce înseamnă că a făcut 12,5 milioane de dolari numai din GOT. Dar nu vă ambalați. Peter avea o carieră impresionantă înainte de Game of Thrones, apărând în filme precum The Station Agent, Elf sau The Chronicles of Narnia.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) – 500 de mii de dolari pe episod

Într-o mișcare cu adevărat legendară, Emilia a confirmat că obține tot atâția bani ca și ceilalți colegi ai săi din GOT, într-un interviu în Vanity Fair. Exprimarea exactă a fost: „Sunt plătită la fel ca prietenii bărbați. Ne-am asigurat de asta” (I get f*cking paid the same as my guy friends. We made sure of that).

Iar pe lângă cei 12,5 milioane de dolari pe care i-a câștigat din Game of Thrones, ea a apărut în numeroase filme și campanii.

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister)– 500 de mii de dolari pe episod

Venitul net: 16 milioane de dolari.

Iată că nimic nu se întâmplă fără știrea lui Jamie, motiv pentru care și Nikolaj a luat parte la negocierea salarială, lucru care l-a făcut multimilionar. Se pare că știe să economisească bani deoarece averea lui se ridică azi la 16 milioane de dolari de pe urma GOT și a altor roluri precum cel din filmul Black Hawk Down.

Maisie Williams (Arya Stark) – probabil 150 de mii de dolari pe episod

Venit net: 6 milioane de dolari

Salariul lui Maisie și a celorlalți actori din linia a doua a serialului, nu a fost raportat pe nicăieri și nu s-a aflat din nici o sursă oficială. Însă, Celebrity Net Worth susține că Maisie încasa 150 de mii de dolari pentru un episod. Cam puțin în comparație cu ceilalți și având în vedere că doar ea a fost în stare să-l omoare pe Night King. Vestea bună este că între salariul de la HBO și încasările din alte filme precum „The New Mutants”, avea șase milioane de dolari în cont. Ceea ce înseamnă cu aproximativ 6 milioane de dolari mai mult decât cei mai mulți dintre noi.

Sophie Turner (Sansa Stark) – XXX

Venit net: 6 milioane de dolari

Asemenea surorii ei din serial, nu prea există multe informații despre veniturile Sansei Stark din Game of Thrones, însă nu cred că au fost mici din moment ce are 6 milioane în cont, bani declarați. Se poate ca o parte din acești bani să provină din rolul jucat în filmele X-Men sau din rolurile de endorser.

Gurile rele spun că primea 150 de mii de dolari pentru fiecare episod jucat în Game of Thrones.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO