Cât costă o vacanţă în Finlanda - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cât costă o vacanţă în Finlanda

Un circuit de vară în care să te bucuri de cât mai multe dintre peisajele spectaculoase ale Finlandei poate fi o experienţă de neuitat. Cazare în natură, pescuit...
Share this article

Sigur că atunci când vorbim de turism în Finlanda gândul ne zboară imediat la Rovaniemi, oraşul natal al lui Moş Crăciun şi la aurora boreală. Dar Finlanda este o destinaţie turistică fascinantă atât pe timp de iarnă, cât şi în perioada verii. Nu degeaba i se mai spune şi ţara celor o mie de lacuri. Aşa că am căutat să aflăm cât costă o vacanţă în Finlanda şi care este diferenţa de preţ în funcţie de anotimpul în care alegi să o vizitezi.

Despre Finlanda şi atracţiile ei, fie vară, fie iarnă

Finlandezii pun mare preţ pe natură şi protejarea ei, aşa că mai bine de 65% din suprafaţa ţării este împădurită. Sunt 35 de parcuri naţionale care te îmbie să le descoperi şi o mulţime de alte locuri fascinante de vizitat, de la fortăreţe şi oraşe medievale la clădiri înscrise în patrimoniul UNESCO şi cea mai nordică grădină zoologică din lume, care le prezintă turiştilor animale nordice şi arctice în mediul lor natural.

Deşi i se spune ţara celor 1.000 de lacuri, Finlanda are, în realitate, mai bine de 188.000 de lacuri şi tot cam atâtea insule. Levi este cea mai renumită staţiune de schi de aici, cu 230 de kilometri de pârtii, iar Utsjoki este locul în care se regăsesc singurii cetăţeni indigeni din Uniunea Europeană, sami.

Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze, se află pe Cercul Arctic şi este locul în care trebuie să ajungi dacă vrei să-l vizitezi pe Moş Crăciun la el acasă.

Rovaniemi

Cel mai mare castel de zăpadă din lume se găseşte în Kemi şi este reconstruit în fiecare an pe o suprafaţă de până la 20.000 de kilometri pătraţi.

Helsinki, capitala Finlandei merită şi ea să-i dedici o vizită. Vei descoperi aici cea mai mare fortăreaţă de la Marea Baltică, Suomenlinna, cea mai mare catedrală ortodoxă din vestul Europei, palatul prezidenţial, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Designului şi Muzeul în aer liber Seurasaari, precum şi una dintre cele mai vechi grădini zoologice din lume, inaugurată în urmă cu mai bine de 133 de ani.

Tot în localităţile din nordul ţării este bine să mergi şi dacă îţi doreşti să te bucuri de dansul aurorei boreale în toată splendoarea sa. Rovaniemi, Kemi, Levi şi Ivalo sunt cele mai populare zone pentru cei care vor să urmărească Luminile Nordului.

Citeşte şi: Cele mai frumoase stațiuni turistice în Finlanda. 10 locuri pe care siguri îți dorești să le vezi – LIFE.ro

Cât costă o vacanţă în Finlanda

Aşa cum probabil te aşteptai, o vacanţă în Finlanda nu este una tocmai la îndemână, mai ales dacă vrei să mergi acolo odată cu o bună parte din populaţia lumii, în perioada Crăciunului.

Un sejur de 5 sau 6 zile în oraşul lui Moş Crăciun, în decembrie, costă între 2.100 şi 3.000 de euro de persoană. Ai inclus biletul de avion, cazarea la hotel de 4 stele, 2 mese pe zi, transferurile, vizita la moşul cu barbă albă şi în cele mai multe oferte găsite de noi, şi plimbarea cu sania trasă de câini sau reni.

Citeşte şi: Cele mai frumoase orașe din Finlanda. Și ce planuri de călătorie îți poți face anul acesta – LIFE.ro

Mai pune la socoteală câteva sute de euro şi pentru haine şi încălţăminte potrivită pentru gerurile polare. La -35, poate chiar -40 de grade Celsius cea mai groasă geacă a ta de iarnă cu siguranţă nu te va ajuta prea mult.

În cazul în care vrei să vizitezi Helsinki, găseşte un sejur de 4 nopţi, de exemplu, la preţuri cuprinse între 350 şi 500 de euro, în funcţie de numărul stelelor de pe hotel. Ai inclus biletul de avion, cazarea şi micul dejun. Dacă vrei să petreci doar 3 nopţi şi să te cazezi la un hotel de 3 stele, găseşti oferte şi sub 300 de euro de persoană.

Helsinki

Un circuit de vară în care să te bucuri de cât mai multe dintre peisajele spectaculoase ale Finlandei poate fi o experienţă de neuitat. Cazare în natură – în pădure sau pe malul lacului, pescuit, vizită în Helsinki, saună pe lemne, plimbări cu barca şi cu bicicleta şi multe alte activităţi menite să te conecteze cât mai bine cu liniştea oferită de natură.

Se regăsesc toate într-un circuit de 12 zile, cu preţuri pornind de la 1.700 de euro de persoană.

Citeşte şi: Viața în Finlanda: cât costă să trăiești în “cea mai fericită țară din lume” – LIFE.ro

Imaginile din acest articol ne-au fost oferite de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora