fbpx

Căutare

Share this article

Maroc este o destinație din ce în ce mai apreciată de turiști, mai ales pe timp de iarnă, când, cu un pic de noroc, poți face chiar și plajă. Dacă vara temperaturile pot fi sufocante, iarna și primăvara o vacanță la peste 20 de grade în Maroc poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți încărca bateriile. Cât costă o vacanță în Maroc? Marocul poate fi o destinație și ieftină, și scumpă în același timp – totul depinde de alegerile făcute, mai ales în ceea ce privește cazarea și mâncarea.

Cât costă o vacanță în Maroc:

În Maroc poți găsi hoteluri de lux alături de hosteluri ieftine, vile magnifice construite lângă o mahala, poți mânca o cină delicioasă cu doi euro sau poți da 50 de euro pe ea într-un restaurant în care un valet îți parchează mașina. Ca să îți faci o idee cât costă o vacanță în Maroc, iată mai jos informații despre prețurile la cazare, mâncare, transport sau excursii.

Biletul de avion București – Marrakesh

Prețul unui bilet de avion de la București la Marrakesh pleacă de la 80 de euro, la care se mai adaugă diverse taxe. Momentan, nu există zbor direct, așa că majoritatea sunt cu câte o escală.

Cât costă transportul în Maroc

Coasta Marocului este una extrem de lungă, ceea ce face ca și călătoriile să dureze mai mult. Din nord către Marrakesh poți lua un tren confortabil, însă pentru a călători în sud ai nevoie de mașină sau poți merge cu autobuzul.

Un bilet de tren de la Casablanca la Marrakesh costa în jur de 10 euro, de la Casablanca la Rabat circa 4 euro, iar de la Casablanca la Tanger 13 euro.

În ceea ce privește mersul cu taxiul, prețurile variază de la oraș la oraș. Sunt orașe în care o cursă poate costa chiar și 50 de cenți (de exemplu, în Ouarzazate nu contează unde și cât mergi). În Casablanca costă mai mult pentru că și distanțele sunt foarte mari: poți merge chiar și 50 km dintr-un loc în altul.

În ceea ce privește mersul cu autobuzul dintr-un oraș în altul, prețul biletului este cam același ca și la tren. De exemplu, un bilet de autobuz de la Tanger la Agadir costa 35 de euro.

Dacă vrei să închiriezi o mașină, poți găsi și la 25 de euro pe zi. Poate fi o variantă foarte bună de transport.

sursa foto: iStock

Cât costă mâncarea în Maroc

O vacanță în Maroc este și o experiență culinară. Vestea bună e că mâncarea în Maroc este foarte ieftină. Important este să găsești restaurantele în care mănâncă localnicii și să te ferești de localurile prea turistice. Poți mânca o masă decentă cu 2-5 euro. Dacă preferi restaurantele chic, fii pregătit să plătești 20-30 de euro de persoană.

Fresh-urile și smoothie-urile sunt foarte apreciate în Maroc. De exemplu, un smoothie cu avocado, lapte și fructe uscate costa 1.5 euro.

În piețe și supermarketuri, fructele și legumele sunt foarte ieftine, mai ales comparativ cu Vestul Europei.

sursa foto: iStock

Cât costă cazarea în Maroc

Cât costă o vacanță în Maroc depinde și de tipul de cazare pe care îl alegi. Prețurile variază foarte tare la acest capitol. În Sud, poți sta cu 15 euro pe noapte în kasbahs, unde poți avea și micul dejun și cina incluse. Kasbah este o casă tradițională marocană, nu cea mai luxoasă, construită din iarbă, pământ și lut. Dacă ai buget redus, în Marrakesh poți sta și cu 6 euro pe noapte la hosteluri curate, aproape de centrul orașului.

Majoritatea turiștilor preferă cazarea într-un riad –   o casă tradițională marocană, cu grădina interioară și curte.

Iată mai jos câteva prețuri orientative la cazare în Maroc:

  • Camera de hostel: 13 euro
  • Hotel sau riad de nivel mediu: 50-80 euro
  • Riad/Hotel de lux: 125-200 euro
  • Apartment de închiriat: 50-80 euro

Costa costă intrarea la muzee

Din fericire, prețul unui bilet la muzeu sau accesul într-un loc istoric este destul de ieftin, variind între 1 și 2 euro. Singurele excepții sunt Jardin Majorelle (7 euro) și Maison de la Photographie  din Marrakech (4 euro).

sursa foto: iStock

Cât costă distracția: excursii, hammam, lecții de gătit

Experiența într-un hammam (baie cu aburi) nu trebuie ratată. Astfel, într-un hammam de lux, pentru o experiență spa veritabilă, poți plăti de la 20 de euro, pentru 30 de minute, până la 55 de euro, dacă adaugi și un masaj de o oră. Prețurile pot fi și mai mari în funcție și de ce alte servicii mai oferă.

În Maroc sunt foarte apreciate și lecțiile de gătit, așa că turiștii cheltuiesc bani și pe aceste distracții culinare. Un astfel de curs de gătit costă între 25 și 75 de euro.

Excursiile nu sunt scumpe în Maroc, însă cea în deșetul Sahara poate costa în jur de 100 de euro de persoană, cu o noapte petrecută la cort.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO