Cât costă să vizitezi cele mai faimoase muzee din lume, bilete și ghiduri pentru pasionații de artă si istorie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cât costă să vizitezi cele mai faimoase muzee din lume, bilete și ghiduri pentru pasionații de artă si istorie

Iubitorii de artă pot vedea online mii de picturi, sculpturi, instalații și lucrări noi – multe în detaliu – precum și să exploreze muzeele în sine. Există diverse platforme: de la videoclipuri interactive, la 360 de grade și tururi complete cu descrieri vocale, până la prezentări de diapozitive cu fotografii cu zoom ale celor mai mari opere de artă din lume. Și multe le permit spectatorilor să se apropie de artă decât ar putea face în viața reală.
Share this article

Iubitorii de artă pot vedea online mii de picturi, sculpturi, instalații și lucrări noi – multe în detaliu – precum și să exploreze muzeele în sine. Există diverse platforme: de la videoclipuri interactive, la 360 de grade și tururi complete cu descrieri vocale, până la prezentări de diapozitive cu fotografii cu zoom ale celor mai mari opere de artă din lume. Și le permit spectatorilor să se apropie de artă mai mult decât ar putea face în viața reală.

Muzeul J Paul Getty, Los Angeles

Cu comori creative în valoare de peste 6.000 de ani, Getty este unul dintre cele mai bune locuri pentru artă de pe coasta de vest a SUA. Treceți de la figurile de lut neolitice la Irisurile lui Van Gogh și La Promenade a lui Renoir – doar două dintre multele lucrări de artă care apar în turul virtual. Ca și în cazul mai multor lucrări din selecția noastră, Google Arts and Culture oferă un instrument „vizualizare muzeu” pentru a căuta în interiorul spațiilor galeriei, cu lucrări de artă pe care se poate face clic care prezintă informații suplimentare. Piața însorită a sculpturii și terasa din grădina de la Getty merită adăugate la călătoria dvs. digitală, printr-o altă platformă de vizionare, Xplorit.

Citește și: Cum e să vizitezi muzeele, plajele și orașele lumii cu doi copii în brațe? Ramona Dănăilă și povestea familiei sale aventuriere

Muzee celebre în lume: Muzeele Vaticanului, Roma

Tavane boltite înălțate, picturi murale și tapiserii complicate, muzeele Vaticanului sunt locuri bogate din punct de vedere creativ. Nu uitați să priviți în sus atunci când explorați cele șapte spații din turul virtual al muzeului, pentru a vă uita cu privirea la o serie de imagini la 360 de grade, inclusiv Capela Sixtină. Plimbați-vă prin restul orașului Vatican cu un tur You Visit care include Bazilica și Piața Sf. Petru, complet cu un ghid turistic care povestește fiecare spațiu interactiv.

Muzee celebre în lume: Guggenheim, Bilbao

Clădirea sculptată din titan și oțel a lui Frank Gehry, de pe malul râului Nervión, este unul dintre cele mai distinctive spații de artă din lume. Turul interactiv îi poartă pe spectatori în jurul colecției sale de pictură și sculptură americană și europeană postbelică – Rothko, Holzer, Koons, Kapoor – și chiar în jos, printre curbele Materiei timpului ale lui Serra (virați la stânga la intrare).

Muzeul de Istorie Naturală, Londra

De la diplodocus la dodo, de la botanică la fluturi, de la cristale uriașe până la specimene în borcane… vasta colecție a Muzeului de Istorie Naturală a fost de multă vreme favorită atât a londonezilor, cât și a turiștilor. Pierdeți-vă pe coridoare și spațiile galeriei – un răsfăț este Dino-ul Dippy, care, în ciuda faptului că a plecat recent în turneu, încă își face apariția în holul de la intrare în acest ghid online interactiv.

Muzee celebre în lume: Rijksmuseum Amsterdam

Acest mare muzeu are o colecție vastă de obiecte de artă și istorice în 80 de galerii. Un proiect de renovare de 10 ani a fost finalizat în 2013, transformând spațiul și combinând elemente de grandoare din secolul al XIX-lea cu iluminat modern și un nou atrium cu acoperiș de sticlă. Turul interactiv îi ajută pe spectatori să se apropie de fiecare lovitură de pensulă a lui Vermeer, Rembrandt și alți maeștri olandezi în timp ce explorează Sala Mare și nu numai.

Citește și: Zece tururi virtuale în muzee celebre din întreaga lume şi România. Ce poţi vizita din faţa calculatorului

Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Coreea de Sud

Există mai multe situri care alcătuiesc acest muzeu: galeria principală din Gwacheon și filiale din Deoksugung, Seul și Cheongju. Tururile virtuale explorează un amestec inspirator de imprimare, design, sculptură, fotografie, new media și alte instalații la scară largă. De la Joseph Beuys la Warhol și Nam June Paik, colecția include o gamă internațională de artiști consacrați, opere de artă coreene contemporane și nume emergente.

Muzeul Orsay, Paris

În fosta Gare d’Orsay, o gară și un hotel din Paris, muzeul găzduiește Cézanne, Monet și alți maeștri francezi. Sub un acoperiș de sticlă curbat lung de 138 de metri, se află cea mai mare colecție de lucrări impresioniste și postimpresioniste din lume. Turul virtual include și o expoziție online care prezintă istoria clădirii. Și pe Tourist Tube există o vedere de 360 de grade a exteriorului magnific.

British Museum, Londra

Există 3.212 panouri de sticlă în tavanul în formă de cupolă al Marii Curți a Muzeului Britanic și nu sunt două la fel – iar vederea la 360 de grade din acest tur virtual permite spectatorilor să le examineze pe fiecare. Dincolo de acest spațiu magnific, spectatorii pot găsi Piatra Rosetta, mumii egiptene și alte minuni antice. Platforma infografică interactivă a muzeului, History Connected, aprofundează mai mult diferite obiecte cu curatori, de-a lungul unei linii temporale.

MASP, São Paulo, Brazilia

Muzeul de Arte din São Paulo are una dintre cele mai largi colecții istorice disponibile pentru vizualizare prin intermediul platformei sale de galerie virtuală, care se întinde din secolele XIV până în secolele XX. Picturile apar suspendate în aer în jurul spațiului în plan deschis, pe panouri de sticlă sau „șevalete de cristal”, așa cum le numește muzeul. Există, de asemenea, o expoziție retrospectivă temporară a artistului pop brazilian Teresinha Soares lângă scara roșie a clădirii. Structura din sticlă și grinzi roșii, construită în 1968, merită privită și din exterior, prin Google Street View.

Citește și: Destinații turistice în Basel, orașul cu 40 de muzee

National Gallery, Londra

Un fundal pentru cei patru lei din Trafalgar Square din Londra, National găzduiește 2.300 de picturi, acuarele, desene și alte arte europene deținute public din secolul al XIII-lea până la mijlocul secolului al XX-lea. Există șapte spații de expoziție de artă renascentist și Sala Centrală de explorat în paginile sale de turneu virtual cu vizualizare 360, de la portrete la retablouri dramatice mari.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora