Câţi bani câştigă cei mai mari influenceri ai lumii şi câţi ani au aceştia - LIFE.ro

Căutare

Share this article
 • Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?
 • Influencer.

Pare un dialog cel puţin ciudat pentru cei trecuţi de 35-40 de ani, dar este cât se poate de real în rândul puştimii dornice de celebritate şi câştiguri bune şi rapide. Mai ales că unii nici nu mai trebuie să aştepte să crească până să ajungă să aibă parte de câştiguri fabuloase. Sigur, industria e una schimbătoare şi nu oricine ajunge să devină influencer, dar speranţa rămâne printre mulţi dintre copiii sau adolescenţii vremurilor noastre, mai ales dacă e să ne uităm la exemple. Să vedem câţi bani câştigă cei mai mari influenceri ai lumii şi câţi ani au!

Câţi bani câştigă cei mai mari influenceri ai lumii pe Instagram

Când vine vorba de mulţi followers şi, implicit, mulţi bani, Instagramul este dedicat influencerilor – vedetă, cei care s-au făcut remarcaţi înainte de a posta ceva, orice pe această reţea socială. Sigur, e şi locul în care o grămadă de necunoscuţi şi-au construit conturi extrem de urmărite şi au reuşit să ajungă să trăiască din publicitatea plătită, dar cele mai mari încasări pe Instagram aparţin vedetelor de talie internaţională.

Actorul Dwayne Johnson conduce topul celor mai mari influenceri ai lumii pe Instagram. Cu 234 de milioane de followeri, Johnson îşi permite să pretindă şi să primească pentru o postare preţul fabulos de 1.015.000 de dolari. E adevărat, starul de 49 de ani ştie ce şi cum să le ofere celor care îl urmăresc: umor, sfaturi de fitness, postări pline de emoţie şi sensibilitate – mai ales când vine vorba de copiii lui şi profită de celebritate ca să îşi promoveze şi propriile afaceri, că doar brandul personal este în continuare la mare preţ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Nu departe de el este liderul ultimilor ani pe Instagram, Kylie Jenner, sora la fel de celebrei Kim Kardashian. Are doar cu 3 milioane de followers mai puţini decât Dwayne Johnson şi încasează pentru o postare publicitară chiar şi 986.000 de dolari. Ce-i drept, când ai câteva milioane de like-uri la o postare în care îţi arăţi manichiura cu bulinuţe, nu e de mirare că există companii dispuse să plătească astfel de sume ca să fie prezente pe contul de Instagram al tinerei de numai 23 de ani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Fotbalistul Cristiano Ronaldo este cel de-al treilea cel mai bine plătit influencer de pe Instagram, cu „doar” 889.000 de dolari pentru o postare publicitară pe pagina sa. Ce-i drept, la cei 36 de ani ai săi, Ronaldo ştie cum e să fii recunscut oriunde ai merge, în orice colţ al lumii. Stau mărturie şi cei 284 de milioane de followers care îi sorb fiecare cuvinţel şi îi analizează fiecare fotografie pe care o postează în mediul online.

Sigur, nu o duc rău nici ceilalţi influenceri din top 10 de pe Instagram:

 • Kim Kardashian, 40 ani – 858.000 dolari/postare
 • Ariana Grande, 27 ani – 853.000 dolari/postare
 • Selena Gomez, 28 ani – 848.000 dolari/postare
 • Beyonce Knowles, 39 ani – 770.000 dolari/postare
 • Justin Bieber, 27 ani – 747.000 dolari/postare
 • Taylor Swift, 31 ani – 722.000 dolari/postare
 • Neymar jr, 29 ani – 704.000 dolari/postare
Citeşte şi: Alina Ceușan, influencer: „Și eu, și Raul, și părinții noștri, cred că suntem niște copii care s-au întâlnit, s-au prins de mână și au încercat să-și ia viața în mâini, să vadă ce iese!” – LIFE.ro

Câţi bani câştigă cei mai mari influenceri ai lumii pe Youtube

Dacă Instagramul este condus de celebrităţi, Youtube-ul este cel care a dat ocazia unor necunoscuţi să devină vedete de talie mondială şi să fie şi plătiţi ca atare. Mai mult, este locul în care copii, da – chiar copii, au reuşit să obţină bani la care cei mai mulţi adulţi nici măcar nu îndrăznim să visăm.

Ryan Kaji are doar 9 ani şi este liderul incontestabil al influencerilor pe Youtube. Într-un singur an a câştigat aproape 29 de milioane de dolari şi are aproape 30 de milioane de abonaţi la canalul său de Youtube. Ce face el? Testează jocuri şi jucării, realizează experimente de tipul Do It Yourself, filmează video-uri educative pentru copii şi prezintă haine, încălţăminte sau produse de birotică necesare elevilor. Averea lui sare însă de 200 de milioane de dolari, mai ales de când a semnat pentru propriul serial pe Nickelodeon, iar recent a semnat un contract pentru un show ce va fi difuzat pe Amazon Kids Plus.

Jimmy Donaldson, cunoscut ca MrBeast, este un alt star al Youtube-ului. Tânărul de 22 de ani a câştigat în ultimul an aproximativ 24 de milioane de dolari. Recunoscut pentru farsele pe care le face, dar şi pentru că le dă milioane de dolari unor străini care acceptă provocările sale video, Donaldson are aproape 62 de milioane de abonaţi şi este ales pentru publicitate de branduri celebre precum Microsoft sau Electronic Arts.

Pe locul 3 în topul celor mai bine plătiţi influenceri pe Youtube sunt 5 prieteni cu vârste cuprinse între 32 şi 35 de ani care au pus bazele Dude Perfect, un canal unde fac farse şi glume de tot felul. Anul trecut au câştigat 23 de milioane de dolari, dar cei 3 au trecut graniţele Youtube-ului: au lansat mai multe jocuri pentru telefoanele mobile, un serial tv, un documentar şi s-au lansat şi în muzică.

Top 10 al celor mai bune câştiguri din Youtube este completat cu:

 • Rhett and Link, 44 şi 43 ani – 20 de milioane de dolari
 • Markiplier, 31 ani – 19,5 milioane de dolari
 • Preston Arsement, 27 ani – 19 milioane de dolari
 • Nastya, 7 ani – 18,5 milioane de dolari
 • Blippi, 33 ani – 17 milioane de dolari
 • David Dobrik, 25 ani – 16 milioane de dolari
 • Jeffree Star, 35 ani – 15 milioane de dolari
Citeşte şi: Cristian Manafu, vizionarul ce a pariat pe tehnologie și internet în vremea în care nici nu se născuseră Facebook și Youtube: „Intrând pe internet și văzând că este o mare bibliotecă online, primul instinct a fost să salvez totul pe dischete, de teamă că se va pierde sau se va închide” – LIFE.ro

Câţi bani câştigă cei mai mari influenceri ai lumii pe TikTok

Noua revelaţie în rândul puştimii şi nu numai este TikTok-ul. În timp ce eu nu ştiam nici măcar numele să i-l scriu corect – îl scrisesem iniţial despărţit – alţii fac milioane de dolari anual din postările de aici. Este cea mai descărcată aplicaţie de acest gen, mai mult decât Facebook, Zoom, WhatsApp sau Instagram, aşa că este de aşteptat ca încasările celor care îşi fac un job din postările pe TikTok să crească considerabil în următorii ani.

În prezent lider este Addison Rae Easterling, o cântăreaţă de 20 de ani care postează constant pe TikTok de mai puţin de 2 ani, însă are peste 80 de milioane de followers. Are câştiguri estimate numai în ultimul an de 5 milioane de dolari, aşa că pot spune fără să greşesc că fata a ştiut ce face în momentul în care a abordat o reţea mai puţin populară la acea vreme.

@addisonre

@taymarquise

♬ Clap For Em – user7934636807492

Charli D`Amelio este o dansatoare de 17 ani care a tras şi ea lozul câştigător în momentul în care a pariat pe TikTok. Are peste 155 milioane de followers în mai puţin de 2 ani de când postează aici şi câştiguri estimate la 4 milioane de dolari în ultimul an.

Dixie D`Amelio este sora mai mare a lui Charlie. Are 20 de ani şi şi-a cucerit cei 51,6 milioane de followers cu melodiile pe care le cântă. Sigur, nu pierde nici ocazia de a face echipă cu sora ei, iar brandurile nu dau înapoi de la a încheia contracte cu ele. Dixie are şi ea câştiguri estimate la 2,9 milioane de dolari în ultimul an de activitate

Printre tinerii care s-au îmbogăţit în urma activităţii lor pe TikTok îi regăsim şi pe:

 • Loren Gray, 19 ani – 2,6 milioane de dolari
 • Josh Richards, 19 ani – 1,5 milioane de dolari
 • Michael Le, 21 ani – 1,2 milioane de dolari
 • Spencer X, 29 ani – 1,2 milioane de dolari
Citeşte şi: Fondatorul TikTok. Cum a reușit un antreprenor chinez să producă cea mai populară aplicație non gaming din lume? – LIFE.ro
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO