fbpx

Căutare

Share this article

Fotbalul este considerat cel mai popular sport din lume și mulți puști visează la o carieră pe teren încă de dinainte de a ști să scrie și să citească. Unul dintre motivele pentru care jucătorii de fotbal sunt modele de inspirație pentru copii, reprezintă averea lor, primii cinci cei mai bine plătiți fotbaliști din lume ajungând să încaseze câteva sute de milioane de euro anual.

Forbes a publicat lista sa anuală cu cei mai bine plătiți sportivi din lume, iar fotbaliștii au fost foarte prezenți în acest top. Iată care sunt cei mai bine plătiți cinci fotbaliști din lume.

Lionel Messi

Lionel Andres Messi este un jucător de fotbal argentinian, vedeta echipei FC Barcelona. El este cel mai bine plătit fotbalist din lume, încasând anual 111 milioane de dolari, 87 de milioane din salariu și prime de victorie, plus alte 27 de milioane din contracte de publicitate. El este al doilea cel mai bine plătit sportiv din lume.

Când avea 13 ani, Messi s-a mutat în Spania după ce FB Barcelona a fost de acord să-i plătească tratamentele medicale de care avea nevoie. El a fost unul dintre jucătorii care au dus echipa de club în campionate. În 2012, Messi a stabilit recordul pentru cele mai multe goluri într-un sezon de campionat. În noiembrie 2017, el a prelungit contractul cu FC Barcelona, prin care s-a angajat că va mai rămâne alături de club până în sezonul 2020-2021. Contractul i-a promis un salariu și bonusuri anuale de cel puțin 80 de milioane de dolari.

Messi are un contract pe viață cu Adidas. Alte branduri pentru care mai face reclamă sunt Gatorade, Pepsi și Huawei. Un parc tematic de distracții, numit Messi Experience Park era programat să fie deschis vara aceasta în Nanjinh, China, însă lucrările se vor prelungi, probabil, având în vedere pandemia de coronavirus.

Cristiano Ronaldo

Forbes l-a clasat pe Cristiano Ronaldo ca fiind al doilea cel mai bine plătit fotbalist din lume și al treilea cel mai bine plătit sportiv, la finalul anului 2018. Ronaldo a plecat acasă cu 61 de milioane de dolari din salariu și prime de victorie, plus alte 47 de milioane de dolari din contracte de publicitate, cumulând un total de 108 milioane de dolari.

Sportivul portughez a fost înaintaș al echipei Real Madrid și căpitanul naționalei Portugaliei.

La campionatul mondial din 2018, el a ieșit de pe teren mai devreme, însă a rămas în atenția publicului după anunțul conform căruia a semnat un contract de patru ani cu Juventus. Prețul transferului a fost de 140 de milioane de dolari, iar salariul net anual al lui Cristiano Ronaldo a fost de 35 de milioane de dolari.

În 2017, Ronaldo a înscris 44 de goluri în 43 de meciuri și a fost onorat cu al cincilea Balon de aur. De asemenea, a câștigat de cinci ori titlul cu echipa în Champions League.

Ronaldo are un contract pe viață cu Nike, în valoare de 1 miliard. De asemenea, mai are contracte cu Herbalife, EA Sports și American Tourister.

Neymar

Neymar da Silva Santos Junior, cel mai adesea strigat numai după numele său de familie, este al treilea cel mai bine plătit fotbalist din lume, cu un venit de 90 de milioane de dolari anual. Din acești bani, Neymar câștigă 73 de milioane de dolari din salariu și prime de victorie și alte 17 milioane din publicitate. În august 2017, Neymar a semnat un contract de cinci ani cu echipa Paris Saint-Germain.

Înaintașul brazilian are contracte cu sponsori globali, inclusiv Nike, Red Bull și McDonald’s. El a fost primul fotbalist ce a purtat proprii sneakers personalizați Air Jordan, fabricați de Swoosh.

Gareth Bale

Încasând 34,6 milioane de dolari anual, Gareth Bale se înscrie ca fiind al patrulea cel mai bine plătit fotbalist din lume. El câștigă 28,6 milioane de dolari din salariu și bonusuri, dar și alte șase milioane din contracte de publicitate.

Gareth Bale s-a transferat de la Tottenham Hotspur la Real Madrid în 2013 și a fost în primii 10 cei mai scumpi jucători cumpărați de un club de fotbal.

Înaintașul lui Real Madrid este originar din Țara Galilor. În 2018, Bale a înscris două goluri decisive pentru câștigarea celui de-al treilea titlu Champions League al echipei sale. În octombrie 2016, el și-a prelungit contractul cu Real Madrid până în iunie 2022. Bale are un contract de publicitate cu Adidas ce expiră anul acesta.

Paul Pogba

Paul Pogba este al cincilea cel mai bine plătit fotbalist din lume, cu un venit de 29,5 milioane de dolari anual. Dintre aceștia, 25 de milioane de dolari provin din salariu, restul de 4,5 milioane din contracte de endorsement.

Originar din Franța, Pogba joacă mijlocaș pentru Manchester United. Contractul lui de cinci ani, îi asigură un salariu anual de cel puțin 20 de milioane de dolari. Pogba are un contract pe zece ani cu Adidas.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO