Căutare

Share this article

Cine sunt cei mai bogați sportivi din toate timpurile? Și la ce sume ajung averile lor? Și cum a ajuns un român în fruntea acestui clasament?

Când te așezi pe canapea să urmărești un meci de baschet sau de fotbal, nu te gândești niciodată la cât de bogați sunt oamenii care apar pe ecranul televizorului tău. Adevărul este că a fi un sportiv profesionist, reprezintă unul dintre cele mai bine plătite joburi din lume. Astăzi ne vom uita la primii 25 cei mai bogați sportivi din toate timpurile și s-ar putea să fii șocat de averile unora dintre ei.

Wayne Gretzky – 200 de milioane de dolari

Clasamentul cu cei mai bogați spotivi din toate timpurile începe cu Wayne Gretzky. Poreclit „The Great One”, Gretzky este, statistic vorbind, cel mai bun jucător care a jucat în NHL (Liga Națională de Hochei, asociația sportivă profesionistă a Americii și Canadei)  în istoria sportului. El a fost omul care a definit și a făcut hocheiul pe gheață un sport atât de popular, iar pentru asta a fost foarte bine plătit.

David Robinson – 200 de milioane de dolari

Poreclit „Amiralul”, David Robinson a deținut puterea Hall of Fame înainte ca Tim Duncan să preia coroana. Robinson a jucat mai bine de zece ani în NBA și și-a meritat toți banii câștigați. Era previzibil faptul că la prelungirea contractului său, se va lăsa cu bani frumoși pe viitor.

Lionel Messi – 280 de milioane de dolari

Mulți dintre noi nu realizăm ce bani se învârt în fotbalul european. Iar Lionel Messi este unul dintre cei mai bine plătiți jucători. Messi este încă tânăr, cu o valoare foarte mare pe piață, datorită talentului său nativ. Probabil îl va aștepta o carieră de antrenor la fel de bine plătită, peste câțiva ani.

Dale Earnhardt Jr. – 300 de milioane de dolari

NASCAR este cel mai mare sport american, însă foarte puțini știu asta. Ei bine, când Dale Earnhardt Jr. stă acasă, în sauna proprie, în ziua de salariu, probabil că este unul dintre cei care realizează acest lucru. El vine dintr-o familie cu lung istoric în NASCAR, dar nu asta îi aduce câștiguri atât de mari, ci talentul său.

Alex Rodriguez – 300 de milioane de dolari

Rodriguez este unul dintre cei mai controversați jucători de baseball al tuturor timpurilor. Sunt mulți care îi contestă prezența în Hall of Fame, însă cel care nu-l contestă este însuși contractul lui. Alex Rodriguez a obținut cel mai „gras” contract din istoria MLB.

Jack Nicklaus – 320 de milioane de dolari

Spune repede: cine e cel mai mare jucător de golf al tuturor timpurilor? Exact: Jack „The Golden Bear” Nicklaus. Înainte ca Tiger să fie „tigrul”, a fost Nicklaus cel care i-a adus pe oameni în fața terenului pentru a urmări acest sport. Nicklaus este acel golfer câștigător al turneelor PGA, al tuturor timpurilor, în ciuda faptului că a ales mereu să selecteze foarte bine competițiile la care a participat.

LeBron James – 340 de milioane de dolari

Dacă nu ar fi fost contractul CBA pe care îl semnează jucătorii din NBA, LeBron ar fi urcat, mai mult ca sigur, în top 10 – în ciuda vârstei faptului că avea în jur de 30 de ani. LeBron James este cel mai tare jucător de baschet de pe planetă și nu există un argument împotriva acestui fapt.

Roger Federer – 340 de milioane de dolari

Federer a intrat în liga tenisului profesionist în anul 1998, iar restul este istorie. Federer este unul dintre cei mai mari jucători de tenis ai tuturor timpurilor, singurul care a câștigat vreodată cinci titlul US Open. Federer a câștigat peste 100 de milioane de dolari din tenis, iar restul din alte activități colaterale. Nu e rău, nu?

Kobe Bryant – 350 de milioane de dolari

După ce „Mamba neagră” s-a retras din NBA, fanii spuneau că baschetul nu va mai fi la fel. Însă, după tragedia de săptămâna trecută în care Bryant a murit într-un accident de elicopter, alături de fiica sa, te întrebi ce mai valorează viața. Kobe Bryan era al 15-lea cel mai bogat sportiv al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai apreciați baschetbaliști ai lumii.

Citește și:

Un nume sinonim cu victoria: Kobe Bryant, băiatul unui fost sportiv NBA care a copilărit în Italia și a cucerit o lume întreagă prin mișcările de pe terenul de baschet. Cum a reușit Mamba?

Phil Mickelson – 375 de milioane de dolari

Sunt oameni care ar plăti bani grei doar ca să-l vadă jucând, darămite să învețe un swing de la el. Phil Mickelson este următorul golfer din lista noastră, o altă legendă activă. Mickelson poate că nu a avut la fel de mulți fani ca Tiger sau Nicklaus, dar este unul dintre cei mai buni și mai stabili jucători de golf ai tuturor timpurilor.

Shaquille ONeal – 375 de milioane de dolari

„Shaq: The Big Diesel”. Shaq a fost unul dintre cei mai dominanți jucători care s-au lansat vreodată în NBA. A avut una dintre cele mai valoroase personalități pe piața comercială a acestui sport, din istoria NBA. Shaq a fost actor și unul dintre cei mai populari jucători NBA ai tuturor timpurilor.

Junior Bridgeman – 400 de milioane de dolari

Ești gata pentru sume mai mari? Junior Bridgeman sparge linia listei cu cei 400 de milioane de dolari ai săi, câștigați după 12 ani de NBA. De fapt, a câștigat mult mai puțin, însă și-a investit banii într-un lanț de restaurante. Azi deține peste 160 de restaurante și se află și în consiliul de administrație al PGA.

Cristiano Ronaldo – 400 de milioane de dolari

Cristiano Ronaldo a alunecat în spațiul pe care deunăzi îl controla doar David Beckham.  Ronaldo este frumușel, mărinimos, merge la petreceri private și la evenimente caritabile, dar și unul dintre cei mai talentați jucători de fotbal. Mulți ar spune că Lionel Messi e mai bun fotbalist ca Ronaldo, dar banii vorbesc aici.

Ayrton Senna – 400 de milioane de dolari

Senna a fost poate unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1 spre sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, atunci când câștiga campionat după campionat. În mod tragic, Senna a murit într-un accident ce a avut loc pe circuit, la vârsta de numai 34 de ani. Înainte de moartea sa, Senna a devenit cel mai bun pilot de Formula 1 al tuturor timpurilor.

David Beckham – 450 de milioane de dolari

Tânărul star al fotbalului mondial, nu și-a definitivat încă averea. David Beckham continuă să adune bani și se clasează în fruntea tuturor jucătorilor de fotbal atunci când vine vorba de zerourile din cont. Asta primești atunci când domini fotbalul mai bine de zece ani.

Eddie Jordan – 475 de milioane de dolari

Merită să alergi cu mașina pe circuit, nu? Eddie Jordan este un alt bogat al Formulei 1. Jordan este un pilot irlandez, cel care a ajutat la crearea campionatului Jordan Grand Pri. Este și comentator al curselor de Formula 1 pentru canalul BBC.

Roger Staubach – 600 de milioane de dolari

Cunoscut și sub porecla de „Captain Comeback”, Roger Staubach este unul dintre cei mai importanți jucători de fotbal american din Istoria echipei Dallas Cowboy. Staubach a intrat în Hall of Fame, fiind primul care a plecat de pe teren pentru a se dedica afacerilor imobiliare pe care le-a adus la rang de imperiu. De curând, compania Staubach a fost vândută pentru o sumă de mai bine de 600 de milioane de dolari.

Magic Johnson – 600 de milioane de dolari

Considerat „cel mai pur ful de zăpadă”, Magic Johnson continuă să exceleze în joc. Johnson a jucat pentru Los Angeles Laker, iar azi este unul dintre analiștii NBA. Se pare că toate acestea îi aduc o mulțime de bani.

Floyd Mayweather – 650 de milioane de dolari

Îl iubești sau îl urăști, nu contează, Floyd Mayweather este fața boxului. Mayweather este cel mai bogat boxer al tuturor timpurilor. Rivalitatea sa crescândă cu luptătorul MMA, Conor McGregor, îi aduce o mulțime de bani.

Arnold Palmer – 675 de milioane de dolari

În golf chiar se plătește bine, mai ales dacă te cheamă Arnold Palmer. Palmer este unul dintre cele mai mari nume din istoria PGA, dar și unul dintre cele mai bine plătite și folosite pe piața comercială. Ai auzit vreodată de cocktailul Arnold Palmer?

Tiger Woods – 740 de milioane de dolari

Tiger Woods este probabil cel mai cunoscut sportiv din listă. Ce sportiv este mai legat de sportul pe care îl practică decât Tiger? Tiger a fost unul dintre cei mai mari câștigători în sport ai tuturor timpurilor și cel mai tânăr care a reușit să realizeze tot ce se putea realiza. Și unul dintre cei mai bogați sportivi din toate timpurile.

Michael Schumacher – 800 de milioane de dolari

Atunci când ești cel mai bun în ceea ce faci, câștigi bani mulți. Michael Schumacher a dus cursele de mașini la un alt nivel și a câștigat bani frumoși ca să demonstreze asta. Din nefericire, Schumacher a fost implicat într-un teribil accident și de atunci nu mai este în lumina reflectoarelor.

Vince McMahon – 1 miliard de dolari

Nu e chiar corect să-l includem pe Vince McMahon în acest top, dar, cum spuneam, banii vorbesc. McMahon a fost pionierul wrestlin-ului și proprietarului WWE. A fost inclus aici pentru că, în mod ocazional mai intră în ring ca să lupte.

Michael Jordan – 1 miliard de dolari

Michael Jordan este probabil acel nume care se identifică cu sportul lui, mai mult decât Tiger Woods. Jordan este cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor, numărul unu atunci când vine vorba de vânzarea imaginii sale. Jordan le-a făcut pe toate: filme, reclame, baseball profesionist și multe altele. Jordan trăiește azi pe cai mari datorită înălțimii sale și a pantofilor de baschet.

Ion Țiriac – 2 miliarde de dolari

Ion Țiriac a fost atât jucător de tenis, cât și de hochei. Tiriac a fost primul român care a intrat în Hall of Fame-ul tenisului mondial. Cu toate acestea, Țiriac este mult mai cunoscut pentru mintea sa de om de afaceri din moment ce a fondat prima bancă privată din România, după căderea comunismului. Ion Țiriac este în fruntea clasamentului care arată cei mai bogați sportivi din toate timpurile.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO