Viața lui Roger Federer. Copilăria marelui campion și amănunte picante nedezvăluite - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața lui Roger Federer e dezvăluită de un site de biografii foarte bine documentate, unde putem afla povestea copilăriei sale și amănuntele picante ce nu au fost aflate până acum.

Toată lumea știe că Roger Federer este un geniu al tenisului, „The Swiss Maestro” cum l-au numit comentatorii sportivi, însă puțini știu că el are o biografie extrem de interesantă.

Viața lui Roger Federer în primii ani ai copilăriei

Roger Federer s-a născut pe 8 august 1981 în Basel, Elveția. Părinții săi, Robert și Lynette, au lucrat toată viața pentru o companie farmaceutică. Mama era imigrantă din Africa de sud, iar tatăl elvețian și adesea vorbeau despre frumoasa lor poveste de dragoste.

Federer a crescut în Basel, oraș recunoscut pentru faptul că găzduiește cea mai veche universitate elvețiană, dar și numeroase muzee și faimosul Teatru Basel. Asemenea multor copii de vârsta lui, destinul îi era orientat către terminarea unei universități și punerea în aplicare a intereselor artistice. El însă urmărea un singur interes: tenisul. Deși tenisul era un sport pe care familia sa îl juca cu plăcere, era considerat mai mult o activitate de timp liber de către părinții și sora lui Roger Federer.

Până la urmă familia sa a înțeles că pasiunea fiului pentru sport era bine fundamentată și pentru că se baza pe o situație financiară bunicică, văzând ce poate copilul la jocurile în aer liber, a hotărât să-l sprijine pe viitor.

Sursă: tenisworldusa.com

Federer avea numai 8 ani când a intrat într-un program de tenis pentru juniori în Basel. Era atât de preocupat de acest sport încât dispoziția sa emoțională din orice moment al zilei reflecta cât de bine se descurcă cu tenisul și, interesant, ce rol bun a jucat idolul copilăriei sale, Boris Becker, în formarea sa.

Cel ce avea să devină geniul tenisului, a plâns într-o zi fără oprire pentru că eroul copilăriei sale, Boris Becker a pierdut finala Wimbledon din 1988 în fața lui Stefan Edberg. Imaginea lui Federer era următoarea: tenisul înseamnă viață, iar câștigul înseamnă substanță. Ca rezultat, se enerva adesea când lovea prost și arunca cu racheta de pământ manifestându-și astfel furia.

De partea lor, părinții nu puteau decât să privească îngrijorați cum iubitul lor fiu a transformat tenisul dintr-o activitate distractivă de familie într-o confruntare personală ce atinge niveluri emoționale de proporții. Acest comportament al lui Federer i-a determinat să angajeze un jucător de tenis profesionist, pe australianul Peter Carter care să le antreneze, dar să le și „repare” fiul.

sursă: childbiography.com

Citește și: Serena Williams, despre marile încercări din perioada postpartum


Cum se construiește cariera lui Roger Federer

Peter Carter a fost cel care l-a ajutat pe Roger să vadă piesele lipsă (strategia, psihologia și eticheta) fără de care nici un jucător de tenis nu poate duce o activitate intensă.

Realizând ce impact pozitiv are antrenorul asupra conduitei emoționale și psihice a fiului lor, părinții lui Federer i-au permis să petreacă cea mai mare parte a timpului lui sub tutela lui Carter.

Antrenamentele multiple și intense l-au făcut să plece de acasă de la vârsta de 13 ani cu scopul de a-și perfecționa abilitățile sportive în mai multe centre de pregătire din Elveția. De acolo Federer a ajuns la centrul din Biel unde și-a cunoscut viitorul antrenor.

Sursă: childbiography.com

Ridicarea spre glorie

Perfecțiunea cu care Roger Federer a tratat tenisul, l-a făcut să ajungă la Peter Lundgren care l-a considerat din prima o persoană care servește excepțional, are o lovitură foarte puternică, un excelent joc de picioare și o tehnică eficientă, caracteristicile stilului său de joc din prezent.

Abilitățile sale l-au ajutat să câștige ITF, primul loc pentru jucătorii de tenis, să domine campionatul dedicat adolescenților de la Wimbledon, atât singur, cât și la dublu și să ajungă în finala pentru juniori la U.S. Open.

Sub titulatura de antrenorul lui Federer, Peter Lundgren a muncit să se asigure că doar în sus va merge cariera promițătoare a tânărului tenismen. Așa a ajuns să câștige nenumărate titluri, să rămână în topuri, să stabilească recorduri și să domine tenisul Roger Federer. Restul e istorie.

Viața amoroasă a lui Roger Federer

Roger Federer și Miroslava Vavrinec în ziua nunții lor

Deși iubea tenisul și părea că are cel mai solid angajament cu acest sport, Roger Federer și-a întâlnit jumătatea în anul 2000, pe Miroslava Vavrinec, în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney, când amândoi au reprezentat Elveția.

Cu toate acestea, Mirka s-a retras din tenis în anul 2002 din cauza unei accidentări la picior care părea să nu se mai vindece. Ea a ales să devină omul de PR al soțului ei, o față familiară în timpul jocului și al victoriei, bineînțeles.

După nouă ani de iubire, cei doi s-au căsătorit pe data de 1 aprilie 2009 la vila Wenkenhof din Basel, orașul lui natal.

Iubirea lor este binecuvântată cu două perechi de gemeni.

În 2009, Mirka a dat naștere unei perechi de gemene identice pe care le-au botezat Myla Rose și Charlene Riva.

În 2014 fericirea a fost și mai mare când au adus pe lume încă o pereche de gemeni identici, de această dată băieți, Leo și Lennart.

Soția lui Roger Federer cu cei patru copii ai lor, la un meci de tenis al marelui campion, Sursă: tenisworldusa.com

Viața lui Roger Federer: detalii picante mai puțin cunoscute

Robert Federer, tatăl tenismenului este de origine elvețiano-germană și provine din Berneck, Cantonul St. Gallen. A întâlnit-o pe Lynette, soția sa, în Kempton Park din Africa de Sud și s-au căsătorit în același an, 1973. După căsătorie s-au mutat amândoi în Elveția.

Lynette Federer provine dintr-un trib african  din Kempton Park și a crescut la Johannesburg. În școala generală era o foarte bună atletă și participa la toate competițiile sportive.

Diana este sora mai mare cu doi ani a lui Roger Federer, născută și ea în Basel. Ea, de asemenea, a adus pe lume o pereche de gemeni, o fată și un băiat.

Cea mai mare depresie a suferit-o Roger Federer atunci când antrenorul său, Peter Carter a murit într-un accident de mașină, în timp ce  se afla în Safari în Africa de sud. Federer a suferit grozav și după săptămâni întregi în care a plâns după el, a hotărât că pentru a-i aduce un omagiu memoriei lui, va fi tot timpul în topul clasamentului la tenis.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora