Cele mai apreciate seriale de pe Netflix
Netflix este una dintre cele mai celebre platforme de streaming de la noi, iar în fiecare lună își actualizează lista de filme și seriale cu noi producții, care ajung destul de repede în topul preferințelor publicului. De-a lungul timpului, seriale precum ”Wednesday”, ”Bridgerton” și ”Stranger Things” au făcut furori pe platformă, astfel că au ajuns la un număr impresionant de vizualizări. Iată care este lista completă a celor mai bune seriale Netflix din ultimii ani.
House of Cards
Cu acest serial a început totul. Deși s-ar putea să nu fie cu adevărat primul serial original Netflix, este cu siguranță cel care a atras atenția lumii întregi asupra Netflix. „House of Cards” a transformat serviciul de streaming într-un mare câștigător de premii, inclusiv 7 premii Primetime Emmy și strângând un număr considerabil de nominalizări pe parcurs. Serialul îl are în rolul principal pe controversatul Kevin Spacey în rolul lui Francis Underwood, un democrat numit secretar de stat. Puține personaje din istoria televiziunii sunt mai meschine și mai viclene decât el. Francis și soția sa, Claire (Robin Wright), pornesc într-o misiune de a distruge pe oricine le stă în cale și pe toți cei care le-au greșit vreodată, în timp ce acțiunile lor delicios de dramatice și nemiloase le prezintă ascensiunea spre vârful ierarhiei politice.
Citește și: Filmele Willy Wonka: ce poveste se ascunde în spatele fiecăruia și care e mai bun?
The Queen’s Gambit
Acest serial a transformat actrița în ascensiune Anya Taylor-Joy într-un superstar, iar despre „The Queen’s Gambit” putem spune că este o mini serie remarcabilă. Serialul spune povestea jucătoarei de șah Beth Harmon (Taylor-Joy), care își dorește cu orice preț să devină cea mai bună jucătoare de șah din lume, o realizare rară pentru o femeie la acea vreme. Seria a fost un succes enorm pentru Netflix și, deși nu va mai exista un alt sezon, a strâns laude și numeroase premii: a câștigat 11 premii Primetime Emmy, iar Taylor-Joy a câștigat un Glob de Aur pentru interpretarea ei.
The Crown
Cel mai prestigios serial Netflix „The Crown” prezintă viața reginei Elisabeta a II-a din anii 1940 până în vremurile contemporane. La fiecare două sezoane distribuția se schimbă pentru a reflecta schimbările în timp. Claire Foy și Olivia Colman au interpretat până acum rolul Reginei, iar Imelda Staunton a preluat ultimele sezoane. Serialul a dominat ceremoniile de premiere, câștigând la toate categoriile majore pentru seriale dramă la Primetime Emmy Awards. Se mândrește cu interpretări grozave, standarde de producție de clasă mondială (inclusiv costume uluitoare) și mai multe intrigi politice decât poți visa.
Stranger Things
Serialul Netflix „Stranger Things” este o desfășurare SF încântătoare, cu nuanțe de nostalgie, în orașul fictiv Hawkins, Indiana. Primul sezon analizează dispariția misterioasă a lui Will (Noah Schnapp) și unele întâmplări supranaturale bizare din oraș, inclusiv apariția bruscă a unei tinere fete cu puteri psihocinetice pe nume Eleven (Millie Bobby Brown). Serialul, creat de Frații Duffer, este plin de momente epice, iar fanii sunt fascinați și așteaptă cu multă nerăbdare următorul sezon al seriei. Înfricoșător, dramatic și hilar în egală măsură, „Stranger Things” este o experiență specială și o întoarcere încântătoare la ceea ce înseamnă SF clasic.
Black Mirror
Creat de Charlie Brooker, „Black Mirror” este o antologie britanică ce se concentrează pe povești despre pericolele cu care se confruntă societatea care se bazează foarte mult pe tehnologie. A fost difuzat inițial pe British Network Channel 4 înainte de a se muta pe Netflix, care a produs mai multe sezoane. Fiecare episod este complet diferit, iar serialul acoperă o gamă largă de genuri – de la o satiră SF clasică în „USS Callister” la o frumoasă poveste de dragoste în „San Junipero” și horror în „Black Museum”. Daniel Kaluuya, Andrea Riseborough, Miley Cyrus și Jesse Plemons sunt doar câțiva dintre actorii care apar în diverse episoade.
Citește și: Cele mai bune filme de acțiune de pe Netflix. Recomandări pentru fanii de adrenalină și suspans
Orange Is the New Black
Creată de Jenji Kohan („Weeds”), seria dramatică Netflix „Orange Is the New Black” a făcut vedete din multe dintre actrițele din distribuție, inclusiv Laverne Cox, Taylor Schilling, Taryn Manning, Uzo Aduba și multe altele. Sigur, serialul e imprevizibil și impresionant în cele șapte sezoane ale sale, prezentând povești care de care mai interesante, dar distribuția sa este perfectă, pur și simplu una dintre cele mai bune din istoria televiziunii. Pentru ceea ce prezintă greșit despre ce se întâmplă în închisoare, compensează din plin prin povești convingătoare, dinamica genială a personajelor și divertisment de nota zece.
Money Heist
Acest serial spaniol este unul dintre cele mai bune producții Netflix, iar intrigile sale întortocheate sunt o încântare de privit. Având câteva personaje cu adevărat fascinante, „Money Heist” este – așa cum spune și numele – despre jafuri. Există un personaj cheie, cunoscut sub numele de „Profesorul”, și există o schemă de a realiza cel mai mare furt din istorie prin tipărirea de miliarde de euro chiar în Monetăria Regală a Spaniei. Pentru a-și pune în aplicare planul, Profesorul recrutează opt oameni, fiecare cu anumite abilități pentru a-l ajuta la finalizarea infracțiunii și toți sunt legați de un singur lucru: nu au nimic de pierdut.
Hellbound
La scurt timp de la succesul „Squid Game” a apărut un alt thriller coreean pe Netflix, dar „Hellbound” este o experiență complet diferită. Serialul se concentrează pe creșterea numărului de incidente misterioase în care îngerii le apar celor care se presupune că au păcătuit, spunându-le că vor ajunge în iad. Când le vine vremea, monștrii vicioși îi distrug cu violență și îi duc pe lumea cealaltă, direct în iad. Serialul are câteva personaje cu adevărat convingătoare și oferă o critică usturătoare asupra modului în care sunt organizate cultele religioase și a modului în care oamenii urmează orbește moduri dominante de gândire.
The Baby-Sitters Club
Bazat pe romanele clasice pentru tineri adulți de Ann M. Martin, „The Baby-Sitters Club” este o actualizare modernă a acestora, în care câteva eleve de gimnaziu pun pe roate o afacere de babysitting în fermecătorul oraș Stoneybrook, Connecticut. Deși ai putea respinge serialul considerându-l ca fiind pentru copii, ai pierde unul dintre cele mai surprinzătoare și fermecătoare show-uri Netflix. Toate fetele provin din medii diferite și fiecare are un set unic de aptitudini și probleme. Este fermecător de la început până la final să le vezi pe aceste fete tinere trecând prin încercările și necazurile vieții, iar această serie este ca o îmbrățișare caldă de care lumea are nevoie cu disperare.
Grace and Frankie
Unul dintre cele mai longevive seriale Netflix este o surpriză extrem de plăcută, deoarece poveștile despre femeile mai în vârstă nu primesc de obicei atenția pe care o merită. Din fericire, „Grace and Frankie” este un serial extrem de popular. Le are în rolurile principale pe actrițele cu adevărat legendare Jane Fonda și Lily Tomlin, în rolurile titulare Grace și Frankie, rivale pe termen lung care devin prietene apropiate după ce soții lor, Sol (Sam Waterston) și Robert (Martin Sheen), le-au părăsit și au început o relație unul cu celălalt.
Squid Game
Puține seriale au avut o influență colectivă asupra societății precum drama coreeană „Squid Game”. Serialul nu pare să se oprească să doboare recorduri, deoarece a fost vizionat peste 1,65 miliarde (da, așa e, miliarde) de ore în primele 28 de zile de difuzare. Acest lucru nu vă va mira atunci când îl veți viziona, dacă nu ați făcut-o deja. „Squid Game” spune povestea unui grup de oameni cu mari datorii care sunt invitați să participe la o competiție ce implică jocuri pentru copii, cu un premiu uriaș în numerar, care le va schimba viața. Dar aceste jocuri au consecințe incredibil de mortale.
Santa Clarita Diet
„Santa Clarita Diet” a îndrăznit să prezinte mitul zombi exact așa cum este: absurd și hilar. Acest sitcom ușor diabolic o urmărește pe Sheila Hammond, o soție, mamă și agent imobiliar de lux, care se îmbolnăvește cumplit, moare și apoi revine la viață. Ea este aproape la fel, după acest moment traumatizant – cu excepția faptului că tânjește constant carne și sânge. Soțul ei iubitor, Joel, este extrem de susținător, ajutându-o să își procure mesele prin tot felul de tactici ilegale. Între timp, fiica lor adolescentă perspicace își dă seama de secretele situației dificile în care se află Sheila.
Citește și: Viața lui Dustin Hoffman, legenda vie a Hollywood-ului: De la respingerea din cauza „băieților frumoși”, la cele mai bune filme din istorie și până la acuzațiile de hărțuire sexuală
Bridgerton
Bazat pe romanele best-seller ale Juliei Quinn, „Bridgerton” este setat în lumea atrăgătoare, opulentă și competitivă a înaltei societăți din perioada Regency în Londra. De la sălile de bal strălucitoare din Mayfair, la palatele aristocratice din Park Lane, seria dezvăluie o lume seducătoare, somptuoasă, plină de reguli complicate și lupte dramatice pentru putere, în care nimeni nu este cu adevărat vreodată pe un teren stabil. În centrul spectacolului se află puternica familie Bridgerton. Alcătuită din opt frați uniți, acest grup amuzant, plin de îndrăzneală și inteligență, trebuie să navigheze piața matrimonială de top în căutarea romantismului, aventurii și iubirii. Netflix și Shondaland au anunțat că serialul „Bridgerton” a intrat în producție pentru sezonul 3, alături de noi membri ai distribuției: Daniel Francis, Sam Phillips și James Phoon. Acest sezon se va concentra pe povestea de dragoste dintre Penelope Featherington (Nicola Coughlan) și Colin Bridgerton (Luke Newton).
Sursa foto: Facebook