Cele mai bune aplicaţii de tradus - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune aplicaţii de tradus

Trăim însă într-o lume globalizată şi avem nevoie, de multe ori, de informaţii cât mai complexe din zone foarte îndepărtate. Călătoriile, fie ele de business sau de plăcere, au devenit o parte importantă a vieţilor multora dintre noi, aşa că avem nevoie să ne descurcăm oriunde am merge.
Share this article

Nu putem fi toţi poligloţi şi nici măcar nu avem toţi aceleaşi înclinaţii şi talent către a învăţa o limbă străină. Trăim însă într-o lume globalizată şi avem nevoie, de multe ori, de informaţii cât mai complexe din zone foarte îndepărtate. Călătoriile, fie ele de business sau de plăcere, au devenit o parte importantă a vieţilor multora dintre noi, aşa că avem nevoie să ne descurcăm oriunde am merge, mai ales că, în ciuda aparenţelor, nu toată lumea vorbeşte limba engleză. Iar cel mai la îndemână în era tehnologiei nu sunt manualele. Am pregătit pentru voi o listă cu cele mai bune aplicaţii de tradus, perfecte pentru orice moment şi orice loc în care ne aflăm.

În timp ce unele dintre ele pot fi folosite şi offline, altele au nevoie obligatoriu de conexiune la internet. La unele puteţi să scrieţi textul dorit şi aplicaţia să vi-l traducă în limba dorită, tot în scris. Altele pot traduce în timp ce ascultă o propoziţie, iar unele dintre ele pot chiar traduce în timp ce voi încadraţi un text cu ajutorul camerei telefonului. Nu există o aplicaţie ideală pentru toţi. Voi trebuie să testaţi şi să vă daţi seama care este cea mai potrivită dintre cele mai bune aplicaţii de tradus.

Google Translate

Aceasta este poate cea mai cunoscută şi utilizată aplicaţie de tradus, asta şi pentru că are capacitatea de a traduce expresii din mai mult de 100 de limbi, lucru neegalat de nicio altă aplicaţie. Poate fi instalată atât pe Android cât şi pe iPhone şi facilitează traducerea atât a textului scris, cât şi a semnelor de circulaţie, de exemplu. Dacă fotografiaţi un semn de circulaţie sau un panou cu text într-o limbă străină, Google Translate îl traduce în limba dorită. Aplicaţia este capabilă inclusiv să traducă mesaje vocale, dovedindu-se foarte utilă dacă aveţi nevoie de indicaţii de la un localnic. Şi pe lângă toate aceste avantaje, mai are unul de necontestat: este gratuită.

Microsoft Translator

Aplicaţia creată de gigantul tehnologic din Redmond, SUA nu putea lipsi din lista cu cele mai bune aplicaţii de tradus. Ajută la susţinerea unei conversaţii în peste 60 de limbi, traducând automat răspunsurile interlocutorului în limba dorită de voi. Deasemenea, aveţi la dispoziţie posibilitatea de a realiza traduceri text sau cu ajutorul camerei foto. Trebuie să aveţi în vedere că unele dintre funcţiile aplicaţiei nu sunt valabile pentru toate limbile, dar aveţi la îndemână o carte cu propoziţii şi fraze uzuale, ce vă pot fi de folos în călătoriile voastre. Ca să puteţi folosi aplicaţia şi în modul offline puteţi descărca limbile de care aveţi nevoie şi în acest fel puteţi face traduceri chiar dacă nu sunteţi conectat la Internet.

Reverso

Aceasta este o aplicaţie care, deşi nu oferă traduceri decât în şi din 12 limbi, ar putea deveni preferata voastră. Nu este o simplă aplicaţie de tradus, ci vă oferă şi diverse variante de utilizare a expresiilor căutate, ceea ce vă ajută să descoperiţi mult mai uşor sensul acestora. Este gratuită versiunea de bază, dar dacă doriţi să aveţi acces la un număr mai mare de exemple, precum şi să eliminaţi reclamele, puteţi apela la versiunea Premium, plătită. Poate fi achiziţionată pentru 1,99 euro lunar şi poate fi utilizată atât pe Android şi iOS, cât şi ca extensie de browser.

iTranslate

Aplicaţia iTranslate este, deasemenea, gratuită şi se dovedeşte foarte utilă dacă ai nevoie să traduci cel mult una, două propoziţii. Poate fi instalată pe sistemele Android, iOS şi 10 Mobile şi are capacitatea de a traduce un text în mai mult de 90 de limbi. Pentru a folosi însă traducerile offline sau vocale aveţi nevoie să descărcaţi varianta Pro, pentru care trebuie să plătiţi. Avantajul mare al iTranslate este dacă vreţi să şi învăţaţi limba respectivă. În aplicaţie puteţi asculta şi pronunţia propoziţiilor sau cuvintelor traduse şi puteţi găsi sinonime sau modul de conjugare al verbelor.

SayHi

Aceasta este o aplicaţie destinată utilizatorilor de iPhone şi Kindle. Pune la dispoziţia acestora traduceri în peste 90 de limbi şi dialecte şi poate fi utilizată în timp real, traducând în timp ce vorbiţi.

WayGo

Dacă plănuieşti să călătoreşti în Asia aceasta este aplicaţia de care ai nevoie pentru că este capabilă să traducă text şi caractere din chineză, japoneză sau coreeană în limba engleză. Este disponibilă pentru Android şi iPhone şi nu necesită conexiune la internet pentru a putea fi folosită.

Trebuie să ţineţi cont însă că nicio astfel de aplicaţie nu este precisă 100% şi că anumite expresii pot avea cu totul alt înţeles decât cel precizat de aplicaţii. Aşadar, dacă aveţi nevoie de o comunicare rapidă şi simplă, aplicaţiile de tradus sunt o soluţie excelentă. Dacă însă vreţi să traduceţi un text specializat sau vreun document, vă recomandăm să apelaţi la traducători autorizaţi.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora