fbpx

Căutare

Share this article

Parisul este renumit pentru restaurantele sale de top, premiate cu stele Michelin. Restaurantele din capitala Franței sunt recunoscute în întreaga lume pentru eleganța lor, pentru preparatele deosebite și pentru atmosfera încântătoare. Nu-i ușor să numești cele mai bune restaurante din Paris, însă specialiștii au câteva preferate pe listele lor selecte.

Iată care sunt cele mai bune restaurante din Paris:

Cele mai bune restaurante din Paris: Guy Savoy

Sursa foto: guysavoy.secretbox.fr

Desemnat doi ani la rând drept “cel mai bun restaurant din lume”, Guy Savoy este renumit nu numai pentru mâncare, dar și pentru serviciile impecabile. Personalul din acest restaurant, premiat cu trei stele Michelin, este întotdeauna prietenos și zâmbitor. Supa de anghinare de la Guy Savoy este un preparat renumit de pe meniul lor. Este acompaniată de brioșe cu unt de trufe, urmată de un desert în formă de sferă de ciocolată, peste care se toarnă un piure de mango cald, pentru a crea un delicios efect de topire. Cine ajunge acolo trebuie să încerce și stridiile “Huîtres en nage glacée’.

Cele mai bune restaurante din Paris: Le Meurice

Le Meurice este unul dintre cele mai elegante hoteluri din lume, decorat în stilul opulent al secolului al XVIII-lea. Restaurantul din cadrul hotelului este întruchiparea luxului: podeaua de mozaic, candelabrele de cristal, draperiile grele de damasc de la ferestrele cu vedere la grădinile Tuileries te fac să te simți ca un adevărat aristocrat. Premiat cu două stele Michelin, Le Meurice servește vin și șampanie păstrate în codiții speciale într-o încapere care se află în apropierea sălii de mese. Cum este de așteptat, preparatele sunt cu totul speciale. Odată ajuns acolo, trebuie să încerci homarul albastru cu șampanie, bibanul de mare cu orez cu foiță de aur sau scoicile cu spumă de trufe albe.

Le Meurice este și în top cele mai scumpe restaurante din lume. Pentru 524 de dolari, o persoană poate gusta 3 specialităţi plus o selecţie de brânzeturi şi desert.

Cele mai bune restaurante din Paris: Pavillon Ledoyen

sursa foto: www.yannick-alleno.com

Alléno din Pavillon Ledoyen este unul dintre cele mai vechi restaurante din Paris. Pavillon Ledoyen și-a deschis porțile în 1972 și era unul dintre cele mai apreciate și frecventate localuri din Belle Epoque. Încărcat de istorie, restaurantul Alleno are trei stele Michelin și piesa sa de rezistență o reprezintă preparatele culinare excepționale.

Cele mai bune restaurante din Paris: Alain Ducasse din Plaza Athenée

Sursa foto: www.alainducasse-plazaathenee.com

Restaurantul Alain Ducasse este amenajat într-un stil simplu, lăsând mâncarea să fie vedeta principală. Decorat într-un stil modern, dar și cu câteva accente clasice, acest restaurant de trei stele Michelin este iluminat de un candelabru imens, prins cu sfori invizibile. Chefii de la Ducasse se laudă că folosesc cele mai bune ingredinete în preparatele lor, punând accent pe fructele și legumele de sezon, pentru ca mesele să fie cu adevărat delicioase. Tartarul de langustine este asezonat doar cu zeamă de lămâie, sare și piper pentru a nu-i altera gustul pur al oceanului.

Cele mai bune restaurante din Paris: Le Cinq, Four Seasons George V

sursa foto: http://www.restaurant-lecinq.com

Le Cinq este un restaurant de lux, dar cu o atmosferă prietenoasă, care nu te face să te simți stingher. Sala de mese decorată în auriu, picturile extravagante de pe pereți și minunatele aranjamente florale creează un cadru ideal pentru a lua masa. Acest restaurant premiat cu trei stele Michelin servește mâncare clasică franțuzească, meniul schimbându-se în funcție de sezon. În meniu vei regăsi preparate fancy precum țipar afumat servit cu pâine neagră și reducție de suc de struguri sau purceluș prăjit alături de alte preparate moderne.

Cele mai bune restaurante din Paris: Apicius de la Hotel Schneider

sursa foto: http://restaurant-apicius.com

Acest hotel recompensat cu stele Michelin pentru calitatea serviciilor sale, a fost deschis de Chef Pierre Vigato in 2004. Se întinde în câteva încăperi ale hotelului Schneider, oaspeții putând alege, de exemplu, să ia masa în camera Klimt, decorată cu reproduceri superbe ale celebrului pictor. Pentru o atmosferă mai intimă, oaspeții pot alege Le Petit Salon, o încapare în care pot intra maxim opt persoane. Specificul restaurantului este franțuzesc modern.

Cele mai bune restaurante din Paris: L’Arpège

Sursa foto: http://www.alain-passard.com

Odată ajuns la L’Arpege, poți fi sigur că ai parte de o experiență premium. Fiecare ingredient este cu grijă selectat, pentru a se potrivi la perfecție cu restul. Premiat cu trei stele Michelin, acest restaurant de top pune accentul pe calitate. Încă din anul 2000, resuaurantul este aprovizionat din propriile livezi și grădini, care produc 40 de tone de alimente naturale în fiecare an.

Cele mai bune restaurante din Paris: Lasserre

Restaurantul Lasserre mizează pe discreție, servicii excepționale și preparate de top. O masă la Lasserre este o experiență care nu trebuie ratată, odată ajuns la Paris. Pe meniu găsești preparate clasice cum ar fi porumbel la cuptor cu legume de sezon sau rață picantă cu stafice și sos de vin. Acoperișul este retractabil, pentru a admira cerul parizian în zilele frumoase.

Cele mai bune restaurante din Paris: Le Jules Verne

Ce poate fi mai romantic decât o cină într-un restaurant din Turnul Eiffel? Le Jules Verne este locul ideal pentru o experiență culinară de top, servind preparate clasice franțuzești într-un decor modern îndrăzneț.

Cele mai bune restaurante din Paris: L’Orangerie

Dacă vrei să ai parte de o masă într-un decor încântător și elegant art deco, atunci L’Orangerie este locul pentru tine. Acest restaurant și-a câștigat prima stea Michelin la numai opt luni de la deschidere:  preparatele sunt adevărate capodopere, realizate cu măiestrie de chefii iscusiți.

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO