Cele mai controversate operaţii estetice. Botoxul, cel mai contestat, dar şi cel mai iubit - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai controversate operaţii estetice. Botoxul, cel mai contestat, dar şi cel mai iubit

Multe dintre aceste intervenţii par ele însele nişte defecte. În loc de efectul senzual căutat de cele care apelează la această procedură, de prea multe ori rezultatul este cu totul altul.
Share this article

Ne place sau nu să recunoaştem, cu toţii ne-am dori să întârziem cât mai mult semnele pe care le lasă trecerea timpului pe faţa şi corpul nostru. Iar tinereţea fără bătrâneţe nu e un deziderat de ieri, de azi. De când se ştiu oamenii visează să sfideze natura şi să-şi păstreze cât mai mult puterile, energia şi tinereţea. Unii aleg să dea şanse sportului şi aliementaţiei sănătoase, în timp ce alţii apelează la bisturiele chirurgilor esteticieni. Unii fac, într-adevăr, minuni. Alţii însă creează parcă alţi oameni. Nu e de mirare că sunt lucrurile atât de înverşunate la acest capitol. Am căutat să aflu care sunt cele mai controversate operaţii estetice şi ce anume le aduce renumele nu tocmai de dorit.

Cele mai controversate operaţii estetice

Nu e o surpriză că remodelarea buzelor este una dintre cele mai accesate intervenţii estetice în întreaga lume, iar asta se vede cu ochiul liber oricând ieşi din casă. Şi aici apare prima dintre controverse pentru că se presupune că această intervenţie este făcută să corecteze nişte defecte. Doar că multe dintre aceste intervenţii par ele însele nişte defecte. În loc de efectul senzual căutat de cele care apelează la această procedură, de prea multe ori rezultatul este cu totul altul.

Foto: pinterest.com

Şi din cauza unor experimente precum cele de mai sus s-au născut alte controverse şi idei preconcepute. Injectarea cu acid hialuronic – cea mai frecventă metodă folosită pentru remodelarea buzelor – este considerată de mulţi ca o intervenţie destinată exclusiv măririi lor, ceea ce e complet greşit. Această procedură este folosită şi pentru a reface conturul defectuos al buzelor, dar şi pentru a reda forma de odinioară a buzelor deshidratate sau ridate. Medicul care o efectuează – şi da, e musai să apelezi la un medic cu experienţă – injectează o doză foarte mică, tocmai pentru ca efectul să fie de naturaleţe, iar doar dacă e nevoie, suplimentează. Dar asta se întâmplă abia după 7-10 zile, timpul necesar în care se stabilizează substanţa.

Foto: smiledentist.co.uk

Ei, eu toată viaţa am visat la un abdomen ca de revistă, dar visul nu a fost suficient ca să-l obţin. N-am ştiut până de curând nici că sunt unii oameni care îl obţin nu în sala de fitness, cum ştiam eu că se face, ci în cabinetul medicului estetician. Obţinerea abdomenului extraplat este una dintre cele mai complicate intervenţii din chirurgia plastică. Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului inferior şi întărirea muşchilor abdominali. În general la această intervenţie apelează persoanele care au slăbit foarte mult şi au rămas cu exces de piele ce nu poate fi eliminat prin exerciţii fizice, dar sunt şi oameni care aleg să se supună unei astfel de operaţii ca să obţină o talie de viespe. Sigur, recuperarea nu este tocmai la îndemână având în vedere că vorbim de o operaţie majoră, iar riscurile sunt şi ele pe măsură, tocmai de aceea controversele sunt mari pe tema ei, mai ales când vine vorba de un moft, nu de o necesitate.

Citeşte şi: Iulia Dragomir: „Terapiile estetice neinvazive înseamnă frumuseţe fără durere” – LIFE.ro

Crescută în anii `80, când erau în vogă supermodelele cu picioare până-n gât şi siluete ca trase prin inel, n-aş fi crezut că voi prinde vremurile în care implanturile fesiere să devină o modă. Dar cum viaţa este mereu plină de surprize, iată că în prezent sunt destule femei care îşi doresc modelul Jennifer Lopez sau Kim Kardashian.

Implantul fesier este însă o tehnică nu doar foarte complicată, ci care presupune şi o mulţime de riscuri, mai multe chiar decât implanturile mamare. Să nu uităm că vorbim de o zonă mobilă, dar şi de susţinere, iar implanturile se pot deplasa sau chiar rupe în timp. Cel mai mare pericol este în cazul persoanelor care apelează la această intervenţie nu doar pentru o corectură sau îmbunătăţire, ci pentru schimbarea radicală a formei, un exces care poate avea consecinţe neplăcute.

Kim Kardashian, foto: newidea.com.au

Botoxul, pe cât de contestat de unii, pe atât de iubit de alţii

Toxina botulinică este una dintre cele mai populare substanţe folosite în procedurile estetice, dar şi una dintre cele mai controversate.

Până să aduc în discuţie controversele ce planează asupra ei, trebuie să vă spun că vorbim de o neurotoxină ce ajută la relaxarea muşchilor şi combaterea spasmelor musculare. Tocmai din acest motiv este frecvent utilizată pentru ameliorarea unor afecţiuni musculare precum bruxismul sau distonia cervicală.

Este evident acum şi felul în care a ajuns ea să fie atât de des folosită de către persoanele care vor să şteargă de pe faţă şi nu numai, urmele îmbătrânirii. Ridurile sunt, printre altele, consecinţe ale contracţiilor musculare apărute de-a lungul timpului, aşa că n-a fost nevoie de prea mult până când botoxul să devină prietenul numărul 1 al celor care nu le apreciază deloc. Practic, prin injectarea toxinei botulinice în locurile vizate, muşchii se relaxează şi nu mai sunt atât de activi încât să formeze riduri la suprafaţa pielii.

Dar botoxul este folosit frecvent ca tratament şi în cazul celor care suferă de transpiraţie excesivă, acesta inhibând neurotransmiţătorul ce stimulează glandele sudoripare, în cazul pacienţilor cu blefarospasm – spasm ocular şi al celor care suferă de bruxism – scrâşnitul dinţilor.

Tot exagerările sunt cele care au adus şi reclamă negativă acestui tip de intervenţii. Deşi toxina botulinică se resoarbe în organism după aproximativ 6 luni, sunt încă foarte mulţi oameni care cred că aceasta are efect pe viaţă şi că locul în care a fost injectată nu va mai fi niciodată la fel.

Mai mult, acel aspect de „îngheţat” i-a convins pe mulţi că acesta este efectul botoxului pe faţă: reduce capacitatea de a transmite orice expresie, fie ea de bucurie sau tristeţe. Uimirea, pare, în schimb mereu prezentă în cazul celor care abuzează de acest tip de intervenţii. Acest lucru se întâmplă însă în cazul celor care apelează la injectări cu cantităţi prea mari de toxină botulinică în căutarea veşnică a unei tinereţi imposibile sau a unei frumuseţi despre care consideră că le lipseşte.

Nicole Kidman, foto: realself.com

Ca la orice capitol din viaţă, şi în cazul operaţiilor şi intervenţiilor estetice, măsura este cheia succesului. Exagerările nu pot duce decât la efecte îndepărtate de scopul iniţial.

Citeşte şi: Cele mai nereuşite operaţii estetice ale vedetelor – LIFE.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora