Cele mai instagramabile locuri din România - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai instagramabile locuri din România

Nu greşesc cu nimic dacă spun că locul ăsta ar fi trebuit inventat dacă nu ar fi existat deja. Prea puţin cunoscut publicului larg, zona aflată la poalele Munţilor Vlădeasa este perfectă ca să uiţi de griji şi să nu vrei să te întorci prea curând în civilizaţie.
Share this article

Ştiu, e un clişeu, dar România chiar este o ţară frumoasă, care merită bătută în lung şi-n lat ca să descoperi o parte din minunăţiile ei. Unele dintre ele sunt menţionate pe toate listele, pe toate site-urile. Dar nu mereu cele mai cunoscute sau promovate locuri sunt şi cele mai spectaculoase. Şi cum Social Media contează, am făcut o listă cu cele mai instagramabile locuri din România, mai mult sau mai puţin cunoscute.

Cascada Bigăr

Este una dintre cele mai frumoase cascade naturale din lume, aşa că nu degeaba deschide lista cu cele mai instagramabile locuri din România. Se găseşte în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, iar muşchii care acoperă stâncile pe care curge apa sunt cei care ajută la imaginea superbă care li se înfăţişează turiştilor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oana (@oanaaa_maria)

Citeşte şi: Cele mai frumoase cascade din România, locuri pe care merită să le vezi măcar o dată în viață – LIFE.ro

Castelul de lut, Valea zânelor

Muzeul de la Porumbacu de Sus este unul dintre cele mai populare locuri pe reţelele sociale. Aflat la poalele Munţilor Făgăraş, castelul atrage turiştii ca un magnet. Ce-i drept, nu găseşti pe toate drumurile o casă desprinsă parcă din paginile unei cărţi cu poveşti, iar cei mai mulţi dintre noi am visat să intrăm măcar o dată în pielea personajelor care ne-au colorat copilăria.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Andreea (@laura.andrreea)

Sighişoara

Sighişoara tot cu gândul la poveşti mă duce. Cea mai mare cetate medievală din Europa, locuită fără întrerupere, este o invitaţe continuă la făcut poze. E practic imposibil să găseşti un loc pe care să nu vrei să-l imortalizezi şi să îl promovezi pe reţelele sociale, să vadă şi alţii ce minunăţii sunt pe la noi.

Lacul Scropoasa

Un alt loc devenit atracţie principală pentru turiştii dornici de fotografii de colecţie este Lacul Scropoasa. Situat pe Valea Ialomiţei, în Munţii Bucegi, locul este spectaculos şi ca aşezare, dar mai ales datorită culorilor uneori ireale pe care le afişează. Popularitatea lui pe Instagram şi pe Facebook l-a transformat însă în ultimii ani în loc de pelerinaj, aşa că aşteaptă-te la o aglomeraţie ieşită din comun pe traseu.

Piscina Pă Coastă

Dacă ai visat mereu să ajungi în locuri exotice, dar n-a fost să fie, poţi da o fugă până în Maramureş, să simţi puţin din atmosfera de acolo. Sună ciudat, dar nu-i. Un antreprenor local a construit în localitatea Mara o piscină, dar nu oriunde, ci pe coasta unui deal. Designul îl respectă pe cel al zonei, iar priveliştea este absolut năucitoare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Piscina Pa Coasta (@piscinapacoasta)

Transfăgărăşan

Ce-aş mai putea spune despre unul dintre cele mai celebre drumuri din lume din ce nu s-a spus deja? Şoseaua care traversează Munţii Făgăraş este pe cât de spectaculoasă, pe atât de aglomerată în scurta perioadă din an în care este deschisă circulaţiei. Cu toate astea, merită să faci drumul până acolo şi nu doar pentru fotografii. Locul ţi se aşează în suflet mai repede ca albina pe floare.

Valea Drăganului

Nu greşesc cu nimic dacă spun că locul ăsta ar fi trebuit inventat dacă nu ar fi existat deja. Prea puţin cunoscut publicului larg, zona aflată la poalele Munţilor Vlădeasa este perfectă ca să uiţi de griji şi să nu vrei să te întorci prea curând în civilizaţie. Cu semnalul la telefon sau internet vei sta extrem de prost, dar nu-i nicio grabă. Vei avea atât de multe fotografii de acolo, cât să postezi apoi un an întreg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casa Maria (@la_casamaria)

Cimitirul Vesel

Cel mai vesel cimitir din lume este şi el un loc în care cu greu vei găsi un moment în care să nu fii umăr la umăr cu alţi turişti. Dacă treci peste acest impediment, vizita este una pe care trebuie să o faci. Versurile de pe celebrele cruci îţi vor da o stare de bună dispoziţie pentru multă vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margaux ⛰🌼 (@margaux.r.22)

Citeşte şi: Cele mai frumoase locuri din România – LIFE.ro

Transalpina

O fi Transfăgărăşanul cel mai cunoscut, dar şi peisajele de pe Transalpina sunt răpitoare. Şi ameţitoare, mai ales pentru cei care nu sunt foarte pasionaţi de înălţimi. Chiar şi în acest caz, o vizită în zonă tot trebuie să faci pe cel mai înalt şi, nu mă tem să spun asta, cel mai frumos drum din România.

Lacul Sfânta Ana

Singurul lac vulcanic din România este şi el o frumuseţe, numai bună de expus pe reţelele sociale. Înconjurat de pădure, lacul îşi schimbă şi el culoarea de la un anotimp la altul, aşa că dacă vrei poze complete, te poţi întoarce acolo în fiecare anotimp.

Delta Dunării

Până să ajung prima dată în Delta Dunării aveam impresia că locul este supraevaluat. Prea îl ridica toată lumea în slăvi şi părea cel puţin ciudat să te impresioneze atât de tare câteva zile petrecute pe ape. Doar că delta noastră chiar este un loc în care te temi să clipeşti ca să nu pierzi ceva din minunăţiile ce ţi se arată în faţa ochilor. Şi ori de câte ori te întorci, descoperi alte şi alte lucruri noi şi frumoase.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asociația Delta Dunarii (@amdtdd)

Salina Turda

Şi salina din Turda este celebră nu doar la noi, ci în întreaga lume. Găseşti aici săli de tratament, un amfiteatru, un muzeu, săli de sport, o roată panoramică, loc de joacă şi un lac pe care te poţi plimba cu roata. Iar amenajarea este spectaculoasă, perfectă pentru fotografii de adunat aprecieri pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ionut VLAD (@ionut.vlad.photography)

Cazanele Dunării

Această bucată din defileul Dunării, şi îndeosebi chipul sculptat în piatră al lui Decebal, a devenit extrem de populară în ultimii ani pentru amatorii de fotografie. 11 alpinişti, alături de sculptorul Florin Cotarcea, au lucrat în zonă pentru realizarea chipului lui Decebal, iar proiectul a fost finalizat după 10 ani. Este însă acum cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa și a doua din lume.

Satul lacustru Berzasca

Rămânem în Clisura Dunării şi vorbim despre complexul lacustru din Caraş Severin. Este compus din mai multe bungalow-uri realizate din lemn şi aşezate pe piloni, deasupra Dunării, iar la ele ajungi după o plimbare pe un ponton lung, menit să te ţină departe de agitaţia de pe mal.

Rozariul de la Mândruloc

Cea mai mare grădină de trandafiri din sud-estul Europei se află în judeţul Arad. Sunt mai bine de 25 de hectare acoperite cu trandafiri, peste 3.000 de specii aduşi de peste tot din lume. Parcul este deschis din luna mai până la finalul lui septembrie, aşa că ai o vară întreagă la dispoziţie să mergi să-l vizitezi.

Rozariul de la Mândruloc , foto: editiadedimineata.ro

Laguna albastră de la Aghireşu

Lacul din judeţul Cluj mai este supranumit „Maldivele de la Aghireşu”. Culoarea spectaculoasă a apei este vinovata pentru celebritatea zonei şi dacă nu te încurcă drumul nu tocmai prietenos până acolo, merită să mergi să-l vizitezi. Nu vei avea nevoie de filtre ca să faci pozele mai atrăgătoare, asta cu siguranţă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adri (@clipedecolectie)

Citeşte şi: Locuri din România recunoscute de UNESCO – LIFE.ro

Ochiul Beiului

Tot în Parcul Naţional Cheile Nerei se află un alt lac cu o culoare de poveste. Iar Ochiul Beiului este special din atât de multe motive. Nu îngheaţă niciodată, temperatura apei având mereu între 4 şi 8 grade Celsius, prin urmare este un loc preferat de unele păsări migratoare care aleg să petreacă iarna aici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madalina Budaca (@madalina.budaca)

Cascada Beuşniţa

Un pic mai sus de Ochiul Beiului se află cascada Beuşniţa, o succesiune de casacade, în fapt, ceea ce o face absolut spectaculoasă pentru turişti care se încumetă să ajungă acolo. Nu că ar fi periculos, dar cele mai frumoase locuri necesită un pic de efort ca să ți se arate.

Sarmizegetusa Regia

Că am învăţat la istorie despre ea, e una, dar s-o vizitezi e cu totul şi cu totul altceva. Are ceva special locul ăsta de te face să vrei să te întorci la el, să vezi dacă sufletul îţi tresaltă la fel când îl revezi. Şi nu, nu are legătură cu legendele despre sacralitatea lui, ci cu aerul, peisajul şi oamenii zonei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian Ionuț Vasiu (@sebastiaen)

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora