Cele mai scumpe orașe din lume. Și cât costă traiul zilnic aici? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe orașe din lume. Și cât costă traiul zilnic aici?

Costul de trai ridicat din New York City se datorează economiei sale în plină expansiune și pieței mari a locurilor de muncă într-o varietate de industrii. Chiria medie pentru un apartament cu două camere în New York este de 3500 de dolari.
Share this article

Zurich, Paris și Hong Kong sunt primele trei cele mai scumpe orașe din lume în 2021. De fapt, sunt orașele în care traiul zilnic este cel mai costisitor din toată lumea. De exemplu, o familie cu patru membri are nevoie de mai bine de 5000 de euro pe lună pentru a-și acoperi cheltuielile de bază în Zurich. Iar aici nu am inclus chiria unei locuințe.

Cei care locuiesc în Zurich dau sume foarte mari pe mâncare și transport, de aici probabil acest loc onorabil în clasamentul cu cele mai scumpe orașe din lume. Restaurantele și cafenelele sunt destul de scumpe, dar nici fast food-ul nu este ieftin. Indubitabil, orașul oferă un trai de o foarte bună calitate și de aici motivul pentru care este foarte căutat de expați.

Zurich. Foto: Shutterstock

Paris, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume

Nu mă miră deloc această informație. Doar ca să-l vizitezi este una dintre cele mai scumpe destinații turistice din Europa. Încerc să-mi imaginez cum este să trăiești în Paris.

Paris este și el un oraș foarte atractiv pentru nou veniți. În același timp este extrem de populat. Aceste două motive ridică foarte mult costurile chiriilor.

Prețurile magazinelor alimentare pot varia de la un cartier la altul, dar, în general, produsele sunt destul de scumpe. Când vine vorba de mâncatul la restaurant, vei găsi că prețurile sunt rezonabile. Nici transportul nu este atât de costisitor pe cât ți-ai imagina. Cu un abonament lunar nelimitat de 75 de euro, poți alege tot felul de mijloace de transport, ori de câte ori dorești.

Hong Kong. Foto: Shutterstock

Hong Kong în top 3 cele mai scumpe orașe din lume

Nu este un lucru accidental faptul că Hong Kong a intrat pe această listă deoarece costul de trai este unul dintre cele mai ridicate din lume. Ca și în Paris, prețul locuințelor în Hong Kong este aproape exorbitant, în timp ce transportul public este unul rezonabil. Pe de altă parte, a deține și a întreține o mașină personală, poate costa o avere.

Singapore și Israel completează lista cu primele cinci orașe cele mai scumpe din lume, în 2021. Pentru o familie cu patru membri, media cheltuielilor lunare, inclusiv chiria, se ridică la 3000 de euro.

Chiria este mai ieftină dacă locuiești la periferia orașului. În special, nordul țării are multe districte care sunt considerate accesibile. Achiziționarea unei mașini este foarte costisitoare în Singapore, în timp ce transportul public este ieftin. Dacă îți place să iei masa în oraș, dar în același timp dorești să economisești bani, atunci o alegere sigură este reprezentată de micile întreprinderi locale.

Tel Aviv este cel mai scump oraș din Orientul Mijlociu pentru expați, chiar dacă prețurile pentru transportul local sunt destul de avantajoase.

Top 10 cele mai scumpe orașe din lume

Osaka ocupă locul șase în lista cu cele mai scumpe orașe din lume, urmată de Geneva. New York City, Copenhaga și Los Angeles sunt următoarele în top.

Chiriile reprezintă cheltuiala cea mai mare a vieții în Osaka. Restaurantele sunt considerate, de fapt, foarte ieftine, iar mâncarea este foarte bună. Iar în magazine vei găsi cu siguranță legume japoneze ieftine. Și nu în cele din urmă, transportul public este ieftin și foarte bine organizat.

O familie cu patru membri are nevoie de cel puțin 7000 de franci elvețieni pentru un trai modest în Geneva. O opțiune pentru chiria mai ieftină este alegerea unei locuințe la periferie, în centrul Genevei prețurile fiind foarte, foarte ridicate. Chiria unui apartament în Geneva este de două ori mai mare decât în Amsterdam sau Bruxelles.

New York. Foto: Shutterstock

Costul de trai ridicat din New York City se datorează economiei sale în plină expansiune și pieței mari a locurilor de muncă într-o varietate de industrii. Chiria medie pentru un apartament cu două camere în New York este de 3500 de dolari. Conform statisticilor, o persoană singură în New York trebuie să se aștepte la cheltuieli anuale de peste 50 de mii de dolari pentru întreținere. Această sumă este mult mai mare decât câștigă un muncitor american obișnuit.

Costul de trai pentru o persoană din Copenhaga poate fi estimat la aproximativ 1200 de euro pe lună. Iar acesta include doar necesitățile de bază, fără chirie.

Copenhaga. Foto: Shutterstock

Principalul factor care face ca traiul în Los Angeles să fie atât de scump este costul chiriilor. Dacă vrei să iei masa într-un restaurant fancy, într-adevăr, vei plăti scump, însă tot timpul ai la îndemână variante ieftine și bune.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora