fbpx

Căutare

Share this article

Încă de la începutul vieții sale politice, Joe Biden a cunoscut suferința. Cu doar câteva săptămâni înainte să devină senator, soția și fiica de un an mor într-un accident de mașină. Iar în 2015, fiul mai mic se stinge din cauza unui cancer necruțător.

Beau Biden a fost confidentul, eroul, motivația și inspirația celui care după o carieră de mai bine de 46 de ani în politica de peste ocean va deveni Președinte. Cei doi au avut mereu o relație extrem de apropiată, multă lume crezând că Joe Biden ar fi trebuit acum să îl ajute în campania prezindențială pe fiul său.

De altfel, acesta recunoaște că motivul pentru care a intrat din nou în lupta politică a fost rugămintea fiului său de a nu renunța. Beau Biden a fost, de asemenea și cel care i-a legat pe Joe și Kamala. Dar cine a fost acesta? Și cum suferința din familia Biden s-a transformat în empatie și, în final, într-o victorie în curtea prezidențială?

„Beau Biden a fost, pur și simplu, cel mai bun om pe care l-am cunoscut vreodată”

Viața celui de-al 46-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii a fost marcată de durere și de suferință. Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale de anul acesta cu un mesaj de unitate. Empatia a fost întotdeauna una dintre cele mai importante calități ale celui care va deveni la începutul anului viitor cel mai puternic om din lume. Iar această empatie vine din faptul că înțelege perfect suferința oamenilor.

În decembrie 1972 atunci când Joe Biden avea doar 30 de ani și se afla la doar câteva săptămâni de a fi numit senator, soția sa Neilia și fiica de doar 13 luni, Naomi, mor într-un accident de mașină. Sunt recunoscute pentru că mașina era plină de pancarde cu numele lui Biden, folosite în campania tocmai câștigată.

Beau Biden avea doar doi ani atunci când mama și sora sa au murit în accidentul de mașină. Atât el, cât și Hunter (care atunci avea trei ani) erau în mașină. Răniți, cei doi rămân luni bune în spitalul din Delaware, acolo unde Joe Biden se mută și unde îi este oficializată ceremonia de numire în funcția de senator. Deși inițial voia să renunțe, spunând că America mai poate să găsească și alți politicieni, însă băieții lui nu mai pot avea alt tată, Ted Kennedy, Mike Mansfield și Hubert Humphrey îl fac să se răzgândească. După ce copiii ies din spital, tânărul senator de Delaware are grijă de ei și face zilnic naveta către Washington, D.C. Relația lor a fost mereu una incredibil de strânsă, așa cum era de așteptat.

Beau Biden
Hunter și Beau Biden atunci când tatăl lor susținea un discurs în cadrul Democratic National Convention in Charlotte, N.C., în 2012

În 1977, atunci când Joe s-a recăsătorit, băieții au primit-o pe Jill în familie. De altfel, Biden spune, în cartea sa „Promises to Keep” că „She (Jill) gave me back my life. She made me start to think my family might be whole again/ Jill mi-a dat înapoi viața. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă”. Relația dintre Jill și Beau a fost mereu una apropiată, el spunând despre ea că „am avut mereu două mame”.

Joe a trebuit să o întrebe de cinci ori dacă vrea să se căsătorească cu el. De ce? „I couldn’t have them [Joe’s children] lose another mother. So I had to be 100% sure / Nu puteam să îi las pe copiii lui Joe să mai piardă încă o mamă, a trebuit să fiu 100% sigură de răspuns”. Iar atunci când a fost sigură, a spus „da”.

Joseph Beau Biden III: eroul răpus de un cancer nemilos

În 2015, la doar 46 de ani, Beau Biden a fost răpus de un cancer la creier. În 2010 suferise o lovitură și trei ani mai târziu, doctorii de la MD Anderson Cancer Centre din Houston, Texas, îi îndepărtaseră o leziune craniană. Din nefericire, doi ani mai târziu, cancerul se întoarce și, în ciuda tratamentelor făcute la Walter Reed National Military Medical Centre din Bethesda, Maryland, pe 30 mai 2015, moare.

Beau Biden

Despre acel moment, Dr. Jill Biden spune, într-un interviu pentru USA Today: „My life changed in an instant. All during his illness, I truly believed that he was going to live, up until the moment that he closed his eyes, and I just never gave up hope / Viața mea s-a schimbat imediat. Tot timpul am crezut sincer că o să supraviețuiească, asta până în momentul în care a închis ochii, până atunci nu mi-am pierdut niciodată speranța”.

Legătura dintre Președinte și Vice Președintele Americii

Se spune că Beau Biden trebuia să fie urmașul tatălui său. De altfel, în cadrul unui interviu acordat de Joe Biden pentru emisiunea Morning Joe de la MSNBC, Joe Biden a spus că „Beau should be the one running for president, not me / Beau ar fi trebui să fie cel care candidează, nu eu”.

Beau Biden a absolvit Facultatea de Drept la aceeași Universitate ca tatăl său –  Syracuse University. A fost procurorul general al statului Philadelphia, câștigând alegerile prima dată cu doar 13,000 de voturi și a doua oară cu peste 149,000. În această perioadă a lucrat cu Kamala Harris – procurorul general al Californiei la aceea vreme. Cei doi au ajuns să se împrietenească, vorbind aproape zilnic la telefon.

De altfel, atât Harris, cât și Biden au povestit cum Beau a fost omul care i-a legat: „am cunoscut-o pe Kamala prin fiul meu Beau, amândoi erau procurori generali la aceea vreme. El o respecta enorm pe Kamala. M-am gândit foarte mult la acest lucru înainte să îi propun să îmi fie Vice Președinte. Părerea lui Beau este cea mai importantă pentru mine și sunt mândru să o am pe Kamala alături de mine” a povestit Joe Biden. Dacă motivația lui Joe Biden este fiul său răpus de cancer, inspirația Vice Președintelui său, Kamala Harris, este mama sa – răpusă, la rândul său, de aceeași boală necruțătoare.

În 2008, Beau Biden, fiind căpitanul Delaware Army National Guard, a fost deportat în Irak. Iar, la întoarcerea în țară, Beau nu mai voia să candideze pentru un nou mandat de procuror general – planul său era să candideze pentru funcția de Guvernator în 2016. Însă cancerul l-a învins înainte să poată să schimbe lumea. Beau Biden a fost căsătorit cu Hallie Olivere și au avut doi copii împreună – Natalie (2004) și Robert Hunter II (2006).

Beau Biden

Piesa lui preferată a fost A Sky Full Of Stars, a trupei Coldplay – Chris Martin (solistul trupei) i-a cântat la ceremonia de înmormântare, iar Joe Biden și Kamala Harris au ales această piesă pentru momentul artificiilor din seara în care au fost declarați câștigătorii cursei prezidențiale de anul acesta.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO