fbpx

Căutare

Share this article

Despre Jill Biden, Joe a vorbit în timpul Convenției Democraților, spunând că „for all of you out there across the country, just think of your favourite educator who gave you the confidence to believe in yourself. That’s the kind of first lady… Jill Biden will be / gândiți-vă la profesorul vostru preferat, cel care v-a arătat că are încredere în voi, care v-a ajutat să credeți în voi, acesta este genul de Primă Doamnă care o să fie Jill Biden”. Dar ce știm despre Jill Biden?

Jill Biden a acceptat să se căsătorească cu Joe abia la a cincea cerere a acestuia

Jill Tracy Jacobs s-a născut pe 3 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey, dar și-a petrecut copilăria în Willow Grove, Pennsylvania alături de părinți și cele patru surori mai mici. Tatăl său, Donald, a fost casier la o bancă, în timp ce mama ei, Bonny, a fost casnică. După absolvirea liceului, a urmat studiie de modă, însă, în cele din urmă s-a decis să se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Delaware. Aici l-a întâlnit pe primul său soț, jucătorul de fotbal american Bill Stevenson, de care a divorțat ulterior în 1975. Doi ani mai târziu, Jill urma să se căsătorească cu Joe Biden. Atunci când l-a întâlnit, Joe trecea prin cea mai grea pierdere – soția, Neilia și fetița, Naomi, de doar un an îi muriseră într-un accident de mașină în 1972. Cei doi băieți, Beau și Hunter, supraviețuiseră accidentului, așa că politicianul Joe Biden făcea în fiecare zi drumul din Washington, D.C. către Delaware.

Jill Biden

Jill și Joe s-au cunoscut la un blind date (au ceva în comun cu Kamala Harris și soțul său care s-au cunoscut tot așa) în 1975 datorită fratelui lui. La vremea respectivă el era senator, iar ea era încă la facultate. Jill povestește, într-un interviu pentru Vogue, că atunci când l-a întâlnit pe Joe s-a gândit imediat că „I was a senior, and I had been dating guys in jeans and clogs and T-shirts, he came to the door and he had a sport coat and loafers, and I thought: God, this is never going to work, not in a million years. He was nine years older than I am! / Eu eram la facultate, fusesem doar la întâlniri cu băieți în blugi și tricouri, iar el venise la ușa mea într-o haină sport și mocasini, mi-am spus atunci: Dumnezeule, asta nu o să meargă niciodată, nici într-un milion de ani. El era cu nouă ani mai în vârstă decât mine”. Dar cei doi s-au dus la cinematograf și au văzut „A Man and a Woman” și lucrurile au venit de la sine.

Joe Biden spune, în cartea sa „Promises to Keep” că „She (Jill) gave me back my life. She made me start to think my family might be whole again/ Jill mi-a dat înapoi viața. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă”.

Joe a trebuit să o întrebe de cinci ori dacă vrea să se căsătorească cu el. De ce? „I couldn’t have them [Joe’s children] lose another mother. So I had to be 100% sure / Nu puteam să îi las pe copiii lui Joe să mai piardă încă o mamă, a trebuit să fiu 100% sigură de răspuns”. Iar atunci când a fost sigură, a spus „da”. Cei doi s-au căsătorit în New York City în 1977. Iar în 1981 s-a născut Ashley, fata lor.

În mai 2015, familia Biden a trecut printr-o altă tragedie – Beau, băiatul lui Joe, a murit de cancer la creier, lăsând în urmă doi copii și pe soția sa, Hallie Biden. Despre acel moment, Dr. Jill Biden spune, într-un interviu pentru USA Today: „My life changed in an instant. All during his illness, I truly believed that he was going to live, up until the moment that he closed his eyes, and I just never gave up hope / Viața mea s-a schimbat imediat. Tot timpul am crezut sincer că o să supraviețuiească, asta până în momentul în care a închis ochii, până atunci nu mi-am pierdut niciodată speranța”.

O pierdere care l-a făcut atunci pe Joe Biden să se retragă din viața publică. La doar 46 de ani, fiul său cu care avea o relație extrem de apropiată, îi fusese luat. Așa că discuțiile despre o eventuală candidatură a sa la funcția de Președinte a Statelor Unite ale Americii s-au închis foarte repede.

Despre toate greutățile prin care au trecut în toți acești ani Jill Biden a vorbit la Convenția Democraților, din clasa de la Delaware’s Brandywine High School, unde a predat limba engleză între 1991 și 1993:

Profesoara de engleză care lasă catedra pentru a fi Prima Doamnă a Americii

La 69 de ani, Jill Biden a fost preț de câteva decenii profesoară. Are licență în litere și două masterate. Iar în 2007 și-a terminat doctoratul la Universitatea din Delaware. Dar înainte de a deveni a Doua Doamnă a Americii, Dr. Jill Biden a predat la mai multe facultăți, școli publice și chiar un spital psihiatric pentru adolescenți din Delaware. Mai mult decât atât, în timp ce Joe Bide a fost Vice-Președinte, Dr. Jill Biden a fost profesoară de engleză la Northern Virginia Community College. Și spune că și-ar dori să continuie să muncească în profesia sa și acum, din postura de Primă Doamnă a Americii, devenind prima soție de Președinte care să facă acest lucru.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO