fbpx

Căutare

Share this article

Zilele trecute, la anunțul veștii că fondatorul Hustler a murit, mulți s-au întrebat cine a fost Larry Flynt. Ca răspuns la această întrebare aș recomanda în primul rând filmul The People vs. Larry Flynt. Este un clasic al cinematografiei americane ce ne arată într-un mod artistic, dar destul de realist cine a fost Larry Flynt.

Flynt a fost o figură notabilă în industria pornografiei, aproape 50 de ani. În 1974 el a lansat revista Hustler, ulterior extinzându-se pe trei canale de televiziune cunoscute sub numele de Hustler TV. Flynt a fost, de asemenea, cunoscut pentru numeroasele sale bătălii legale în numele divertismentului pentru adulți și ca inițiator al Primului Amendament. Primul Amendament este și subiectul filmului de care vorbeam, ce a fost nominalizat la Oscar, în care Woody Harrelson joacă rolul lui Flynt, iar Flynt însuși joacă rolul judecătorului de caz.

Cine a fost Larry Flynt și care e povestea lui?

Născut pe data de 1 noiembrie 1942, în Lakeville, Minnesota, Larry Flynt a crescut într-o mare sărăcie și într-o familie dezechilibrată, alături de un tată alcoolic și violent. Ca să scape din acest mediu, la vârsta de 15 ani s-a înrolat în armata SUA, folosind un certificat de naștere fals, mințind astfel că era mai mare decât vârsta pe care o avea în realitate.

Foto: Vice

După ce a fost lăsat la vatră într-un mod onorabil, Flynt a lucrat la Inland Manufacturing Company câteva luni și apoi a îmbrățișat meseria de contrabandist de băuturi alcoolice, înainte de a se înrola în Marină, în 1960. După ce și-a terminat din nou onorabil stagiul militar, în 1964, Flynt a intrat în afacerea cu baruri și, în cele din urmă, a deschis cluburile Hustler în jurul orașului Ohio.

Cine a fost Larry Flynt și cum a devenit cunoscut întregii lumi?

În 1972, Flynt a început să tipărească Hustler Newsletter, care era o publicație de două pagini despre cluburile sale. A devenit atât de popular încât Flynt s-a extins și, în cele din urmă, acea broșură a devenit revista Hustler. În foarte scurtă vreme, Hustler Magazine a ars mai multe etape decât oricare altă publicație, devenind mai celebră ca Playboy, cu fotografii nud explicite, cu caracter sexual, precum și poze făcute de paparazzi unor persoane celebre. Printre acestea din urmă se număra și fosta prima doamnă a Americii, Jacqueline Kennedy.

În primii ani ai revistei Hustler, publicația s-a confruntat cu multe bătălii legale legate de legile obscenității. În martie 1978, în timp ce Flynt părăsea o ședință de judecată în Georgia, a fost împușcat pe trotuar de către un individ, care mai târziu s-a dovedit a fi ucigașul în serie, Joseph Paul Franklin. Rana l-a lăsat pe Flynt paralizat de la talie în jos, cu leziuni permanente ale măduvei spinării, iar Flynt a fost văzut de atunci numai într-un scaun cu rotile placat cu aur și căptușit cu catifea. Franklin nu a mărturisit tentativa de crimă decât câțiva ani mai târziu și a spus că raționamentul său s-a bazat pe faptul că a fost deranjat de o ședință foto interrasială ce a apărut în Hustler, lucru care l-a înfuriat teribil. Franklin a fost în cele din urmă condamnat la moarte, dar Flynt și-a exprimat faimos opoziția față de pedeapsa cu moartea în 2013, însă fără rezultat.

Flynt a fost implicat în alte câteva cazuri de obscenitate, inclusiv procesul Revista Hustler împotriva Falwell, în 1988, care a ajuns la Curtea Supremă, aceasta din urmă dându-i câștig de cauză lui Flynt.

Larry Flynt a fost, de asemenea, acuzat de infracțiuni legate de obscenitate în 1998, ca urmare a unei operațiuni sub acoperire.

Barurile Hustler din Ohio au dat naștere mai târziu magazinului sexual Hustler Hollywood, unui cazinou și altor numeroase reviste și cluburi.

Cine a fost Larry Flynt și care sunt controversele legate de viața sa personală?

Flynt s-a confruntat, de asemenea, cu controverse și în viața sa personală. La 27 iunie 1987, a patra soție a lui Flynt, Althea Leasure, a fost găsită moartă în cada din conacul lor din Bel Air. Autoritățile au decis că decesul a survenit în urma unui înec accidental. În 1998, Flynt s-a căsătorit cu fosta sa asistentă, Elizabeth Berrios. În același an, fiica lui Flynt, Tonya Flynt-Vega, l-a acuzat că a molestat-o în copilărie în cartea ei, „Hustled”. Flynt a respins public toate aceste acuzații.

Flynt și-a încercat mâna și în politică, candidând pentru scurt timp la președinție în 1984 și la postul de guvernator al Californiei, la alegerile din 2003. El a fost vocal împotriva lui Donald Trump și chiar a oferit o recompensă de 10 milioane de dolari în 2017 oricărei persoane care ar aduce dovezi referitoare la punerea sa sub acuzare.

Larry Flynt a avut în total cinci soții și mai mulți copii. Nu se cunoaște exact numărul lor, probabil că se vor face cunoscuți lunile următoare, atunci când se va face împărțirea averii imperiului Hustler.

Larry Flynt la deschiderea Hustler Hollywood
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO