fbpx

Căutare

Share this article

Știrea momentului care face înconjurul tabloidelor din lume ne face pe toți să ne întrebăm cine este Travis Scott? Dar mai ales, cum e posibil ca un rapper să fie atât de adulat de fani încât un concert de-al lui să se soldeze cu cel puțin opt morți?

Titlurile publicațiilor din lumea întreagă sunt scrise cu litere de-o șchioapă: La concertul lui Travis Scott de la festivalul Astroworld, opt oameni au murit din cauză că au fost călcați în picioare.

Oficialii au declarat concertul din Houston un „incident cu victime în masă”. Se estimează că 50.000 de persoane au fost prezente, conform șefului pompierilor din Houston.

Îmbulzeala a început în momentul în care Scott, capul de afiș al festivalului, a urcat pe scenă.

Rapperul în vârstă de 29 de ani este cel care a lansat festivalul Astroworld în 2018, la câteva luni după lansarea celui de-al treilea album de studio, ce poartă același nume. De atunci, concertul a avut loc în fiecare an, cu excepția anului 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, la Houston’s NRG Park – fosta locație a parcului tematic Six Flags AstroWorld.

Biletele la festivalul Astroworld de anul acesta, au fost cumpărate de fanii lui Travis Scott în mai puțin de o oră, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor festivalului.

Tot Scot era programat să fie capul de afiș al Festivalului Day N Vegas sâmbăta viitoare.

cine este Travis Scott
Prietenii victimelor de la concertul lui Travis Scoss aprind lumânări în memoria lor

Dar cine este Travis Scott?

Scott, născut Jacques Berman Webster II, s-a născut și a crescut în „Orașul Spațial”. Rapperul a dezvăluit sursa numelui său de scenă în timpul unei apariții din 2018 la „The Tonight Show with Jimmy Fallon”, spunând că este o combinație a „doi supereroi” ai săi: unchiul său Travis și artistul său preferat Kid Cudi, al cărui nume real este Scott Mescudi.

cine este Travis Scott
Travis Scott în copilărie, în brațele tatălui său, mare pasionat de muzică

Travis Scott s-a născut într-o familie din clasa de mijloc americană, tatăl având o mică afacere – asta după ce în tinerețe fusese toboșar, iar mama lucra la o companie, în departamentul de vânzări de telefoane. Până la vârsta de șase ani, Scott a crescut la bunica lui, în mahalaua unui cartier din Hudson. Realizând că e un mediu destul de periculos pentru nepotul ei, femeia i-a sunat pe părinții lui să vină să-l ia și să-l crească departe de acel mediu. Scott a absolvit un liceu privat și pentru că avea note bune, a fost repede admis la universitate. Însă, după numai un an a renunțat la școală ca să-și urmeze marea sa pasiune: muzica.

Când părinții au auzit decizia fiului lor s-au supărat teribil și i-au retras orice sprijin financiar. Au urmat ani grei pentru vedeta rapp-ului de azi care a fost nevoită să doarmă pe jos, abandonată de toată lumea, doar pentru a-și urma visul.

Citește și: Cei mai bogați rapperi din lume. Și cum fac ei sute de milioane din muzica născută în ghetouri?

Rapperul și-a lansat primul album „Rodeo” în 2015, dar înainte de a lansa proiectul care a găzduit hitul său ce a primit patru discuri de platină „Antidote”, Travis Scott a lansat câteva single-uri din proiectele sale anterioare precum „Upper Echelon” și „Mamacita”.

După „Rodeo”, rapperul a lansat albumele „Birds in the Trap Sing McKnight” și „Astroworld”.

cine este Travis Scott
Travis Scott alături de părinții săi

„Astroworld” l-a făcut pe Scott să primească și mai multe nominalizări la Grammy, inclusiv cel mai bun album rap și cea mai bună melodie rap, cea rezultată din colaborarea sa cu Drake, „Sicko Mode”. A fost nominalizat de opt ori de-a lungul carierei sale.

Rapperul a anunțat că va lansa al patrulea proiect al său în 2021, numit „Utopia”. În aceeași zi cu tragedia de la Astroworld, Scott a lansat două single-uri „Escape Plan” și „Mafia”.

Cine este Travis Scott și cum a primit reputația de organizatorul concertelor haos?

Spectacolele extrem de încărcate de energie ale lui Scott sunt sinonime cu termenii mosh pits (acele dansuri violente, cu sărituri și izbituri ce se regăseau deunăzi la concertele heavy metal) și crown surfing (tot la concertele rock se obișnuia ca oamenii să fie purtați pe brațe de mulțime). Într-un interviu din 2015, acordat revistei GQ, Scott își compara concertele cu luptele de wrestling, spunând: „Întotdeauna mi-am dorit să se simtă ca un fel de WWF (abrevierea de la World Wide Fund sau poate world wide fuck). Știi, furia, distracția și exprimarea sentimentelor bune este ceva ce intenționez să fac și să răspândesc pe tot globul”.

Însă, uneori furia poate merge prea departe. Iar presa americană adesea a constatat că rapperul o încurajează. Scott a fost arestat de cel puțin două ori pentru incitarea la revoltă și conduită violentă în timpul concertelor sale.

cine este Travis Scott
Travis Scott

În 2015, rapperul a fost arestat după ce i-a încurajat pe fani să sară peste baricadele de securitate în timpul show-ului Lollapalooza, care a fost închis imediat. El a pledat vinovat și a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, potrivit Billboard.

Citește și: Viața lui Dr Dre, o melodie ce vorbește despre abuzuri, fărădelegi, muzică, dragoste și mulți bani. Cine este și cum a devenit cel mai bogat muzician din lume?

În 2017, Scott a fost acuzat de incitare la o revoltă, conduită dezordonată și că a pus în pericol bunăstarea unui minor, după ce i-a încurajat pe cei care participau la concertul de la Walmart Arkansas Music Pavilion să se grăbească pe scenă, rănind un agent de securitate, un ofițer de poliție și alți fani. El a pledat vinovat pentru conduită dezordonată, iar la celelalte acuzații s-a renunțat, potrivit Northwest Arkansas Democrat Gazette. El a fost obligat să plătească taxe de judecată și daune celor două persoane rănite.

De această dată nu a mai fost la fel de simplu. La ultimul său concert au murit opt oameni și alte zeci au fost rănite. Iar jurnaliștii de peste ocean l-au taxat serios spunând că ar fi putut opri concertul la timp. A făcut-o, însă era prea târziu.

Cine este Travis Scott și cum arată viața lui personală?

O astfel de personalitate pe scenă și un om cu un asemenea succes în lumea muzicii, cu siguranță are o viață privată ce stârnește interesul multora. Să vedem dacă așa este.

Multă vreme titlurile tabloidelor au fost ținute de speculațiile legate de relația lui Travis Scott cu starul culturii pop americane, Kylie Jenner, una dintre surorile Kardashian. Relația lor nu a fost oficializată niciodată, însă, la un an după ce nu s-au mai ferit de ochii presei, a apărut pe lume micuța Stormi, azi în vârstă de trei ani.

Citește și: Poveştile amoroase din familia Kardashian

În 2019 au apărut zvonuri despre ruperea relației, Scott fiind acuzat că și-a înșelat iubita. Rapperul a clarificat situația într-o postare pe Instagram, la o zi după ce Jenner a declarat că amândoi se concentrează pe prietenia lor.

cine este Travis Scott
Travis Scott alături de iubita sa și de fiica lor

„Te afectează într-adevăr când vezi lucruri false spuse despre tine”, a scris Scott la acel moment pe Instagram Story. „Încă o dată, aceste povești false despre mine că am înșelat, pur și simplu nu sunt adevărate. Concentrarea pe viață, muzică și familie în acest moment este ceea ce este real.”

Cuplul, împreună cu fiica lor, au ieșit pe covorul roșu ca unitate în luna iunie, pentru beneficiul anual Parsons din New York City.

Trei luni mai târziu, Jenner a anunțat că ea și Scott așteaptă cel de-al doilea copil, tot printr-o postare pe Instagram, un videoclip emoționant filmat acasă, subtitrat simplu: „@travisscott”.

„Stormi, vom avea un copil”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO