fbpx

Căutare

Share this article

Ce-ar fi America fără un scandal zdravăn? Sau mai multe. Nici actualul preşedinte al SUA nu a fost ferit de-a lungul vremii de scandaluri, iar fiul său cel mic, acum în vârstă de 51 de ani, i-a dat constant bătăi de cap ţinând ocupată prima pagină a ziarelor de prea multe ori. De la dependenţă de alcool şi de droguri la trafic de influenţă, de la copil din flori şi anchete federale, Hunter Biden pare că nu a ratat nimic din ceea ce i-ar fi putut afecta imaginea celui mai puternic lider al lumii. Marcat însă de prea multe tragedii, Joe Biden a declarat mereu că îi este alături şi îl sprijină pe Hunter, singurul său copil din prima căsătorie rămas în viaţă.

Dependent de droguri şi alcool, salvat de dragostea tatălui şi a actualei soţii

S-a vorbit mult despre dependenţele fiului cel mic al preşedintelui american şi despre recidivele lui. Hunter Biden a picat în plasa drogurilor încă din perioada liceului, iar problemele s-au agravat în timpul studenţiei. A avut recidive peste recidive, ultimele imediat după moartea fratelui său, Beau, în 2015.

Citește și: Cine este Joe Biden, noul Președinte al Statelor Unite ale Americii

Dar aceasta nu a fost prima tragedie care i-a marcat viaţa avocatului. 2 ani şi jumătate avea Hunter când a fost implicat într-un cumplit accident de circulaţie. Mama şi sora lui au murit pe loc, iar el şi Beau au fost răniţi foarte grav. Trecuseră mai puţin de 2 luni de când tatăl lui câştigase locul în Senat, iar accidentul şi-a pus amprenta pe vieţile tuturor. Joe Biden, abia numit în funcţia pentru care muncise ani de zile, s-a trezit într-o clipă fără femeia pe care o adora, cu un copil mort şi ceilalţi 2 în stare critică. A intrat într-o depresie severă, iar Hunter şi Biden s-au văzut nevoiţi să crească fără mamă şi cu un tată cu mari ambiţii politice, dar dat peste cap de pierderile suferite.

Foto: whyy.org

Oaia neagră a familiei, aşa cum a fost catalogat mai mereu de către presa de peste ocean, Hunter a lansat în urmă cu câteva zile autobiografia Beautiful Things, în care vorbeşte despre dependenţele care puteau să îi distrugă viaţa, dar şi despre sprijinul pe care i l-a acordat tatăl său ca să le poată depăşi. Şi spre surprinderea multora, cartea este şocant de sinceră şi cu multe detalii care ar fi fost considerate aur în timpul campaniei electorale, când toate tunurile echipei lui Donald Trump erau îndreptate asupra lui Hunter.

Citește și: Cine este Jill Biden, profesoara de limba engleză care l-a salvat pe Joe Biden după moartea soției și a fiicei de doar un an

A făcut cunoştinţă cu alcoolul foarte devreme, la numai 8 ani, când a dat peste cap un pahar plin cu şampanie. La 14 ani alcoolul devenise deja o obişnuinţă. În adolescenţă a descoperit drogurile, iar cocaina şi alcoolul l-au însoţit şi în timpul facultăţii, dar şi o bună bucată de vreme în timpul primei sale căsnicii. A intrat la dezalcoolizare şi dezintoxicare şi o bună bucată de vreme a reuşit să stea departe de tentaţii.

În 2015 însă, după moartea fratelui său şi divorţul de femeia cu care avea 3 copii, Hunter a clacat. Avea 46 de ani, era pentru prima dată în viaţă când locuia singur şi ajunsese să bea câte o sticlă de votcă pe zi, pe care o condimenta cu droguri. Tatăl său, acelaşi om care nu l-a judecat niciodată şi i-a stat mereu alături, a fentat Serviciile Secrete – era vicepreşedinte pe atunci – şi s-a înfiinţat la uşa lui. I-a spus că ştie că nu este bine şi că este acolo ca să îl ajute.

„Nu a renunţat niciodată la mine, nu m-a evitat niciodată, nu m-a judecat niciodată, oricât de rău ar fi putut ieşi lucrurile.” – Hunter Biden

Nici când Joe Biden lupta să ajungă preşedintele Statelor Unite acesta nu şi-a renegat fiul şi nici nu a încercat să ascundă problemele lui. Le-a recunoscut şi a vorbit despre nevoia celor cu astfel de dependenţe de a fi iubiţi şi ajutaţi.

Foto: forbes.com

Dragostea tatălui a fost completată de cea a actualei soţii, Melissa, despre care Hunter Biden spune că este cea care l-a pus definitiv pe drumul cel bun şi care l-a ajutat să nu revină la obiceiurile care i-ar fi putut aduce moartea.

Hunter Biden, acuzat de trafic de influenţă şi cercetat de către FBI

Campania electorală încheiată cu alegerea lui Joe Biden drept preşedinte al SUA a fost marcată de o mulţime de acuzaţii, unele demontate rapid, altele – devenit subiect de anchetă federală. În prezent Hunter Biden este obiectul unei investigaţii care trebuie să stabilească dacă a încălcat legile fiscale şi dacă se poate vorbi despre spălare de bani în relaţiile comerciale cu companii din alte ţări, în special cele din China.

Una dintre investigaţii verifică acordul cu CEFC China Energy la care a lucrat Hunter, acord ce viza investiţiile chineze în proiecte energetice de pe teritoriul SUA. Hunter a primit în timpul discuţiilor un diamant de 2,8 carate, cel care i l-a oferit fiind chiar fondatorul CEFC, acum arestat în China pentru corupţie. Biden susţine că i s-a părut ciudat darul şi că l-ar fi dat altor parteneri, fără să ştie ce s-a mai întâmplat cu el.

Dar nu doar diamantul este parte din anchetă. Principalul interes este ca anchetatorii să stabilească dacă fiul preşedintelui a raportat corect veniturile obţinute de-a lungul anilor.

Foto: time.com

Iar numele lui Hunter Biden este legat de mai multe parteneriate controversate. Tot el l-a reprezentat ca avocat pe Patrick Ho, liderul unei organizaţii susţinută de CEFC, acuzat şi condamnat pentru că a mituit oficiali din Ciad şi Uganda ca să îi fie favorizate proiectele CEFC în acele zone.

BHR Partners, un fond de investiţii care viza efectuarea de tranzacţii în afara Chinei, este o altă afacere care a ridicat multe semne de întrebare legate de onestitatea lui Hunter Biden. Nici afacerile acestuia în Ucraina nu au scăpat de ochii presei şi autorităţilor, Hunter fiind suspectat că ar fi primit bani de la Burisma Holding – companie energetică condusă de un oligarh ucrainean – ca să faciliteze accesul unor personaje controversate la tatăl său, pe atunci vicepreşedinte al Statelor Unite.

Viaţa intimă, un alt carusel de scandaluri

Nici când vine vorba de femeile din viaţa lui Hunter nu a fost mai linişte. Avea numai 23 de ani când iubita lui de atunci, Kathleen Buhle, l-a anunţat că este însărcinată. S-au căsătorit, însă dependenţele avocatului i-au dus rapid în pragul divorţului. Hunter i-a cerut lui Kathleen să îi mai acorde o şansă, au mers la terapie de cuplu, iar el la dezalcoolizare. O vreme lucrurile s-au îndreptat şi Kathleen a mai născut 2 fete, însă viaţa haotică a soţului ei i-a pus capac. Cei doi s-au separat în 2015, iar divorţul s-a pronunţat 2 ani mai târziu. În cererea de divorţ au curs acuzaţiile de consum de droguri şi bani aruncaţi pe prostituate şi cluburi de striptease.

Foto: pagesix.com

Un alt scandal s-a iscat imediat după separarea celor doi, când Hunter a început o relaţie cu nimeni alta decât văduva fratelui său. El şi Hallie au format un cuplu vreme de 2 ani, dar s-au separat la începutul lui 2019. În acelaşi timp însă Hunter ar fi avut o aventură şi cu sora lui Hallie, încă măritată pe atunci.

În acelaşi an Hunter a fost dat în judecată de o fostă stripteuză care afirma că bebeluşul ei este şi al lui. Testul de paternitate a dovedit că femeia avea dreptate, iar judecătorii au decis că avocatul trebuie să plătească pensie alimentară pentru copil.

Citește și: Cine a fost Beau Biden, fiul lui Joe Biden, răpus de un cancer necruțător înainte de a putea candida pentru funcția de Președinte al Americii

Şi tot 2019 a fost anul în care fiul preşedintelui a cunoscut-o pe actuala sa soţie, Melissa. Hunter spune că s-a îndrăgostit pe loc de ea. I-a mărturisit din prima zi toate problemele sale, de la tragediile din copilărie, dependenţe şi anchete la divorţ şi copil născut în afara căsătoriei, iar după 6 zile cei doi se căsătoreau deja.

Foto: eonline.com

Au şi un copil împreună, născut în martie 2020.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO