fbpx

Căutare

Share this article

Să cunoaștem pe mebrii familiilor regale, ce au renunțat la titluri și coroane, din iubire sau pentru a-și urmări propriile interese. Probabil mulți dintre noi ne-am imaginat măcar o dată în viață cum ar fi dacă am fi membrii familiilor regale. Toate fetițele vor să fie prințese și toți băieții se visează prinți. Asta până când aflăm că cei care poartă cu adevărat aceste titluri sunt gata să renunțe la ele, unii ba chiar renunță în favoarea propriilor interese.

Am avut și noi, în monarhia noastră, membri ai familiilor regale ce au renunțat la titluri și coroane pentru a-și urmări propriile interese. Unul dintre exemple este principele Nicolae, fratele regelui Carol, care a renunțat la titlul său din dragoste pentru o frumoasă tohăneancă, de pe Valea Prahovei, Ioana Doletti.

Dar zic mai bine să ne uităm în curțile altor palate regale și să vedem care sunt membrii familiilor regale, ce au renunțat la titluri și coroane pentru propriile interese.

Prințesa Mako a Japoniei

Mako, nepoata împăratului Japoniei, Naruhito (și al cărui frate este probabil următorul conducător al Japoniei), a renunțat la titlu acum câteva zile, pe 26 octombrie. Ea a făcut acest gest din iubire pentru Kei Komuro, care nu este de viță regală și prin căsătoria cu el a renunțat la titlul ei imperial și la tot ce presupune el.

Prințesa și iubitul ei au tot amânat nunta până acum din cauza sentimentului public negativ și refuzul tatălui ei (plus înscrierea lui Komuro la Fordham Law School). Prințesa Mako a renunțat și la cei 1,3 milioane de dolari pe care guvernul îi oferă femeilor din familia regală, dar și la titlu, obligații și alte beneficii, spunând că suferă de sindromul stresului post traumatic, ca rezultat al atacurilor negative îndreptate asupra ei din partea mass-media.

„Îmi pare foarte rău pentru neplăcerile cauzate și sunt recunoscătoare celor… care au continuat să mă susțină”, a spus ea la nuntă. „Pentru mine, Kei este de neînlocuit – căsătoria a fost o alegere necesară pentru noi.”

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri: Prințul Harry și Mega Markle

Probabil cel mai amplu scandal mediatic ce a făcut să curgă multe râuri de cerneală, a fost cel provocat de Prințul Harry și Megan Markle atunci când au anunțat că renunță la titlu și la toate beneficiile și obligațiile ce țin de el.

S-au mutat în America unde își cresc copiii, însă ultima declarație a lor e legată de faptul că doresc să se reîntoarcă în familie și în „Casa Regală britanică”.

Citește și: Povestea de dragoste dintre Prințul Harry și Meghan Markle de la început și până în zilele noastre

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Ducele și Ducesa de Windsor

Regele Edward al VIII-lea, care a abdicat de la tron în 1936 pentru a se căsători cu tânăra americancă, divorțată, Wallis Simpson, a fost cel care a deschis calea spre tron fratelui său mai mic. Dar istoricul Robert Lacey spune că nu există o paralelă reală între acel eveniment istoric și decizia recentă a lui Meghan și Harry.

„Dacă [el] nu ar fi abdicat, ar fi fost expulzat oricum”. „Nu ar fi fost sfințit ca Rege”.

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri: Prințul Andrew

Prințul Andrew și-a anunțat decizia de a „renunța de la îndatoririle regale” în noiembrie 2019, ca urmare a reacțiilor apărute în urma relației sale cu finanțatorul condamnat ca infractor sexual, Jeffrey Epstein.

„Mi-a devenit clar în ultimele zile că circumstanțele legate de fosta mea asociere cu Jeffrey Epstein au devenit o perturbare majoră a muncii familiei mele și a muncii valoroase care se desfășoară în numeroasele organizații caritabile pe care sunt mândru să le susțin. ,” . „De aceea, am întrebat-o pe Majestatea Sa dacă pot să mă retrag de la îndatoririle publice în viitorul apropiat, iar ea mi-a dat permisiunea.”

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Diana, Prințesă de Wales

După ce a divorțat de Prințul Charles, în 1996, fosta viitoare regină, și-a pierdut titlulatura oficială de „majestatea sa regală”, ceea ce înseamnă că și o mare parte din fostul protocol regal de care se bucura cândva nu se mai aplica.

Totuși, ea și-a păstrat o alocație, apartamentul ei de la Palatul Kensington și capacitatea de a folosi Palatul Sf. James pentru a se distra, precum și anumite privilegii regale (cum ar fi utilizarea aeronavei escadronului regal).

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri: Prințul Philipe

Pentru a deveni Duce de Edinburgh (și mai important, pentru a se căsători cu viitoarea regină a Angliei), Prințul Philipe a trebuit să renunțe la titlurile sale regale daneze și grecești și să devină un britanic naturalizat, adoptând numele de familie al bunicilor săi materni, Mountbatten.

Citește și: Prințul Philip și povestea sa: dragoste, datorie, secrete întunecate și zvonuri niciodată comentate. Vor veni prințul Harry și Meghan Merkle la înmormântare?

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Copiii Prințesei Anne, Peter și Zara Phillips

Datorită statutului ei de unica fiică a Reginei, copiilor Prințesei Anne nu li se garantau titluri regale, dar li s-au oferit titluri de curtoazie de către Regină, atunci când s-au născut.

Cu toate acestea, Anne și soțul ei de atunci, Mark Phillips, au refuzat, declarând că doreau ca copiii lor să aibă o viață cât mai normală. În ultimii ani, Zara a spus că a fost norocoasă că nu a purtat nici un titlu, deoarece i-a permis mai multă libertate decât verilor ei, William și Harry.

Citește și: Să-i cunoaștem pe strănepoții reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cea mai mică este Lilibet Diana, fiica prințului Harry și a lui Meghan Markle

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Prințesa Märtha Louise

Prințesa norvegiană a fost de acord să renunțe la titlul său regal pentru a se putea ocupa de propriile afaceri după ce Familia Regală Norvegiană s-a opus titlului discursului ei, „Prințesa și Șamanul” pe care voia să-l rostească în turneul organizat împreună cu iubitul ei american, „ghid spiritual și vindecător talentat” Shaman Durek.

Folosesc titlul de Prințesă atunci când reprezint Casa Regală, îmi îndeplinesc sarcinile oficiale în țară și în străinătate și în contexte private” a spus ea într-o declarație de presă. „De acum înainte nu îmi voi folosi titlul de Prințesă într-un context comercial. Adică, în toate contextele comerciale, o folosesc doar pe Märtha Louise”.

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Nepoții familiei regale suedeze

Din august 2019, cei cinci nepoți ai Regelui Carl Gustaf și ai Reginei Silvia a Suediei (fotografiați cu familia lor în 2017) nu mai sunt membri ai Casei Regale Suedeze după ce bunicul lor le-a îndepărtat titlurile de Altețe Regale.

Toți își vor păstra titlurile de Prinț și Prințesă, dar aceste titluri vor deveni personale și viitorii soți sau copii nu vor avea dreptul la ele. Scopul revocării a fost de a reduce îndatoririle regale pe care copiii ar fi trebuit să le îndeplinească.

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Prințesa Ayako

În 2018, fiica regretatului prinț Takamodo (un văr al actualului împărat) s-a căsătorit cu un director al unei companii de transport maritim și făcând asta a renunțat la titlul de prințesă, devenind simplu Ayako Moriya.

„Cât de fericită sunt că atât de mulți oameni au sărbătorit [nunta noastră]. Vrem să facem eforturi pentru a deveni un cuplu ca mama și tatăl meu”, adăugând că tatăl ei s-ar fi „bucurat de căsnicia mea”.

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri

Prințul Michael de Kent

Pentru a se căsători cu baroneasa Marie Christine von Reibnitz, de religie catolică, vărul reginei a trebuit să-și piardă locul 15 în linia succesorală din cauza decretului din 1701.

Cu toate acestea, el a fost reintegrat în 2015 după adoptarea Legii de succesiune la coroană din 2013, iar copiii săi rămân în linia succesorală.

Membrii familiilor regale ce au renunțat la titluri
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO