fbpx

Căutare

Share this article

“Once Upon a Time in Hollywood” se anunță a fi filmul anului 2019. Regizat de Quentin Tarantino, cu Leonardo DiCaprio, Brad Pitt și Margot Robbie în rolurile principale, cu o mulțime de super vedete în rolurile secundare, cu un buget de 100 de milioane de dolari, filmul a avut deja premiera la Cannes, însă doar pentru un public restrâns, exclusivist.

Vezi și: Cele mai bune filme cu Leonardo di Caprio

Când are loc premiera mondială “Once Upon a Time in Hollywood”

“Once Upon a Time in Hollywood” urmează să apară în cinematografele americane pe 26 iulie (data premierei), iar în Europa în luna august. Criticii care au văzut deja filmul la Cannes l-au lăudat, spunând că este cea mai bună realizare a lui Tarantino de la Django Unchained încoace. Șase minute în continuu au aplaudat și ovaționat cei prezenți în sală la premiera de la Festivalul de Film de la Cannes.

„Scrisoarea de dragoste a lui Tarantino către anii ‘60”, așa cum au descris criticii filmul, se anunță a fi un candidat serios la Oscarurile de anul viitor.

Despre ce este vorba în “Once Upon a Time in Hollywood”

Acțiunea filmului are loc în anul 1969 în Los Angeles, unde un actor de vârstă mijlocie și dublura sa, care îi realizează cascadoriile, încearcă să își facă un nume la Hollywood. Astfel, Leonardo DiCaprio, actorul, și Brad Pitt, cascadorul, vor să dea lovitura în lumea filmului, într-o perioada confuză pentru America – cea a crimelor realizate de clanul condus de Charles Manson, cel mai faimos criminal în serie din istorie. Margot Robbie joacă rolul lui Sharon Tate, o tânără actriță ucisă de clanul Manson, în timp ce era însărcinată cu copilul regizorului Roman Polanski. Aceasta a fost înjunghiată mortal de susținatorii lui Manson.
Familia lui Sharon Tate nu agreează apariția acesteia în filmul lui Tarantino. “Ei își iau banii și gata. Acestor celebrități nu le pasă. Este dureros pentru familiile victimelor”, a spus Debra Tate, sora lui Sharon, care îi acuză pe DiCaprio și Brad Pitt de lipsă de responsabilitate socială.

După vorbele lui Tarantino, „Once Upon a Time în Hollywood” este “o poveste în apogeul perioadei hippie de la Hollywood. Cele două personaje principale sunt Rick Dalton, fost star de filme western, și dublura sa de o viață, Cliff Booth. Ambii încearcă să dea lovitura într-un Hollywood pe care nu îl mai recunosc. Doar că Rick are o vecină foarte faimoasă… Sharon Tate”. Cele doua personaje principale sunt fictive.

În rolul lui Charles Manson joacă actorul Damon Herriman. Dakota Fanning apare și ea în film în rolul unei membre a clanului Manson, iar Mike Moh joacă rolul lui Bruce Lee. Tim Roth, Al Pacino, Kurt Russel și Michael Madsen sunt și ei în distribuția filmului. Și Luke Perry, interpretul lui Dylan din Beverly Hills 902010, care a murit anul acesta, apare în “Once Upon a Time în Hollywood”, acesta fiind ultimul său rol.

„Once Upon a Time in Hollywood”, distribuit de Sony Pictures în locul companiei lui Harvey Weinstein

Primele zvonuri legate de noul proiect al lui Tarantino au apărut în 2017. Atunci se spunea că filmul va fi distribuit de compania lui Harvey Weinstein. După scandalul #metoo, în care Weinstein a fost acuzat de mai multe actrițe de hărțuire sexuală, Tarantino s-a reorientat și a căutat altă companie care să îi distrbuie filmul. Într-un final, a bătut palma cu Sony Pictures.

Leonardo DiCaprio și Brad Pitt, singurii care au avut voie să citească scenariul de la cap la coadă

Cei doi actori din rolurile principale au fost singurii cărora Tarantino le-a dat voie să citească întreg scenariul. “Ca să îl citesc, a trebuit să merg la el acasă și să stau pe terasă”, a povestit Brad Pitt. Tarantino a mărturisit că a lucrat la acest scenariu cinci ani.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO